«Αιώνιοι» vs Ρεάλ: To 2-1 των Μαδριλένων στα playoffs! (vids)

Νίκος Καρφής
«Αιώνιοι» vs Ρεάλ: To 2-1 των Μαδριλένων στα playoffs! (vids)
Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ φιλοξενείται από τη Ρεάλ (22:15) και η Euroleague Greece πάει… βόλτα στο παρελθόν και στέκεται στις μάχες των Μαδριλένων με τους «αιώνιους» από το 2009 μέχρι σήμερα.

Την πρώτη… μάχη στα playoffs της Euroleague θα δώσει απόψε (22:15) στη Μαδρίτη ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ που τελείωσε εκπληκτικά τη regular season και θέλει να επιστρέψει στα Final 4, ρίχνοντας στο καναβάτσο την πρωταθλήτρια Ευρώπης.

Οι Μαδριλένοι ξέρουν τι σημαίνει ελληνική ομάδα στα playoffs της Euroleague. Aπό τη σεζόν 2008-09 μέχρι σήμερα, η «Βασίλισσα της Ευρώπης» έχει αντιμετωπίσει 3 φορές τους… αιώνιους στα playoffs.

H αρχή έγινε το 2009, τότε που ο Ολυμπιακός την απέκλεισε με 3-1, ενώ εκδίκηση πήρε το 2014 από τους… ερυθρολεύκους, αφού τους έστειλε σπίτι τους μετά το 3-2.

Στην… εξίσωση μπήκε και ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ πέρυσι, ο οποίος παρόλο που πήρε το πρώτο ματς στο ΟΑΚΑ, είδε την ομάδα του Λάσο να πανηγυρίζει στα 3 επόμενα και μετά από λίγο καιρό να ανεβαίνει στην κορυφή της Ευρώπης.

Η Euroleague Greece θυμάται τις μάχες των… αιωνίων με τους Μαδριλένους και σας τις παρουσιάζει

«Ερυθρόλευκη» πρόκριση με break στο Game 4

Το 2009 ο Ολυμπιακός έκανε το πρώτο βήμα, επικρατώντας με 88-79 στο Game 1, τότε που Βούιτσιτς και Γκριρ ήταν οι κορυφαίοι με 19 πόντους. Οι Πειραιώτες προστάτεψαν την έδρα τους και στο 2ο ματς, το οποίο πήραν με 79-73. Πάλι ο Γκριρ πλήγωσε τη Ρεάλ, ενώ εξαιρετικός ήταν και ο Γιώργος Πρίντεζης. Ο πρώτος είχε 21, ενώ ο Πριντ μέτρησε 18. Οι 23 του Ρέγιες και οι 22 του Μπούλοκ δεν έφταναν για τη Ρεάλ.

Οι Ισπανοί μείωσαν σε 2-1, με τους Ρέγιες και Μπουλοκ να έχουν για άλλη μια φορά κέφια με 19 και 22 πόντους αντίστοιχα, ενώ το double double του Μπουρούση (17 πόντοι και 10 ριμπάουντ) δεν έσωσε τον Ολυμπιακό.

Στο Game 4 ο Ολυμπιακός… καθάρισε τη Ρέαλ μέσα στη Μαδρίτη και τσέκαρε το εισιτήριο στο Final 4. Ο Μπουρούσης ήταν εκπληκτικός και οδήγησε τον Ολυμπιακό στην πρόκριση (75-78) με τους 25 πόντους. Ο Έρτσεγκ ήταν καθοριστικός με τρίποντο για το 70-73, 36 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν ψύχραιμοι στις βολές, κατακτώντας ένα μεγάλο διπλό.

Η… εκδίκηση τη Ρεάλ

Το 2014 Ολυμπιακός με τη Ρεάλ συναντήθηκαν ξανά, με τους Ισπανού να παίρνουν την εκδίκηση τους για τον αποκλεισμό του 2009. Η Ρεάλ πήρε τα 2 πρώτα ματς με 88-71 και 82-77, αγγίζοντας την πρόκριση. Μάλιστα στο Game 2 ο Μπουρούσης που πλέον έπαιζε στην ομάδα του Λάσο… πλήγωσε την παλιά του ομάδα με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ στον αντίποδα ο Σπανούλης μέτρησε 18.

Στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός δεν είχε πρόβλημα να ισοφαρίσει σε 2-2, κάνοντας 1 εύκολη και 1 δύσκολη νίκη. Στο Game 3 επικράτησε με 78-76. O Σλούκας έβαλε 2 κρίσιμες βολές, μετά το τεράστιο τρίποντο του Πρίντεζη, ενώ ο Γιουλ είχε την ευκαιρία να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά έκανε 0/2 και έτσι η Ρεάλ δεν κατάφερε να καθαρίσει την πρόκριση.

Όμως στο Game 5 ήταν αυτή που κυριάρχησε, επικράτησε με 83-69 και έτσι απέκλεισε τους Πειραιώτες μετά από μια φοβερή σειρά. Ο Γιουλ… διόρθωσε τις χαμένες βολές του στο Game 3, αφού πέτυχε 20 πόντους, όντας πρωταγωνιστής. Από την άλλη 19 με 7 ασιστ είχε ο Σπανούλης.

Το Game 2 καθόρισε την πρόκριση

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε τη Ρεάλ με 95-67 στο πρώτο ματς και ο Τζέιμς έκανε… παπάδες με 24 πόντους. Όμως η Ρεάλ έμαθε από τα λάθη της και επέστρεψε στο Game 2, καταφέρνοντας να νικήσει με 89-82 και να κάνει το break. O Ρέγιες είχε 18, ο Κάρολ 17, ενώ οι 20 πόντοι του Τζέιμς δεν έφταναν. Στο Game 3, o Kαλάθης έκανε παπάδες με 26 πόντους, αλλά η Ρεάλ βρήκε λύσεις από πολλούς παίκτες και επικράτησε με 81-74. Το τελειωτικό… χτύπημα ήρθε στο 4ο ματς, εκεί όπου ο Λούκα Ντόντσιτς είχε 17 πόντους και βοήθησε τη Ρεάλ να… πάει στο Final 4. Ο Σίνγκλετον και ο Καλάθης ήταν εξαιρετικοί με 21 και 18 πόντους, αλλά το τελικό 89-82 απέκλεισε την ομάδα του Πασκουάλ.

Πλέον ο Παναθηναϊκός έχει ευκαιρία να πάρει εκδίκηση και να πάει στο Final 4 της Βιτόρια. Θέλει να κάνει ότι έκανε η Ρεάλ πέρυσι, δηλαδή να… βρει ένα break και να διατηρήσει απόρθητο το ΟΑΚΑ.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.