Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής

Νίκος Καρφής
Τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής
Η Euroleague Greece μοιράζει τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της 30ης αγωνιστικής.

Η 30η αγωνιστική της Euroleague ολοκληρώθηκε και έφτασε η ώρα να επιλέξουμε τους καλύτερους και χειρότερους.

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Εντάξει το Όσκαρ θα πάει στον εκπληκτικό Καλάθη, ο οποίος έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της Euroleague με triple double. O Nικ μέτρησε 11 πόντους (4/9 δίποντα και 1/4 τρίποντα), 18 ασίστ και 12 ριμπάουντ σε μια απίστευτη εμφάνιση με 31 βαθμούς στην αξιολογηση. Εξαιρετικός και ο Μπράντον Ντέιβις που είχε 27 πόντους με 10/15 σουτ και 7/7 βολές, ενώ μάζεψε και 10 ριμπάουντ. Εκεί όπου ζορίστηκε η Ζαλγκίρις, ο Ντέιβις... καθάρισε τη Ρεάλ με συνεχόμενα σουτάκια από τα 5 μέτρα.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Τζέρελς που ήταν άποντος κόντρα στην Εφές με 0/5 σουτ και -4 στην αξιολόγηση.

Η νίκη της αγωνιστικής: Ξεκάθαρα η νίκη της Ζαλγκίρις. Δραπέτευσε με το διπλό από τη Μαδρίτη και έτσι πήρε μια τεράστια πρόκριση, ενώ πριν 3 εβδομάδες όλη την είχαν ξεγραμμένη. Σπουδαίο αποτέλεσμα για την πολύ σκληρή για να πεθάνει, ομάδα του Σάρας.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 28/39 βολές της ΤΣΣΚΑ, οι 101 της Εφές, το triple double του Καλάθη, οι 23 πόντοι του Γκιστ, το 10/15 σουτ του Ντέιβις και οι 10/10 βολές του ΛεΝτέι.

Limit-up: Στην πιο κρίσιμη φάση της regular season, η Ζαλγκίρις έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει μεγάλες νίκες που της χάρισαν την πρόκριση στα playoffs. Πήγε στη Μαδρίτη και ήθελε νίκη για να περάσει. Εκεί όπου η Ρεάλ έκανε την ανατροπή, είχε το καθαρό μυαλό και την ικανόνοτητα να κάνει καλές επιθέσεις και να πάρει ένα τεράστιο διπλό.

Limit-down: Η Αρμάνι έδειξε αδυναμία να πάρει ματς που... καίνε. Απέτυχε να νικήσει την Φενέρ των πολλών απουσιών, ενώ έχασε με ανατροπή και από την αδιάφορη Εφές. Για άλλη μια σεζόν εκτός playoffs, παρόλο που είχε μεγάλες φιλοδοξίες.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Ο Σάρας. Δεν γίνεται να το δώσεις κάπου αλλού. Η Αρμάνι λύγισε, αλλά η Ζαλγκίρις ήταν αυτή που έπρεπε και σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση την πιστώνεται ο Γιασικεβίτσιους.