Παπαπέτρου: «Νιώθουμε δικαίωση, μας άξιζε η πρόκριση»

Παπαπέτρου: «Νιώθουμε δικαίωση, μας άξιζε η πρόκριση»

Παπαπέτρου: «Νιώθουμε δικαίωση, μας άξιζε η πρόκριση»
Ο Παναθηναϊκός έκανε υπερπροσπάθεια το τελευταίο 2μηνο που ανταμείφθηκε με πρόκριση στα playoffs κι ο Ιωάννης Παπαπέτρου ανέφερε στην EuroLeague Greece πως αξίζουν την θέση τους στους «8» καλύτερους της διοργάνωσης.

Πριν, από σχεδόν δύο μήνες ο Παναθηναϊκός επέστρεψε από την Πόλη με μία βαριά ήττα κι έβλεπε την κατάταξη της EuroLeague από το 9-13.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που πίστευαν πως το όνειρο των playoffs φαντάζει δύσκολο και η κριτική που έγινε στην ομάδα ήταν αρκετά σκληρή.

Τι ακολούθησε; Ο Παναθηναϊκός έβαλε ένα μεγάλο «χ» στην κακή εικόνα που παρουσίαζε και το «ξυπνητήρι» χτύπησε. Ένα απίστευτο σερί 6 νικών του επέτρεψε όχι μόνο να πάρει την πρόκριση στα playoffs, αλλά να τερματίσει στην 6η θέση της κανονικής περιόδου.

Οι «πράσινοι» κλείδωσαν την πρόκρισή τους απέναντι στην Μπουντούτσνοστ κι όπως ήταν φυσικό μόνο χαμόγελα υπήρχαν στα αποδυτήρια.

«Τώρα κοιτάμε το παρόν και το μέλλον»

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου έβαλε το λιθαράκι του σε αυτή τη νίκη με 12 πόντους, 8 ριμπάουντ και 3 ασίστ και λίγα λεπτά αργότερα μίλησε στο gazzetta.gr.

Πριν από δύο μήνες δεν ήταν λίγοι αυτοί που έλεγαν πως η χρονιά «τελείωσε». Μετά την πρόκριση αισθάνεστε μία δικαίωση;

«Σίγουρα υπάρχει μία δικαίωση. Διανύσαμε μεγάλη απόσταση αυτό το 2μηνο. Μας αξίζει αυτή η πρόκριση και είμαι χαρούμενος που η ομάδα τα κατάφερε».

Τι θα άφηνες πίσω από την κανονική περίοδο ενόψει των playoffs;

«Το πρώτο μισό. Δεν παίξαμε όπως θέλαμε να παίξουμε. Ήμασταν κακοί, δεν δείχναμε την εικόνα που θέλαμε να δείξουμε. Αυτό, όμως, ανήκει στο παρελθόν! Τώρα κοιτάμε το παρόν και το μέλλον».

Την περασμένη αγωνιστική η Ρεάλ Μαδρίτης έφυγε με το «διπλό» με τρελό buzzer beater του Ρούντι Φερνάντεθ. Τώρα, πηγαίνετε στη Μαδρίτη για να την αντιμετωπίσετε ενόψει playoffs:

«Έχουμε παιχνίδια στη basketleague πρώτα πριν ταξιδέψουμε για τη Μαδρίτη. Μέχρι τότε πρέπει να δουλέψουμε πάρα πολύ. Ξέρουμε τη Ρεάλ καλά, έχουμε παίξει ήδη τις δύο φορές στην κανονική περίοδο. Είναι επικίνδυνη ομάδα, αλλά πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι για να κάνουμε αυτό που πρέπει και να διεκδικήσουμε την πρόκριση».

Στα αποδυτήρια υπάρχουν χαμόγελα για τη μεγάλη πρόκριση, αλλά και για τη μεγάλη εμφάνιση του Νικ Καλάθη που κατάφερε να κάνει triple double:

«Είναι ιστορικό επίτευγμα! Ήταν ένα φοβερό παιχνίδι για τον Νικ. Είμαι περήφανος γι' αυτόν. Όλοι είμαστε χαρούμενοι γι' αυτόν και νομίζω πως είναι ικανός για τα καλύτερα».