Μιλουτίνοφ: Η εκτόξευση του σε κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης και το... πλάνο για το καλοκαίρι! (vids)

Αντωνία Σπανού
Μιλουτίνοφ: Η εκτόξευση του σε κορυφαίο σέντερ της Ευρώπης και το... πλάνο για το καλοκαίρι! (vids)
Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό κάνει εξαιρετική σεζόν και η Euroleague Greece καταγράφει τα πεπραγμένα της φετινής του σεζόν και όσα ισχύουν για τους Σπερς, που δύσκολα θα τον αφήσουν και άλλη σεζόν στην Ευρώπη.

Φτάσαμε αισίως στην 29η αγωνιστική της Εuroleague και απομένει μια για να μάθουμε ποιες ομάδες είναι εκείνες που θα συνθέσουν τα ζευγάρια των playoffs. Ο Ολυμπιακός χρειάζεται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να καταφέρει να περάσει και το δεύτερο μισό της σεζόν ήταν «καταστροφικό» για τους «ερυθρόλευκους». Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ ενώ ξεκίνησε εξαιρετικά δυνατά, με καλή πορεία, ξαφνικά άρχισε να κάνει την μια ήττα μετά από την άλλη, με αποτέλεσμα να φτάσει την τελευταία αγωνιστική για να δει αν τελικά θα είναι στην επόμενη φάση. Καλύτερος παίκτης με διαφορά, που ξεχωρίζει μέσα στο παρκέ, είναι ο Νίκολα Μιλουτίνοφ.

Ο Σέρβος σέντερ έχει καταφέρει να κάνει μια τρομερή σεζόν και με δεδομένο ότι στην θέση «5» δεν έχει βρει άξιο... συνοδοιπόρο για μοιραστεί τις ευθύνες, αλλά και τον χρόνο, έδειξε πανέτοιμος να σηκώσει όλο το βάρος που έπεσε πάνω του.

Κάτι τέτοιο δεν φαίνεται να τον επηρεάζει, αφού ο Μιλουτίνοφ κάνει μια από τις καλύτερες του σεζόν αγωνιστικά, είναι ένας εκ των κορυφαίων στην διοργάνωση, δείχνοντας ότι είναι πλέον πανέτοιμος για τις απαιτήσεις του ΝΒΑ, αφού οι Σπερς, όπως όλα δείχνουν, δεν θα αργήσουν να τον κάνουν κάτοικο Σαν Αντόνιο.

Ο Σέρβος σέντερ με τεράστια συναισθηματική φόρτιση και σχεδόν χωρίς να μπορεί να μιλήσει, βγήκε μετά την ήττα από την Ζαλγκίρις Κάουνας και προσπάθησε να εξηγήσει τι έχει πάει στραβά σε έναν κρίσιμο αγώνα. Η φόρτιση του δείχνει ότι μετά από τόσα χρόνια στα «ερυθρόλευκα» και τόσες εμπειρίες με τον Ολυμπιακό είναι βασικό κομμάτι της ομάδας του και δίνει ότι έχει για εκείνην. Αυτό φαίνεται και στους αριθμούς του, αφού είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες της διοργάνωσης και σίγουρα ένας εκ των κορυφαίων σέντερ. Αυτή είναι με διαφορά η καλύτερη του σεζόν και ακόμα ένα καλκαίρι οι φίλοι της ομάδας του Πειραία θα... κρέμονται από το στόμα του Γκρεγκ Πόποβιτς.

Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΟΥ ΣΕΖΟΝ

Ο «Μίλου» διανύει την καλύτερη του σεζόν από την πρώτη του στην Ελλάδα. Είναι πληθωρικός μέσα στο παρκέ, κάνει τα πάντα και αποτελεί βασικό πυλώνα της ρακέτας του Ολυμπιακού, αλλά και σημείο αναφορά για την ομάδα του. Έχει αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια και μένοντας στο παρκέ 26:05'' κατά μέσο όρο, έχει 11.5 πόντους, 8 ριμπάουντ, 1.4 ασίστ και 19.8 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Αυτοί οι αριθμοί μεταφράζονται σε μια εξαιρετική ευρωπαϊκή σεζόν για τον Μίλου. Είναι δεύτερος σε αξιολόγηση κάτω μόνο από τον Μάικ Τζέιμς, ενώ δεύτερος είναι και στη λίστα των ριμπάουντ με τον ίδιο να κατεβάζει κατά μέσο όρο 8, ενώ στην κορυφή να είναι ο Ποριέ, με 8.1.

Σε αριθμούς και σε αποτελεσματικότητα είναι εξαιρετικός, ενώ με τον τραυματισμό του Γκουντάιτις, μοιάζει να είναι ο κορυφαίος σέντερ της διοργάνωσης μαζί με τον Βέσελι, που και αυτός με την σειρά του κάνει μια αντίστοιχα εξαιρετική σεζόν, με παρόμοιους αριθμούς. Ο Μιλουτίνοφ είναι πλέον τέσσερα χρόνια στο «Λιμάνι» ανδρώθηκε μπασκετικά και πλέον ξέρει καλά και ο ίδιος τι είναι ικανός να κάνει μέσα στο παρκέ. Αποτελεί βασικό «πυλώνα» του Ολυμπιακού και έχει καταφέρει σε μια που δεν είναι καλή για την ομάδα του να ξεχωρίζει με όσα προσφέρει μέσα στο παρκέ.

Χρειάστηκε να κάνει αργά και σταθερά βήματα μέχρι την κορυφή, ξεκίνησε από χαμηλά, αλλά με σκληρή δουλειά και πίστη στις ικανότητες του , έφτασε να είναι εκ των πρωταγωνιστών της διοργάνωσης.

ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΣΤΟ ΝΒΑ

Είναι γνωστό ότι στην Ευρώπη ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έχει ανανεωμένο συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό και τα δικαιώματα του στο ΝΒΑ ανήκουν στους Σπερς. Ακόμα ένα καλοκαίρι, ειδικά από μια τέτοια σεζόν, οι Σπερς και μόνο αυτοί έχουν την επιλογή για τον σέντερ του Ολυμπιακού, αφού ο παίκτης και η ελληνική ομάδα δεν θα μπορούν να κάνουν κάτι για να αλλάξουν την απόφαση, που τελικά θα παρθεί για εκείνον.

Το φετινό καλοκαίρι θα πρέπει η ομάδα του Πόποβιτς να αποφασίσει για την τύχη του παίκτη, καθώς και αν αποφασίσει να τον πάρει να καταβάλει το μάξιμουμ buy out αυτών των περιπτώσεων, που είναι γύρω στις 750.000 δολάρια. Η ομάδα του Σαν Αντόνιο στέλνει άνθρωπο της για να δει τον Σέρβο σέντερ περίπου κάθε μήνα και με τις φετινές εμφανίσεις του στην Euroleague, δεν θα μπορούσαν να είναι κάτι άλλο πέρα από ενθουσιασμένοι μαζί του. Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ δείχνει να εκμεταλλεύται τον χρόνο και τις εμπειρίες προς όφελος του και αυτό μεταφράζεται στην μεταμόρφωση του, μέσα στο παρκέ, σε έναν παίκτη εκ των κορυφαίων.