Το ντοκιμαντέρ της Euroleague για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! (vid)

Αντωνία Σπανού
Το ντοκιμαντέρ της Euroleague για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας! (vid)
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας η Euroleague παρουσίασε το ντοκιμαντέρ με θέμα, οι γυναίκες στον αθλητισμό.

Εξαιρετική πρωτοβουλία της Euroleague για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, που δημιούργησε ένα μοναδικό ντοκιμαντέρ, στο οποίο τέσσερις καταξιωμένες γυναίκες στην Ευρώπη - στον τομέα της η καθεμιά - συζητούν για το status της γυναίκας στο κορυφαίο επίπεδο επαγγελματικού μπάσκετ.

Η Αν Πάντερ, η διαιτητής της Euroleague, η Ουν Μαρίγια Τζούρκσταϊτ, υπεύθυνη business office της Ζαλγκίρις Κάουνας, η Σουκράν Αλμπαϊράκ, παρουσιάστρια και πρώην παίκτρια μπάσκετ και η Ροσέρ Κεράλτο, υπεύθυνη business office της Euroleague κάθισαν στο ίδιο τραπέζι και μοιράστηκαν ιδέες και προβληματισμούς για τις γυναίκες στον αθλητισμό, σε μια εξαιρετική συζήτηση.

«Από την άποψη του management, βλέπω τεράστια διαφορά στον αριθμό γυναικών στα meetings σε σχέση με όταν ξεκίνησα αυτή τη δουλειά. Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες φορές με περνούσαν για γυναίκα κάποιου συναδέλφου μου, όταν πήγαινα σε παιχνίδια μαζί τους», ανέφερε η Κεράλτο στη συζήτηση που έγινε στην γενέτειρά της, τη Βαρκελώνη.

«Στον σύλλογό μας δεν διαχωρίζουμε καν τους ανθρώπους σε άνδρες και γυναίκες. Βασικά, ποτέ δεν έχει τεθεί τέτοιο ερώτημα και δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που τους νοιάζει είναι το κίνητρο, η δουλειά σου, η ομαδικότητα και οι προσωπικές σου αξίες», συμπλήρωσε η Γιούρκσταϊτ.

Η Αλμπαϊράκ πρόσθεσε: «Το μυστικό μου είναι να μην εγκαταλείπω. Είτε νικάς είτε όχι, μην εγκαταλείπεις και απλά συνέχισε. Στον τομέα μου, οι γυναίκες δεν είναι μόνο μπροστά από την κάμερα. Είναι πολύ ωραίο να τις βλέπεις να δουλεύουν και πίσω από αυτό», ενώ η Πάντερ δήλωσε: «Στο παρελθόν πάντα σκεφτόμουν ότι πρέπει να κάνω ό,τι ακριβώς και οι άνδρες, πως να φερθώ ή πως να είμαι μέσα στο παρκέ και αυτό δεν ήταν καλό. Τώρα, αυτό που λέω στους νέους διατητές είναι απλά να είναι ο εαυτός τους και να μην αντιγράφουν κανέναν, να δουλεύεις για τον εαυτό σου και να βάζεις στόχους. Δεν έχει να κάνει με το φύλο, αλλά με την δουλειά σου».

Δείτε όλο το βίντεο: