Ποκουσέφσκι: «Ήλθα στον Ολυμπιακό από το... YouTube»!

Ποκουσέφσκι: «Ήλθα στον Ολυμπιακό από το... YouTube»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Ποκουσέφσκι: «Ήλθα στον Ολυμπιακό από το... YouTube»!
O Aλεξέι Ποκουσέφσκι αποτελεί το επόμενο μεγάλο project του Ολυμπιακού και μίλησε για τη συνύπαρξή του στους «ερυθρόλευκους» με τους Σπανούλη & Πρίντεζη, τη βοήθεια του Νίκολα Μιλουτίνοφ και το παράδειγμα του Κώστα Παπανικολάου.

Ο Ποκουσέφσκι ήταν μέλος της καλύτερης πεντάδας στο τουρνουά U18 της EuroLeague που διεξήχθη τις προηγούμενες ημέρες στο Βελιγράδι, εκεί όπου ο Ολυμπιακός κατέκτησε την τρίτη θέση.

Ο ύψους 2μ.11 γκαρντ των «ερυθρόλευκων» συμμετείχε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο Adidas Next Generation Tournament και αναδείχθηκε κορυφαίος μπλοκέρ με 3.5 κοψίματα ανά αγώνα, έχοντας μάλιστα το καλύτερο ποσοστό πίσω από τα 6μ.75 (52.6%). Επίσης ήταν δεύτερος στα κλεψίματα (2.3) και τέταρτος στο κομμάτι της αξιολόγησης (22), έχοντας παράλληλα 15.8 πόντους, 7 ριμπάουντ και 2.5 ασίστ μ.ό. για τον Ολυμπιακό που ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά με ρεκόρ 3-1.

«Είναι μια σπουδαία διοργάνωση και μεγάλη εμπειρία για όλη την ομάδα. Πέρσι στο Μόναχο ήμουν ο νεότερος παίκτης της ομάδας μου κι έμαθα πολλά. Κυρίως έμαθα να έχω αυτοπεποίθηση και να παίζω για τους συμπαίκτες μου. Θέλω να είμαι ο καλύτερος και να κερδίζω κάθε παιχνίδι!» εξήγησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην επίσημη ιστοσελίδα της EuroLeague ο Ποκουσέφσκι, ο οποίος γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 2001.

Ο νεαρός άσος του Ολυμπιακού άρχισε να παίζει μπάσκετ στο Νόβι Σαντ σε ηλικία 6 ετών. Ο πατέρας του ήταν προπονητής σε μικρότερες ομάδες στη Σερβία και βιντεοσκοπούσε όλα τα παιχνίδια του Αλεξέι. Αυτά, ακριβώς, τα clips στο YouTube έφεραν τον Ποκουσέφσκι στην Ελλάδα: «Ένας προπονητής του Ολυμπιακού τα είδε και κάλεσε τον πατέρα μου»! Σε ηλικία 13 ετών ήλθε στην Αθήνα, δίχως να έχει συνειδητοποιήσει το μέγεθος του Ολυμπιακού: «Είναι ένα κλαμπ με τεράστια ιστορία όμως ήμουν πολύ νέος και ήξερα ελάχιστα πράγματα. "ΟΚ, θα πάω στην Ελλάδα, θα παίξω εκεί και θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ". Στην αρχή η κατάσταση ήταν δύσκολη. Ήμουν μόνος σε μια νέα χώρα, μια νέα πόλη, με μια νέα γλώσσα και μια νέα κουλτούρα. Έπειτα από έναν χρόνο κατάλαβα ότι υπάρχει πίεση και ό,τι πρέπει να δώσεις τον καλύτερο εαυτό σου για να κερδίζεις»!

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε πιο εύκολη τη μετάβαση του Ποκουσέφσκι στα νέα δεδομένα: «Όταν ήμουν νεότερος, ο Νίκολα έκανε προπονήσεις μαζί μου στο ίδιο γήπεδο. Έπειτα από 10 χρόνια είμαστε μαζί στην ίδια ομάδα. Με βοηθάει να "διαβάζω" το παιχνίδι και να δω κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο. Από κει και πέρα, το να είμαι στην ίδια ομάδα με τον Βασίλη Σπανούλη και τον Γιώργο Πρίντεζη είναι κάτι απίστευτο. Η συγκέντρωση του Σπανούλη στον στόχο του είναι απίθανη! Σε κάθε προπόνηση είναι 100% συγκεντρωμένος. Επίσης έμαθα από την ενέργεια και την άμυνα του Παπανικολάου».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.