Μίτσιτς: Έμαθε από τον Saras και φέτος είναι ασταμάτητος!

Αντωνία Σπανού
Μίτσιτς: Έμαθε από τον Saras και φέτος είναι ασταμάτητος!
Ο Βασίλιε Μίσιτς κάνει την σεζόν της ζωής του στην Εφές και είναι ένας από τους βασικούς λόγους για το ότι η τούρκικη ομάδα έχει καταφέρει να είναι στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

«Μάθαμε να αξιοποιούμε την έδρα μας και νικήσαμε πολλά ματς στο Sinan Erdem. Αποκτήσαμε “χημεία” πολύ γρήγορα και πλέον παρά τις πολλές προσθήκες, γνωρίζουμε πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Έχουμε σταθεροποιήσει την απόδοσή μας σε υψηλό επίπεδο και αυτό μας δίνει αυτοπεποίθηση για την προοπτική που έχουμε και για την επίτευξη του στόχου που έχουμε θέσει. Δε νομίζω ότι είναι υπερβολή να πούμε ότι ανήκουμε στην “ελίτ” της εφετινής διοργάνωσης. Πέρυσι στην Ζάλγκιρις, έμαθα ότι δεν αρκεί να είσαι καλός ατομικά για να πετύχεις! Πρέπει να έχεις καλή ομάδα, κάτι που αποδείξαμε, φτάνοντας στο Final 4. Αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε και φέτος στην Εφές.»

Αυτά είχε πει ο Μίτσιτς πριν από λίγο καιρό στην Euroleague Greece και τον Αντώνη Καλκαβούρα δείχνοντας ξεκάθαρα ότι γνωρίζει ότι η ομάδα του έχει αλλάξει επίπεδο και σίγουρα παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Αυτό δεν ίσχυε πάντα στην καριέρα του όμως. Ξεκίνησε την αθλητική του καριέρα κάνοντας σκι, όμως γρήγορα κατάλαβε ότι έχει ταλέντο στο μπάσκετ. Δεν μπόρεσε να κάνει την διαφορά ούτε στην Μπάγερν Μονάχου, ούτε στον Ερυθρό Αστέρα, πριν μετακομίσει στην Τόφας και προσπαθήσει να κερδίσει πίσω την εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Και το έκανε. Κατάφερε να πάει εκείνα τα βήματα μπροστά, που θα του έδιναν την ώθηση για την κορυφή του.

Από εκεί βρέθηκε στην Ζαλγκίρις Κάουνας, υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, και όλα άλλαξαν.

«Ήταν κάτι σπουδαίο για μένα η περσινή χρονιά. Κέρδισα πολλά. Ωρίμασε το παιχνίδι μου. Ο Σάρας είναι ξεχωριστός, όλοι το βλέπουν αυτό. Πιστεύω πως κατάλαβα όλα αυτά που ήθελε να περάσει ο Γιασικεβίτσιους για τη θέση του point guard, όσο καλύτερα μπορούσα. Οι ιδέες του, ο ηγετικός χαρακτήρας του στο παρκέ. Ο ρόλος του point guard έχει κάτι το μοναδικό και προσπαθώ να το δείξω φέτος. Eίναι αυτό που με έκανε καλύτερο παίκτη!»

Ο Μίτσιτς έζησε την εμπειρία της Euroleague μέχρι το τέλος, έφτασε στο Final 4 και όλα πλέον είχαν αλλάξει.

Το καλοκαίρι αποφάσισε να ενισχύσει την... αλλοπρόσαλλη Εφές και το καινούργιο σύνολο που δημιουργήθηκε να ξεπεράσει τους δαίμονες του παρελθόντος και να δείξει στο παρκέ τι είναι ικανό να κάνει. Δεν φοβήθηκε, δεν άκουσε φήμες και βρέθηκε στην Τουρκία με μοναδικό σκοπό να πετύχει και να γράψει ιστορία. Μαζεύοντας εμπειρίες και «μαθήματα» ο Σέρβος ήξερε ότι ήταν έτοιμος να κάνει την διαφορά.

«Έχω ακούσει διάφορα, αλλά να σου πω την αλήθεια δεν μπήκα στην διαδικασία ούτε να το σκεφτώ. Άλλωστε ήμουν από τους πρώτους που υπέγραψαν στην ομάδα. Δεν έχω κανένα πρόβλημα και νιώθω καλά με την απόφαση να παίξω στην Εφές. Με τον coach συνεννοούμαι μια χαρά και σε γενικές γραμμές είμαι πολύ καλά στην Τουρκία.»

Η σεζόν του είναι μοναδική και αυτό το δείχνουν και οι εντυπωσιακοί αριθμοί του. Εκτός από το βραβείο του MVP Νοεμβρίου που κέρδισε μετρά κατά μέσο όρο12.3 πόντους, με 42.4% στα τρίποντα, έχει 2.1 ριμπάουντ, 5.3 ασίστ και 1 κλέψιμο ανά παιχνίδι, μαζεύοντας παράλληλα 13.7 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Είναι σίγουρα η καλύτερη σεζόν της καριέρας του, αφού έχει σχεδόν διπλασιάσει τους αριθμούς του. Παράλληλα είναι εκ των ηγετών της φετινής προσπάθειας της Εφές που δεν μπορεί παρά να κριθεί ως πετυχημένη. Κόντρα στον Ολυμπιακό, στον πρώτο γύρο, ήταν εκείνος που έκανε την διαφορά για την ομάδα του, αφού μέτρησε 24 πόντους και κατέβασε και 6 ριμπάουντ και σίγουρα θα ήθελε να επαναλάβει αυτή την εμφάνιση τώρα που όλες οι ομάδες «καίγονται» για τα αποτελέσματα και τα πράγματα είναι κρίσιμα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.