Κούριτς: «Έχω όγκο στον εγκέφαλο, ΟΚ τι πρέπει να κάνω»; (gTV)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Κούριτς: «Έχω όγκο στον εγκέφαλο, ΟΚ τι πρέπει να κάνω»; (gTV)
Ο Κάιλ Κούριτς μιλάει στην EuroLeague Greece για τη στιγμή που διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο και τις τρεις επεμβάσεις που υποβλήθηκε προκειμένου να παραμείνει στη ζωή.

O άσος της Μπαρτσελόνα είναι ένας τύπος δίχως εξωφρενική ταχύτητα, χωρίς να είναι χτισμένος, ένας αληθινός κανονικός άνθρωπος, ένας από εμάς, κάποιος που θα τον πετύχαινες στον δρόμο και δεν θα αναρωτιόσουν τι κάνει εκεί. Επίσης έχει κρύο αίμα, το οποίο είναι τρομερό κλισέ για έναν εκ των κορυφαίων σουτέρ στην EuroLeague όμως στην περίπτωσή του είναι κάπως… άλλου είδους. Το επιβεβαίωσε ο ίδιος όταν πήρε τη διάγνωση της μαγνητικής εγκεφάλου που έδειξε καλοήθη όγκο, ο οποίος απειλούσε τον μυελό των οστών: «Θα μπω για εγχείρηση και θα παίξω δυο μέρες μετά».

Ο Κούριτς εγχειρίστηκε τον Νοέμβριο του 2015 όμως μαζεύτηκε υγρό στον εγκέφαλο κι αυξήθηκε η πίεσή του με αποτέλεσμα να χρειαστεί να μπει ξανά στο χειρουργείο. Προκειμένου, λοιπόν οι γιατροί να αποφορτίσουν την πίεση, αφαίρεσαν το μέτωπό του! Δυο εβδομάδες μετά από τη δεύτερη επέμβαση υποβλήθηκε και σε τρίτη ώστε να του προσθέσουν τεχνητό μέτωπο από συνθετικό υλικό! Ο Αμερικανός σκόρερ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση έπειτα από τέσσερις μήνες, αναδείχθηκε MVP στο Supercopa 2016 με την Γκραν Κανάρια, πήρε μεταγραφή στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και φέτος έκανε το ντεμπούτο του στην EuroLeague με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα.

Υπάρχουν, λοιπόν συγκεκριμένων ειδών αφηγήσεις που συνδέονται με τις επιτυχίες και τις ήττες, την αφοσίωση και την πίεση όμως ο Κάιλ Κούριτς μοιάζει να τοποθετεί τη δική του ιστορία στο τέλος όλων αυτών και μιλάει στην EuroLeague Greece για την περιπέτεια της ζωής του!