Ερτέλ: Το πιο αμφιλεγόμενο γκαρντ της Euroleague (vids)

Ερτέλ: Το πιο αμφιλεγόμενο γκαρντ της Euroleague (vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Ερτέλ: Το πιο αμφιλεγόμενο γκαρντ της Euroleague (vids)
Ο Τομά Ερτέλ έχει σπουδαία στατιστικά στις 9 σεζόν στην Euroleague, αλλά δεν έχει βρεθεί ποτέ σε Final 4 και στα playoffs... χάνεται. Η Euroleague Greece αναλύει.

Ο Τομά Ερτέλ διανύει την ένατη συνεχόμενη σεζόν του στην Euroleague, ωστόσο συνεχίζει να δημιουργεί προβληματισμό για το πόσο καλός παίκτης είναι. Προσέξτε, ότι είναι καλός παίκτης δεν το αμφισβητεί κανείς, αλλά το θέμα είναι αν πρόκειται για το γκαρντ που θα σε οδηγήσει ψηλά.

Από τη μία θα παραθέσουμε τα στατιστικά αυτές τις εννιά σεζόν με τον Γάλλο να έχει στην καριέρα του 10.2 πόντους, 5.6 ασίστ . Αριθμοί οι οποίοι είναι σπάνιοι σε συνέπεια τόσων πολλών ετών.

Από την άλλη έχοντας αγωνιστεί με Μπασκόνια, Αναντολού Εφές και Μπαρτσελόνα δεν έχει βρεθεί ποτέ σε Final 4! Αναφερόμαστε σε ομάδες που ξεκινούν τη σεζόν στην Euroleague με στόχο να βρεθούν στο Final 4 ης διοργάνωσης.

ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Ο Γάλλος γκαρντ είναι από τους κορυφαίους πασέρ της Λίγκας και επίσης φημίζεται για τον τρόπο που παίζει το pick ‘n’ roll. Η ικανότητα του στην πάσα, αλλά και στο σουτ μετά από ντρίμπλα τον κάνει άκρως επικίνδυνο για τις αντίπαλες άμυνες.

Στο ανοικτό γήπεδο τρέχει καλά και στο «5on5» μπορεί να… διαβάσει άμεσα τα mismatch που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της επιθετικής κίνησης.

Η μεγαλύτερη αδυναμία του έρχεται στην άμυνα αφού δε μπορεί να μαρκάρει ούτε πιο γρήγορους παίκτες από αυτόν ούτε πιο δυνατούς στο low post.

ΠΕΣΜΕΝΟΣ ΣΤΑ PLAYOFFS

Ο Τομά Ερτέλ έχει βρεθεί τρεις φορές στη διαδικασία των playoffs της Euroleague. Μία φορά με τη φανέλα της Μπασκόνια και δύο με αυτή της Αναντολού Εφές.

Με εξαίρεση την πρώτη τη σεζόν 2012-13, στις άλλες δύο τα στατιστικά του ήταν πεσμένα σε σχέση με όσα έκανε μέχρι τότε στην εκάστοτε σεζόν.

Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΑ PLAYOFFS

ΣΕΖΟΝΟΜΑΔΑREGULAR SEASONPLAYOFFS
2012-13ΜΠΑΣΚΟΝΙΑ6.6π. - 4.6ασ.10.5π. - 3.8ασ.
2014-15ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ10.8π. - 6ασ.8.5π. (27.3%δ.) - 8.8ασ. - 5λ.
2016-17ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ13.2π. (51%τρ.) - 5.8ασ.9.6π. (23.5%τρ.) - 4.6ασ.