Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» με φόντο την 4άδα!

Αντωνία Σπανού
Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» με φόντο την 4άδα!
Ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και το παιχνίδι έχει χαρακτήρα... τελικού στην «μάχη» που δίνεται για την 4η θέση του πλεονεκτήματος.

Ματς... τελικός γίνεται στο ΣΕΦ (31/01), όπου ο Ολυμπιακός υποδέχεται την Μπαρτσελόνα και οι δυο ομάδες «καίγονται» για το θετικό αποτέλεσμα στην τελική ευθεία της Euroleague, που είναι προ των πυλών. Έτσι όπως έχουν διαμορφωθεί τα δεδομένα μετά από 20 αγωνιστικές στην Euroleague, η 21η είναι κομβικής σημασίας για τις δύο ομάδες.

Οι «ερυθρόλευκοι» και οι «μπλαουγκράνα» θέλουν μόνο την νίκη που θα φέρει πιο κοντά τις δύο ομάδες στην 4η προνομιούχο θέση και φυσικά θα δώσει πλεονέκτημα στις ισοβάθμιες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: ΝΙΚΗ... ΧΡΥΣΑΦΙ

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από την ήττα στην Τουρκία και την Φενέρμπαχτσε και θέλει να επιστρέψει στις νίκες με εμφατικό τρόπο και κυρίως μπροστά στο κοινό του. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ αντέχει στην 5η θέση, μια ανάσα από την Εφές, που είναι στην τέταρτη και από κάτω της έχει την Μπαρτσελόνα που καραδοκεί και για ακόμα μια σεζόν κάθε αποτέλεσμα παίζει τον ρόλο του.

Η τεράστια νίκη που είχε κάνει ο Ολυμπιακός στην Βαρκελώνη, την 13η αγωνιστική, με 9 πόντους διαφορά του δίνει την δυνατότητα να έχει, για την ώρα, το πλεονέκτημα και να θέλει μια μια ακόμα νίκη, να τις διπλασιάσει και να αφήσει για τα καλά από κάτω τους τους Ισπανούς σε οποιαδήποτε ισοβαθμία προκύψει μέχρι το τέλος.

Αυτή την στιγμή η Εφές είναι στην τέταρτη θέση με ρεκόρ 13-7, ο Ολυμπιακός στην πέμπτη θέση με ρεκόρ 12-8, ενώ στην έκτη θέση είναι η Μπαρτσελόνα με ρεκόρ 11-9.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΑΣ

Η ομάδα του Πέσιτς θέλει και εκείνη με την σειρά της να εκμεταλλευτεί την συγκυρία να ανέβει ακόμα πιο ψηλά. Μια ενδεχόμενη νίκη στο Φαληρικό γήπεδο και ιδιαίτερα με κάλυψη της διαφοράς, θα είναι εξαιρετικό νέο για τους Ισπανούς, που θα έχουν κάνει ένα τεράστιο βήμα στην βαθμολογία της Euroleague.

Μετά το εξαιρετικό σερί των μπλαουγκράνα με τις 5 νίκες, οι δύο τελευταίες ήττες από Μακάμπι και ΤΣΣΚΑ έχουν αλλάξει τα δεδομένα και έχουν κάνει επιτακτική την ανάγκη στο να επιστρέψουν στις νίκες άμεσα. Ειδικά κόντρα σε έναν αντίπαλο που έχει τους ίδιους στόχους μαζί τους και μάλιστα έχει κερδίσει και μέσα στο «Palau Blaugrana».

Οι δυο ομάδες «καίγονται» για το συγκεκριμένο παιχνίδι, όποιος νικήσει θέτει σταθερά θεμέλια για την συνέχεια και η «μάχη» της τετράδας θα είναι σκληρή μέχρι τέλους.