Ο εντυπωσιακός Μπιτάτζε ετοιμάζεται για ΝΒΑ μέσω Euroleague! (pic & vids)

Ο εντυπωσιακός Μπιτάτζε ετοιμάζεται για ΝΒΑ μέσω Euroleague! (pic & vids)

Νίκος Καρφής
Ο εντυπωσιακός Μπιτάτζε ετοιμάζεται για ΝΒΑ μέσω Euroleague! (pic & vids)
Ο Γκόγκα Μπιτάτζε πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με τη φανέλα της Μπουντούτσνοστ, βοηθώντας τους Μαυροβούνιους να κάνουν σημαντικές νίκες, ενώ ο ίδιος αυξάνει τις πιθανότητες να βρεθεί όσο το δυνατόν ψηλότερα στο draft του ΝΒΑ το 2019.

Η Μπουντούτσνοστ μετρά 3 νίκες στα τελευταία 3 ματς και σε αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό ο Γκόγκα Μπιτάτζε.

Ο Γεωργιανός ψηλός έχει παίξει 6 παιχνίδια στη Euroleague με τους Μαυροβούνιους, όμως έχει ήδη προλάβει να βάλει τη σφραγίδα στο παιχνίδι της ομάδας.

Μέχρι στιγμής έχει πολύ καλούς αριθμούς, καθώς μετρά 14.7 πόντους με 64% εντός πεδιάς, ενώ συνεισφέρει και στον τομέα των ριμπάουντ, εκεί που κατεβάζει 7.3.

«Θραύση» κάνει και στον τομέα των μπλοκ, αφού μετρά 3.2 τάπες ανά ματς, κρύβοντας τον ήλιο στους αντιπάλους.

Φυσικά είναι πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και μπλοκέρ του συνόλου του Ρέπεσα και δείχνει να πιάνει την ευκαιρία από τα μαλλιά.

To κορυφαίο του ματς το έκανε κόντρα στην Αρμάνι, εκεί όπου είχε 23 πόντους, 8 ριμπάουντ, 3 μπλοκ και 31 στην αξιολόγηση.

Στην... πιάτσα των scouts ομάδων του ΝΒΑ το όνομα του παίζει πολύ δυνατά και η μεταγραφή του σε ομάδα της Euroleague έγινε προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Γεωργιανός θεωρείται ένα από τα κορυφαία prospects και πολλοί αναλυτές θεωρούν πως το όνομα του θα ακουστεί στον πρώτο γύρο του του draft του 2019. Το nbadraft.net τον δίνει στο Νο.24 αυτή τη στιγμή, δείγμα του πόσο τον πιστεύουν.

Ακόμα μένουν 10 ματς μέχρι την ολοκλήρωση της regular season και ο Γκόγκα θέλει να ανεβάσει κι άλλο τις... μετοχές, γνωρίζοντας πως τον παρακολουθούν πολλά μάτια από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Eίναι μόλις 19 ετών και ποιότητα του... ξεχειλίζει. Όμορφες κινήσεις στην επίθεση σε συνδυασμό με την αμυντική προσήλωση, στην οποία φυσικά τον βοηθά και το κορμί του.

Πολλές από τις ενέργειες του παραπέμπουν σε παίκτη πολύ χαμηλότερου διαμετρήματος, άλλο μια παράμετρος που δείχνει την τεράστια προοπτική του. Μπορεί να απειλήσει και με το σουτ από μέση απόσταση.

Ο Μπιτάτζε ήρθε για να μείνει! Ένα... διαμάντι που δεν θα μείνει για πολύ καιρό ακόμα στην Ευρώπη.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.