Από το χαστούκι του Ομπράντοβιτς στο career-high στην EuroLeague (vids)

Από το χαστούκι του Ομπράντοβιτς στο career-high στην EuroLeague (vids)

Γιάννης Σταυρουλάκης
Από το χαστούκι του Ομπράντοβιτς στο career-high στην EuroLeague (vids)
Ο Μελίχ Μαχμούτογλου πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του στην EuroLeague και η EuroLeague Greece γράφει για τον μοναδικό παίκτη που έχει συνεργαστεί με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς τα τελευταία έξι χρόνια στη Φενέρμπαχτσε.

Από τις 2 Ιουλίου 2013, όταν η Φενέρμπαχτσε ανακοίνωσε την πρόσληψη του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, δεν υπάρχει μάλλον κάποιος που να ασχολείται με το ευρωπαϊκό μπάσκετ και να μην πιστεύει ότι η ομάδα της Κωνσταντινούπολης γίνεται, αυτόματα, κάθε χρόνο φαβορί για τον τίτλο, έστω κι αν στην πρώτη σεζόν του Ζοτς η Φενέρ αποκλείστηκε στο Top-16. Προ εξαετίας, λοιπόν, ο πολυνίκης προπονητής της EuroLeague ανέλαβε ένα τεράστιο project που οι Τούρκοι πίστεψαν εξ αρχής πως αν δεν το τελειοποιήσει ο Ομπράντοβιτς, δεν υπάρχει μάλλον κάποιος που μπορεί να το κάνει. Πλέον η Φενέρ μετρά τέσσερις συνεχόμενες παρουσίες σε Final 4 και τρεις συμμετοχές σε τελικούς, έχοντας ωστόσο να παρουσιάσει μόνο έναν τίτλο, εκείνον του 2017 στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στον Ολυμπιακό.

Η μοναδική… σταθερά σε αυτή τη μεγάλη διαδρομή είναι ο Μελίχ Μαχμούτογλου, ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε και ο μοναδικός με τον οποίο έχει συνεργαστεί ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς από την πρώτη του χρονιά στην Ulker Sports Arena! «Ο Μελίχ πάντα δουλεύει σκληρά. Είμαστε συμπαίκτες τα τελευταία χρόνια, επομένως γνωρίζω τον τρόπο που σκέφτεται και δουλεύει. Το αξίζει! Η ομάδα και ο κόουτς των εμπιστεύονται» επισήμανε ο Κώστας Σλούκας έπειτα από την εμφάνιση του διεθνή Τούρκου γκαρντ στην πρόσφατη εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Χίμκι όπου έκανε season high με 18 πόντους και 4/7 τρίποντα στα 19:11 που έμεινε στο παρκέ. Ο Μαχμούτογλου μετράει φέτος 6.3 πόντους ανά αγώνα, επίδοση που συνιστά career-high σουτάροντας με 50% πίσω από τα 6μ.75 (18/36 τρίπ.) για τη Φενέρμπαχτσε που φιγουράρει στην κορυφή της κατάταξης με ρεκόρ 17-2!

Κι όλα αυτά ενώ το χαστούκι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον αρχηγό της ομάδας του σε timeout κατά τη διάρκεια του αγώνα με την Μπάνβιτ για το τουρκικό πρωτάθλημα έγινε viral και προκάλεσε τεράστιες αντιδράσεις, με τον Εργκίν Αταμάν να αποκαλύπτει ότι ο Μαχμούτογλου ήθελε να φύγει από τη Φενέρ! Η κάμερα, λοιπόν, είχε πιάσει τον Ζοτς να ρίχνει ένα χαστούκι στον Μαχμούτογλου και ο νυν κόουτς της Αναντολού Εφές και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής της Τουρκίας δήλωσε στη Hurriyet: «Ο παίκτης που δέχθηκε αυτή την πράξη είναι αρχηγός της Εθνικής ομάδας. Ο μάνατζερ του με πήρε και μου είπε: "Ο Μελίχ θέλει να φύγει από την Φενέρμπαχτσε. Θα τον πάρεις στην Εφές"; Φυσικά του είπα όχι, αλλά αν μείνει ελεύθερος, θα το σκεφτώ. Υπάρχει ένα περιστατικό, αλλά προσπαθούν να το καλύψουν. Τι θα γινόταν αν έκανα εγώ κάτι τέτοιο. Λυπάμαι. Αυτό βέβαια δεν αλλάζει το ότι ο Ομπράντοβιτς είναι νούμερο 1 στην Ευρώπη. Ωστόσο, πιστεύω πως οι κανόνες πρέπει να είναι ίδιοι».

Από την πλευρά του ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έσπευσε να δικαιολογήσει το περιστατικό: «Έχω μια διαφορετική σχέση με όλους τους παίκτες μου και τους αγαπώ όλους εξίσου. Ο Μελίχ είναι ο αρχηγός της Φενέρμπαχτσε και ο μόνος που έχω συνεργαστεί από την πρώτη μου χρονιά εδώ. Η αντίδραση μου ήταν μια προσπάθεια να ξυπνήσω την ομάδα και να ανάψω ξανά την σπίθα. Έτσι θα έπρεπε να ερμηνευθεί. Τουλάχιστον οι παίκτες μου το ερμήνευσαν με αυτόν τον τρόπο. Η προσέγγισή μου προς τον Μαχμούτογλου ήταν όπως αυτή του πατέρα προς τα παιδιά τους. Ουδείς στη Φενέρμπαχτσε το αντιλήφθηκε με διαφορετικό τρόπο. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα Media αντέδρασαν έτσι. Σίγουρα δεν μπορώ να ελέγξω τι σκέφτεται ή τι συζητά ο κόσμος. Σε κάθε περίπτωση, εγώ και η ομάδα μου θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε σκληρά, θα κλείσουμε τα αυτιά μας και θα προσπαθήσουμε να αποτρέψουμε αρνητικές καταστάσεις».

Φέτος, λοιπόν, ο Μαχμούτογλου πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του στην EuroLeague, αποτελώντας μια αξιόπιστη λύση από τον πάγκο και συμβάλλοντας στην πορεία της Φενέρ που κλείνει τα 2/3 της regular season στην πρώτη θέση.