Γιουλ: «Ο Σπανούλης μπορεί να ξεπεράσει τον Ναβάρο»!

Γιάννης Σταυρουλάκης
Γιουλ: «Ο Σπανούλης μπορεί να ξεπεράσει τον Ναβάρο»!
Ο Σέρχιο Γιουλ μίλησε στην EuroLeague Greece για τη μάχη του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της EuroLeague, τις σχέσεις του με τον Βασίλη Σπανούλη, την άποψη του Γκρεγκ Πόποβιτς για το… τσίρκο με τα πεντάποντα και το «τρελό» σουτ που δεν θα ξεχάσει ποτέ.

Το WiZink Center της Μαδρίτης σηκώθηκε στο πόδι στο 8:15 του Game 3 της περσινής σειράς με τον Παναθηναϊκό για να αποθεώσει τον ήρωά του όταν πέρασε ως αλλαγή στο ματς αντί του Λούκα Ντόντσιτς. Ο Σέρχιο Γιουλ δεν πτοήθηκε από το αρχικό 0/4 στα τρίποντα, συνέχισε να σουτάρει και στο φινάλε βρέθηκε να πανηγυρίζει μαζί με τους συμπαίκτες του, κάνοντας λόγο για μια από τις πιο συναρπαστικές ημέρες της ζωής του αφού πάτησε ξανά παρκέ έπειτα από 258 μέρες!

Ο Ισπανός γκαρντ είχε υπομονή, κυρίως με τον εαυτό του, έπειτα από εκείνη η ρήξη χιαστού στο δεξί γόνατο στο φιλικό προετοιμασίας της «ρόχα» με το Βέλγιο, κλείνοντας την περσινή σεζόν ως πρωταθλητής Ευρώπης και Ισπανίας με τη Ρεάλ Μαδρίτης, συνεχίζοντας από εκεί που… σταμάτησε. Η «Βασίλισσα» υποδέχεται απόψε (10/1, 22:00) τον Ολυμπιακό για τη 18η αγωνιστική της regular season και ο ηγέτης της Ρεάλ μίλησε στην EuroLeague Greece για τον αμοιβαίο σεβασμό στις σχέσεις του με τον Βασίλη Σπανούλη.

Οι ομάδες στο ΝΒΑ σπάνε το ένα ρεκόρ μετά από το άλλο στα τρίποντα, ο Μπρουκ Λόπεζ έφτασε στο σημείο να μετράει περισσότερα εύστοχα σουτ τριών πόντων από τον Κλέι Τόμπσον και ο Γκρεγκ Πόποβιτς ξεκαθάρισε πως καλύτερα να φτιάξουμε… τσίρκο με πεντάποντα. Ποια είναι η δική άποψη, με δεδομένο ότι σύστησες τα «τρελά» σουτ στην EuroLeague;
«Είναι αλήθεια ότι οι ομάδες καταφεύγουν πολύ στο τρίποντο, είναι η νέα τάση στο σύγχρονο μπάσκετ. Υπάρχουν πολλές ομάδες που το εκμεταλλεύονται. Αν σου δίνεται η ευκαιρία να πάρεις ένα σουτ που θα σου προσφέρει έναν πόντο… παραπάνω, τότε γιατί να μην το κάνεις; Είναι η τάση εξέλιξης του παιχνιδιού, μια επιλογή που δείχνει να επικρατεί».

Υπάρχει κάποιος… ανταγωνισμός ανάμεσα σε εσένα και τον Καμπάτσο με τα τρίποντά του από τη μια μπασκέτα στην άλλη; Επίσης, ποιο καλάθι σου δεν θα ξεχάσεις ποτέ;
«Δεν υπάρχει καμία κόντρα! Είναι κάτι που βγαίνει… φυσιολογικά και από τους δυο μας. Ο καθένας προσπαθεί να βρει την καλύτερη επιλογή για την ομάδα. Μερικές φορές, λοιπόν, είμαστε υποχρεωμένοι να σουτάρουμε από πολύ μακριά και αρκετά τυχεροί, σκοράροντας τρίποντο από αυτές τις σπέσιαλ ή ασυνήθιστες καταστάσεις. Το αγαπημένο μου τρίποντο ήταν εκείνο κόντρα στη Βαλένθια, με το οποίο κερδίσαμε το παιχνίδι. Ήταν ένα… εξωφρενικό καλάθι όταν όλα έδειχναν ότι θα χάναμε το παιχνίδι και για αυτό το επιλέγω».

Ανέφερες στο παρελθόν ότι ο Βασίλης Σπανούλης είναι ένας από τους καλύτερους αντιπάλους που είχες ποτέ. Επίσης έπειτα από τον τραυματισμό σου ο αρχηγός του Ολυμπιακού ανέβασε στο Instagram μια φωτογραφία και σου ευχήθηκε να επιστρέψεις γρήγορα. Ποια είναι η σχέση σου μαζί του;
«Η σχέση μου με τον Σπανούλη ήταν πάντα εξαιρετική, μια σχέση αμοιβαίου σεβασμού θα έλεγα. Είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στην EuroLeague και ένας μπασκετικός θρύλος σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Είναι πάντα δύσκολο όταν τον έχεις απέναντί σου όμως τον σέβομαι πολύ».

Ένας από τους μεγάλους στόχους του πριν αποσυρθεί είναι να γίνει ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην ιστορία της EuroLeague. Πιστεύεις ότι μπορεί να τα καταφέρει;
«Δεν είναι εύκολο να ξεπεράσει τον Ναβάρο. Σε κάθε περίπτωση, ο Σπανούλης είναι ένας ταλαντούχος και ικανότατος παίκτης. Είμαι σίγουρος πως αν είναι αποφασισμένος να το κάνει, θα τα καταφέρει»!

Μπορείς να μας περιγράψεις την πρώτη σκέψη σου όταν έμαθες τη διάγνωση των γιατρών έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό σου ή όταν έκατσες στο καροτσάκι;
«Ήταν μια δύσκολη στιγμή, ένα μεγάλο βάρος επειδή ακριβώς μιλάμε για μια πολύμηνη απουσία. Λατρεύω το μπάσκετ και αυτό είναι το χειρότερο κομμάτι της δουλειάς μας. Πρέπει να το αποδεχτείς και στη συνέχεια να μείνεις δυνατός ώστε να επιστρέψεις ακόμα πιο δυνατός και έτοιμος».

Είσαι ένας από τους λίγους Ευρωπαίους παίκτες που συνεχίζουν να αντιστέκονται στο ΝΒΑ όπως έκαναν παλαιότερα ο Μποντιρόγκα, ο Διαμαντίδης και ο Παπαλουκάς. Τι κάνει λοιπόν έναν Ευρωπαίο σούπερ σταρ να αρνείται το ΝΒΑ;
«Το ΝΒΑ είναι εκεί αν κι έχω πει αρκετές φορές στο παρελθόν ότι το να παίζω στη Ρεάλ είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα, είναι κάτι που απολαμβάνω γιατί η Ρεάλ είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ευρώπη. Θέλω να συνεχίσω να κατακτώ τίτλους με αυτή τη φανέλα και να πανηγυρίζω μαζί με τους οπαδούς μας».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.