O... αλάνθαστος Σπανούλης δείχνει τον δρόμο!

Αντωνία Σπανού
O... αλάνθαστος Σπανούλης δείχνει τον δρόμο!
Ο Βασίλης Σπανούλης ήταν αλάνθαστος σε παιχνίδι της Euroleague μετά από 6 χρόνια και δείχνει ακριβώς την προσπάθεια που γίνεται να... απεξαρτηθεί από την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός δεν θα μπορούσε να ξεκινήσει καλύτερα ακόμα μια «διαβολοβδομάδα» της Euroleague και η εμφατική νίκη μέσα στην Βαρκελώνη επί της Μπαρτσελόνα δείχνει ότι η μικρή κρίση που πέρασε ανήκει στο παρελθόν και ο χρόνος μόνο σύμμαχός μπορεί να είναι σε μια ομάδα με τόσα πολλά νέα στοιχεία, αλλά και παίκτες.

Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν τα... δόντια τους κόντρα σε μια ομάδα που ναι μεν τον τελευταία μήνα βρίσκεται σε κρίση, αλλά έχει καταφέρει να πάρει σημαντικές νίκες και να βρίσκεται αρκετά ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

«Πήραμε μια πολύ καλή και σημαντική νίκη. Έχω βρεθεί σε αυτό το γήπεδο πάρα πολλές φορές στην καριέρα μου και ξέρω καλά πως είναι ένα από τα πιο δύσκολα μέρη για να κερδίσεις. Ήρθαμε προετοιμασμένοι και αξίζουν πάρα πολλά συγχαρητήρια στους συνεργάτες μου στο προπονητικό τιμ, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν.

Οι παίκτες εκτέλεσαν άψογα το προπονητικό μας πλάνο. Κοιτάμε μπροστά πλέον, στο παιχνίδι της Πέμπτης και ελπίζουμε πως οι υπέροχοι φίλαθλοί μας θα έρθουν, θα μας υποστηρίξουν και θα μας ωθήσουν σε μια ακόμη νίκη».

Ο Ντέιβιντ Μπλατ για ακόμα μια φορά αποθέωσε τους παίκτες του και είναι η πραγματικότητα ότι οι «ερυθρόλευκοι» μπορεί να αντιμετώπισαν κάποιες δυσκολίες επιθετικά, ειδικά στο πρώτο μέρος, αλλά έμειναν πιστοί στο παιχνίδι τους και σταδιακά ήρθε η διαφορά και τελικά η νίκη.

Εκτός από το εκπληκτικό παιχνίδι του Νίκολα Μιλουτίνοφ και τα εντυπωσιακά του νούμερα, αυτό το στοιχείο που κλέβει όλες τις εντυπώσεις δεν είναι άλλο από τον αλάνθαστο Βασίλη Σπανούλη.

Ο μεγάλος αρχηγός του Ολυμπιακού ήταν κομβικός για το παιχνίδι της ομάδας του και πρόσφερε όσα ακριβώς χρειαζόντουσαν για να φτάσει ο Ολυμπιακός στην νίκη. Σε 21:49 που βρέθηκε στο παρκέ είχε 14 πόντους, 3 ασίστ, 0 λάθη και 9 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Όλα τα παραπάνω στοιχεία δείχνουν πολλά για το πως είναι το πλάνο να χρησιμοποιείται ένας εκ των κορυφαίων της Ευρώπης.

Ο χρόνος του Σπανούλη έμεινε κοντά στα 20 λεπτά, ώστε να είναι φρέσκος σε διπλή αγωνιστική και σε δύο παιχνίδια μέσα σε δύο ημέρες, οι προσπάθειες που πήρε ήταν σχεδόν όλες με καλές προϋποθέσεις, ενώ ο αρχηγός του Ολυμπιακού δεν έκανε κανένα λάθος μετά από έξι χρόνια.

Η τελευταία φορά που δεν έκανε λάθος ο «Kill Bill» ήταν την σεζόν 2012/13 την 7η αγωνιστική κόντρα στην Χίμκι, όπου ο Ολυμπιακός είχε φύγει νικητής από την Ρωσία και ο Σπανούλης ήταν εντυπωσιακός με 19 πόντους, 7 ασίστ και 24 βαθμούς στο PIR.

Μετά από 155 παιχνίδια στην διοργάνωση και άπειρα λεπτά με την μπάλα στα χέρια του ο Σπανούλης έδειξε τον δρόμο για την συνέχεια από εδώ και πέρα.

Ήταν φανερό ότι η Μπαρτσελόνα προσπάθησε να πιέσει τον χειριστή του Ολυμπιακού και αυτή η πίεση πέρασε από τον Σπανούλη στον Γκος κυρίως ή και στον Στρέλνιεκς, με τον αρχηγό του Ολυμπιακού να παίρνει πιο ξεκούραστα την μπάλα και να φτιάχνει το παιχνίδι είτε για να εκτελέσει, είτε για να δημιουργήσει για τους συμπαίκτες του.

Και η διαχείριση του χρόνου και του παιχνιδιού είναι αυτό που θέλει ο Ντέιβιντ Μπλατ από τον «ερυθρόλευκο» γκαρντ. Θέλει η πίεση να φύγει από πάνω του και εκείνος να έχει το καθαρό μυαλό να φτιάξει το παιχνίδι της ομάδας του όσο πιο ξεκούραστα γίνεται.

Το παιχνίδι με την Μπαρτσελόνα θα μπορούσε να είναι... πρότυπο για το πως θα ήθελε ιδανικά ο Ολυμπιακός να χρησιμοποιεί τον αρχηγό του, για να παίρνει το μέγιστο σε κάθε παιχνίδι από εκείνον.

Έτσι και αλλιώς το παιχνίδι στην Βαρκελώνη και η σταθερότητα και μαχητικότητα που έδειξαν οι παίκτες του Μπλατ θα μπορούσε να γίνει γενικότερα το πρότυπο και για τα υπόλοιπα ματς από εδώ και πέρα και για αυτά που θα ήθελε να δείξει ο Ολυμπιακός στο παρκέ.

Οι «ερυθρόλευκοι» χρειάζονται χρόνο και κάθε ματς που συνδυάζεται με νίκη και καλά στοιχεία στο παρκέ μόνο θετικά θα μετρά για εκείνους.