Τουπάν: «Η πίεση του Σάρας με έκανε καλύτερο παίκτη»

Αντωνία Σπανού
Τουπάν: «Η πίεση του Σάρας με έκανε καλύτερο παίκτη»
Ο Αξέλ Τουπάν επέστρεψε με τρομερή εμφάνιση και σχολίασε στην Euroleague Greece το νικηφόρο σερί που μπορεί να χτίσει ο Ολυμπιακός, ενώ δεν παρέλειψε να δώσει τα... εύσημα στον Σάρας για την πίεση του πέρυσι στον ίδιο και τον Μίτσιτς.

Ο Αξέλ Τουπάν επέστρεψε και δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για τον βαθμό ετοιμότητας του. Μετά τον τραυματισμό του μπήκε στο παιχνίδι με την Εφές και έκανε την διαφορά για τον Ολυμπιακό, ώστε να φτάσει στην νίκη με 88-81.

Με 19 πόντους και 4/6 τρίποντα έδειξε ότι η αυτοπεποίθηση του είναι στα ύψη και παραδέχτηκε και ο ίδιος στην Euroleague Greece ότι όσο έμεινε εκτός με τον τραυματισμό του, σκέφτηκε ότι πρέπει να είναι πιο επιθετικός για την ομάδα του.

Παράλληλα με τον Τουπάν και και ο Βασίλιε Μίτσιτς έκανε σπουδαίο ματς στο ΣΕΦ και οι δυο τους προέρχονται από την περσινή... επιτυχία της Ζαλγκίρις, ο παίκτης του Ολυμπιακού δεν παρέλειψε να παραδεχτεί ότι η πίεση του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους πέρυσι, άλλαξε τα δεδομένα στην καριέρα του.

Αναλυτικά όσα είπε στην Euroleague Greece:

Με την Εφές φέτος να είναι σε εξαιρετική κατάσταση, όλοι στον Ολυμπιακό ήξεραν ότι μια ενδεχόμενη νίκη θα είναι εξαιρετικά σημαντική. Ο Τουπάν παραδέχτηκε ότι είναι μια νίκη στην οποία μπορούν οι «ερυθρόλευκοι» να χτίσουν πάνω της και να επενδύσουν σε ένα νικηφόρο σερί από εδώ και πέρα.

«Η Εφές είναι σε εξαιρετική φόρμα αυτή την εποχή, έχουν κάνει μερικές πολύ μεγάλες νίκες, οπότε ξέραμε ότι θα είναι ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι. Ήταν πάνω από εμάς στην βαθμολογία, οπότε όλα αυτά συντελούν στο ότι ήταν μια μεγάλη νίκη για εμάς. Είναι μια νίκη στην οποία μπορούμε να χτίσουμε πάνω. Κάναμε σπουδαία ομαδική προσπάθεια.

Τώρα μπροστά μας είναι τα δύσκολα, πάμε στην Βαρκελώνη, για να αντιμετωπίσουμε την Μπαρτσελόνα, μετά έχουμε εδώ την Γκραν Κανάρια, μετά πάμε στην Τουρκία για να παίξουμε το τελευταίο παιχνίδι της πρώτης φάσης, οπότε έχουμε καλή ευκαιρία να κάνουμε ένα νικηφόρο σερί από εδώ και πέρα. Σίγουρα πρέπει να χτίσουμε στην σημερινή μας νίκη».

«ΣΑΝ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΑ ΣΟΥΤ ΤΟΥΣ»

Η επιθετικότητα και η αλλαγή στην ενέργεια ήταν το στοιχείο που ξεχώρισε για να πάρει την νίκη ο Ολυμπιακό σύμφωνα με τον Γάλλο γκαρντ/φόργουορντ. Τα σουτ της Εφές έκαναν ζημιά, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» συνήλθαν γρήγορα και έφτασαν κόντρα σε μια δίκαιη νίκη.

«Προσπαθήσαμε να είμαστε πιο επιθετικοί και να αλλάξουμε τον ρυθμό. Έβαλαν μερικά δύσκολα σουτ, θα μπορούσε εύκολα να μας πάρει από κάτω γιατί μερικά ήταν όντως δύσκολα σουτ, δεν θέλω να πω τυχερά, αλλά έβαλαν μερικά σουτ πάνω σε πολύ σκληρή άμυνα και αυτό μερικές φορές είναι σαν ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι.

Δεν αποσυντονιστήκαμε, συνεχίσαμε να είμαστε πιεστικοί και νομίζω ότι αξίζαμε αυτή την νίκη.

Δεν βγάλαμε ενέργεια στο δεύτερο δεκάλεπτο και γι' αυτό το επιμέρους σκορ ήταν τέτοιο. Έβαζαν τα σουτ, αλλά το ξέραμε ότι ήταν ικανοί να το κάνουν αυτό, οπότε εξαρτιόταν από εμάς να κάνουμε καλύτερη δουλειά και ευτυχώς για εμάς αλλάξαμε στο δεύτερο ημίχρονο».

«Ο ΣΑΡΑΣ ΜΑΣ ΠΙΕΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΒΓΑΙΝΕΙ ΦΕΤΟΣ»

Οι δύο καλύτεροι παίκτες του γηπέδου και από τις δύο ομάδες άνηκαν πέρυσι στην Ζαλγκίρις Κάουνας που έφτασε μέχρι το Final 4 και αυτό δεν είναι τυχαίο. Ο Τουπάν μίλησε για την δουλειά που έγινε πέρυσι, ενώ παραδέχτηκε ότι φέτος φαίνεται η πίεση του Σάρας. Κλείνοντας, ο παίκτης του Ολυμπιακού σχολίασε την επιστροφή του στο 100%, ενώ μοιράστηκε και τις σκέψεις του για όσο ήταν τραυματίας.

«Σίγουρα κάτι δείχνει ότι ξεχωρίσαμε σήμερα με τον Μίτσιτς και προερχόμαστε από την Ζαλγκίρις Είμαι πολύ χαρούμενος για εκείνον, κάνει σπουδαία σεζόν, παίζει πολύ καλά. Πέρυσι τα πήγαμε καλά στο Κάουνας, δεν ήταν πάντα εύκολο, αλλά ο Σάρας μας πίεζε πολύ να δουλέψουμε και να είμαστε επιθετικοί και νομίζω ότι φαίνεται τώρα.

Νομίζω ότι έπαιζα καλά και πριν τον τραυματισμό μου, αλλά σκεφτόμουν ότι δεν ήμουν αρκετά επιθετικός, οπότε ήθελα πολύ να επιστρέψω και να το αλλάξω αυτό. Tο να επιστρέφεις σε ένα παιχνίδι σαν και αυτό, να είσαι 100% έτοιμος και να έχεις τέτοια επίδοση είναι σπουδαίο για την αυτοπεποίθηση μου και για τα επόμενα παιχνίδια».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.