Μπλατ: «Μαζεύουμε νίκες, δεν κάνουμε υπολογισμούς» (vid)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μπλατ: «Μαζεύουμε νίκες, δεν κάνουμε υπολογισμούς» (vid)
Ο Ντέιβιντ Μπλατ αναφέρθηκε αναλυτικά σε όσα έκριναν το αποτέλεσμα στο ΣΕΦ χαρίζοντας τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Ο Ντέιβιντ Μπλατ όπως συνηθίζει ανεξαρτήτως αποτελέσματος ήταν κεφάτος στη συνέντευξη Τύπου.

Ο Αμερικανϊσραηλινός τεχνικός εκτός από τον αγώνα απάντησε και σε πολλές ερωτήσεις.

Οι δηλώσεις του Μπλατ:

Για το παιχνίδι με την Αναντολού Εφές: «Συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες. Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι μπάσκετ. Ξέραμε μπαίνοντας στο παιχνίδι πόσο εξαιρετικά καλή επιθετικά ομάδα είναι η Έφες και ποια ήταν η πρόκλησή μας, να τους περιορίσουμε σε κάποια κομμάτια του παιχνιδιού. Κάποιες φορές πετύχαμε, κάποιες άλλες όχι. Αυτό που κάναμε όμως ήταν να μην χάσουμε την επιθετικότητά μας, το πνεύμα μας και αυτό μας επέτρεψε να δώσουμε στους εαυτούς μας μια ευκαιρία να νικήσουμε. Φάνηκε σε μένα και ίσως το είδατε κι εσείς απ’ έξω, όταν οι φίλαθλοι ήρθαν γύρω στο ημίχρονο, μας «ανέβασαν» και μας έδωσαν πραγματικά την ενέργεια και το κίνητρο που χρειαζόμασταν στη δυσκολότερη στιγμή του αγώνα και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Το είπα πριν το παιχνίδι, αν θέλουμε ο κόσμος να μας υποστηρίζει πρέπει να παίζουμε καλά και πιστεύω πως παίξαμε καλά».

Για τα 18 επιθετικά ριμπάουντ του Ολυμπιακού: «Δείχνουν είναι μια προσπάθεια λειτουργική, δείχνουν τι συμβαίνει όταν παίρνεις σουτ με ισορροπία, και δεν κάνεις λάθη. Όταν κάνεις 16 λάθη όπως με την Ζαλγκίρις Κάουνας δεν θα πάρεις επιθετικά ριμπάουντ, γιατί δεν φτάνεις να σουτάρεις καν. Όταν είσαι καλός στην επίθεση, στα σουτ που παίρνεις, τότε έχεις και τα επιθετικά ριμπάουντ. Έχουμε παίκτες που έχουν ενέργεια, είναι αθλητικοί. Δεν παίρνεις ριμπάουντ, αν δεν κάνεις σουτ».

Για την αξία της νίκης: «Με ρώτησαν αν είναι πιο σημαντικό παιχνίδι και πριν το τζάμπολ. Το είπα και το ξαναλέω πως κάθε παιχνίδι που νικάς σε φέρνει σε καλύτερη θέση να προκριθείς και στη βαθμολογία. Αυτή τη στιγμή το σημαντικό είναι να νικάς παιχνίδια. Δεν είμαστε εκεί που πρέπει για να αρχίσουμε υπολογισμούς για το που θα τερματίσουμε και το πόσους πόντους διαφοράς μπορεί να θέλουμε. Αυτή τη στιγμή μαζεύουμε νίκες. Δεν είμαστε εκεί ακόμη. Στόχος μας είναι να προκριθούμε. Όταν το πετύχουμε αυτό θα δούμε τα πράγματα διαφορετικά. Το σημαντικό είναι ότι νικήσαμε μια πολύ καλή ομάδα, υψηλής ποιότητας».

Για τη διαφορά που υπήρχε ανάμεσα στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, όταν η Έφες σκόραρε 34 πόντους: «Κοίταξα τους αριθμούς και δώσαμε 34 πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο ουσιαστικά. Το μεγαλύτερο κλειδί στην προσέγγισή μας ήταν μην κάνουμε λάθη που οδηγούν σε αιφνιδιασμούς και να παίξουμε άμυνα στο τρίποντο. Και αυτό δεν έγινε στο διάστημα αυτό. Είχαν 6/9 τρίποντα και γι’ αυτό έβαλαν 34 πόντους. Είχαμε έξι παίκτες σχεδόν επτά παίκτες, ο Παπανικολάου είχε 9, με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά ίσως ο Άξελ ήταν το κλειδί και έκανε πολύ καλή δουλειά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Και στο πρώτο και στο τέταρτο δεκάλεπτο παίξαμε επιθετικά, πήγαμε στις επαφές και δεν κάναμε λάθη δίνοντας εύκολους πόντους. Όταν κάνεις λάθος στην επίθεση, έχουν εύκολους πόντους και η άμυνα σου δείχνει κακή. Ήμασταν συγκεντρωμένοι, βάλαμε τα κορμιά, όπως έπρεπε να είμαστε πάντα. Είναι πιο δύσκολο από ότι φαίνεται ίσως. Είναι μια πολύ καλή ομάδα. Ατομικά, ποιότητα και παίζουν πολύ αποτελεσματική επίθεση».

Για τον Νάιτζελ Ουίλιαμς Γκος: «Οι ρούκις μας θα έχουν τα πάνω και τα κάτω τους. Κάποια καλά παιχνίδια και κάποια που δεν θα είναι τόσο αποτελεσματικοί. Είναι η διαδικασία τέτοια. Πρέπει να έχει υπομονή, να είναι καλός αμυντικά και αποτελεσματικός στην επίθεση και θα είναι εντάξει. Θα θέλαμε να τον δούμε να είναι πιο συνεπής όσο περνάει ο καιρός. Έχει δείξει ότι μπορεί»

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.