Σφαιρόπουλος: «Το ζήτημα αφορά τη FIBA και την EuroLeague»

Σφαιρόπουλος: «Το ζήτημα αφορά τη FIBA και την EuroLeague»

Γιάννης Σταυρουλάκης
Σφαιρόπουλος: «Το ζήτημα αφορά τη FIBA και την EuroLeague»
Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος βρέθηκε σε εκδήλωση χορηγού εταιρείας της Μακάμπι όπου αναφέρθηκε στις απουσίες των διεθνών με το Ισραήλ, τα «παράθυρα» της FIBA και τις εθνικές ομάδες.

Το Ισραήλ διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2019 έπειτα από την πρόσφατη νίκη επί της Σερβίας, έχοντας στο ρόστερ τους διεθνείς της Μακάμπι, Τζον Ντιμπαρτολομέο, Τζέικ Κοέν και Γιοβέλ Ζούσμαν.

Από την άλλη πλευρά, η «ομάδα του λαού» έχει μπροστά της την αναμέτρηση με την Νταρουσάφακα στην Κωνσταντινούπολη (6/12, 20:00) και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος μίλησε για τις απουσίες των διεθνών του.

«Θεωρώ ότι η Μακάμπι Τελ Αβίβ υποστηρίζει συνεχώς την εθνική Ισραήλ. Το ίδιο συμβαίνει σε αυτό το "παράθυρο" της FIBA. Οι ιδιοκτήτες της Μακάμπι υποστηρίζουν την εθνική ομάδα και τους διεθνείς που θα επιστρέψουν όσο το δυνατόν πιο σύντομα ώστε να συμμετάσχουν στην προετοιμασία για τους αγώνες της EuroLeague. Προσπαθούμε για το καλύτερο δυνατό, δίχως να δημιουργούμε προβλήματα στις δυο πλευρές. Το ζήτημα δεν αφορά τη Μακάμπι και την ομοσπονδία μπάσκετ του Ισραήλ αλλά τη FIBA και την EuroLeague. Έχουμε απουσίες αλλά τι μπορούμε να κάνουμε; Απλώς να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας».