Κώστας Παπανικολάου: «Χρειάζεται υπομονή γι'αυτό που χτίζουμε»

Αντωνία Σπανού
Κώστας Παπανικολάου: «Χρειάζεται υπομονή γι'αυτό που χτίζουμε»
Ο Κώστας Παπανικολάου με καλή διάθεση σχολίασε στην Euroleague Greece τις... ατυχίες που του έτυχαν, την στήριξη του κόσμου, ενώ θεωρεί ότι αυτό που χρειάζεται από όλους είναι υπομονή.

O Ολυμπιακός πήρε ακόμα μια νίκη στην Euroleague και η εμφάνιση κόντρα στην Μπουντούτσνοστς άφησε με χαμόγελο όσους παρακολούθησαν το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν όμορφο μπάσκετ, συνέχισαν τα θετικά αποτελέσματα και έχουν την καλύτερη ψυχολογία πριν βρεθούν στο Κάουνας, μια έδρα που πέρυσι στα playoffs τους πλήγωσε.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην Euroleague Greece μετά το τέλος του παιχνιδιού, για την εμφάνιση κόντρα στους Μαυροβούνιους, τις άτυχες στιγμές που είχε μέσα στο ματς και την αποθέωση που γνώρισε από τον κόσμο, συνέστησε υπομονή σε όλους, ενώ σχολίασε και ότι πρέπει να κάνει ο καθένας για να γίνει ομαλή η μετάβαση στην νέα φιλοσοφία.

Ο Κώστας Παπανικολάου στην Euroleague Greece:

«ΒΓΗΚΑΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΙΣΟ»

H Μπουντούτσνοστ την προηγούμενη αγωνιστική είχε κάνει την... ζημιά στην ΤΣΣΚΑ και περιθώρια χαλάρωσης δεν υπάρχουν στην Euroleague. O Κώστας Παπανικολάου είναι εξαιρετικά έμπειρος για να γνωρίζει τις... κακοτοπιές της διοργάνωσης και στάθηκε στο κομμάτι της συγκέντρωσης που τελικά έφερε την νίκη στην ομάδα του.

«Το σημερινό ήταν ένα από τα παιχνίδια που θεωρητικά θέλεις να λες ότι μέσα στην έδρα σου έχεις τον πρώτο λόγο, αλλά για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι αν δεν είσαι συγκεντρωμένος τίποτα δεν είναι εύκολο και αυτό το απέδειξε η Μπουντούτσνοστ στο πρώτο ημίχρονο. Από εκεί και πέρα εμείς βγήκαμε στο παρκέ για το δεύτερο μισό πάρα πολύ συγκεντρωμένοι, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι ήμασταν παραπάνω σκληροί σε σχέση με το πρώτο ημίχρονο, βγάλαμε αιφνιδιασμούς και εύκολους πόντους και νομίζω ότι αυτό ήταν που έκανε το παιχνίδι να έρθει στα μέτρα μας και να γείρει προς το μέρος στο τέλος και τελικά να έρθει αυτή η νίκη».

«ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΦΙΛΟΣ ΜΑΣ Ο... ΧΡΟΝΟΣ»

Το φετινό εγχείρημα του Ολυμπιακού είναι κάτι καινούργιο και αυτό ισχύει για όλους. Ο «ερυθρόλευκος» φόργουορντ παραδέχτηκε ότι ο χρόνος είναι με το μέρος της ομάδας του, ενώ ξεκαθάρισε ότι όλοι πρέπει να κάνουν υπομονή στην νέα αυτή προσπάθεια.

«Σαφέστατα, 100% ο χρόνος είναι με το μέρος μας στην Euroleague. Όταν πρόκειται για μια καινούργια ομάδα, με μια καινούργια φιλοσοφία και κάτι χτίζεται από καινούργια βάση πάντα ο χρόνος είναι σύμμαχος και πάντα περιμένουμε όλοι να δούμε καλύτερα πράγματα, όσο περνάει. Έχουμε πάρα πολύ δρόμο ακόμα μπροστά μας και δουλειάς και βελτίωσης, οπότε όλοι πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να έχουμε υπομονή. Αυτό ισχύει για όλους.

Και για την ομάδα, εμάς τους παίκτες και όσους δουλεύουμε εδώ πέρα, αλλά και για τον κόσμο. Μπορεί κάποιες στιγμές να βλέπει ότι η ομάδα ίσως να μην παίζει με τον τρόπο που τους έχει συνηθίσει, αλλά πρέπει ο κόσμος να καταλάβει ότι υπάρχει μια νέα φιλοσοφία και ότι γίνεται μια νέα προσπάθεια φέτος».

«ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΣΕ ΕΝΘΑΡΡΥΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ»

Ο Έλληνας παίκτης είχε κάποιες ατυχίες στο παιχνίδι με αποκορύφωμα την υπερβολική σιγουριά για ένα κάρφωμα που δεν στέφθηκε τελικά με επιτυχία. Ο κόσμος... αντέδρασε αποθεώνοντας τον παίκτη της ομάδας του και αυτό είναι το καλύτερο συναίσθημα, όπως παραδέχτηκε και ο Παπανικολάου.

«Πάντα είναι όμορφο ο κόσμος να σε στηρίζει και να σε ενθαρρύνει. Αλίμονο, είναι ότι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί όταν έχεις κάποιες άτυχες φάσεις. Έτυχε, έγιναν δύο φάσεις... τώρα μπορεί να λέμε με καλή διάθεση, αλλά εκείνη την στιγμή θες να βοηθήσεις την ομάδα σου και σε ενοχλεί αρκετά, αλλά νομίζω ότι ο κόσμος πάντα μας στηρίζει σε τέτοιες περιπτώσεις και όταν τα πράγματα δεν πάνε καλά και το απέδειξε και σήμερα. Το έχει κάνει και προσωπικά σε εμένα και σε άλλα παιδιά, αλλά και σε όλη την ομάδα».

«ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΟΙ, ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗ»

Το παιχνίδι που ακολουθεί στο Κάουνας δεν ξυπνά καλές μνήμες, τουλάχιστον σε όσους ήταν πέρυσι στην ομάδα, αφού εκεί αποκλείστηκε ο Ολυμπιακός στα playoffs την προηγούμενη σεζόν. Φέτος τα πράγματα είναι αλλιώς, αλλά η δυναμική της Λιθουανικής ομάδας σίγουρα έχει αλλάξει, κάτι που παραδέχεται και ο «Παπ».

«Η Ζαλγκίρις έχει ανέβει επίπεδο τα τελευταία χρόνια. Κάνει εξαιρετική δουλειά και αυτή η προσπάθεια τους απέφερε καρπούς πέρυσι, πηγαίνοντας στο Final 4 και πλέον είναι μια από τις ομάδες που λογίζεται ως μια από εκείνες που θα σου βάλουν δύσκολα. Είναι δύσκολη έδρα, στοχεύει ψηλά, δεν είναι καθόλου εύκολο να αγωνίζεσαι εκεί πέρα και πρέπει όλοι να είμαστε πάρα πολύ συγκεκριμένοι, να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να προετοιμαστούμε για ένα πολύ κλειστό και δυνατό παιχνίδι».

Κλείνοντας ο Έλληνας φόργουορντ μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους, που όπως τόνισε δεν είναι άλλοι από το να κάνει όλα εκείνα που γνωρίζει καλά κάτι το οποίο πρέπει να κάνει ο καθένας, για να έρθει καλά η μετάβαση.

«Αυτή την στιγμή και έχοντας μια καινούργια εικόνα για όλους μας εδώ πέρα, ο μοναδικός μου στόχος και το στοιχείο στο οποίο είμαι προσηλωμένος είναι να κάνω αυτά που ξέρω να κάνω καλά και να μην προσπαθήσω να κάνω το κάτι παραπάνω. Αυτή την στιγμή αυτό χρειάζεται όλοι να κάνουμε. Όλα εκείνα στα οποία είμαστε καλοί για να βοηθήσουμε την ομάδα να έχει όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση από την μια φιλοσοφία στην άλλη. Οπότε και για εμένα αυτή την στιγμή μοναδικός μου στόχος είναι να βοηθήσω την ομάδα, να βοηθήσω αμυντικά, να δώσω ενέργεια και μόνο αυτό».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.