Λάνγκφορντ: «Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»

Λάνγκφορντ: «Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»

Γιώργος Κούβαρης
Λάνγκφορντ: «Να κοιταχτούμε στον καθρέφτη»
Ο Κιθ Λανγκφορντ που έκανε τα πάντα με 33 πόντους για να αποτρέψει την ήττα, μίλησε στους Έλληνες εκπροσώπους του Τύπου που ακολούθησαν την αποστολή των «πρασίνων» στη Βιτόρια και αφού υπερασπίστηκε τον Νικ Καλάθη, άσκησε την... δική του κριτική στην ομάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΒΙΤΟΡΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΥΒΑΡΗΣ

Εκείνος αυτό που ήξερε και μπορούσε να κάνει στην επίθεση του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, το έκανε και μάλιστα με το παραπάνω. Ο Κιθ Λάνγκφορντ πήρε... φωτιά με 16 πόντους στην τελευταία περίοδο και 33 στο σύνολο ωστόσο όπως αποδείχθηκε (για άλλη μια φορά) εκ των υστέρων... ο ένας δεν μπορεί να νικήσει τους πέντε.

Ο ίδιος δεν θέλησε να πει πολλά για την εμφάνισή του, αλλά αντίθετα στάθηκε περισσότερο στο πρόσωπο που έδειξε η ομάδα καθ όλη τη διάρκεια του αγώνα, άσκησε την δική του κριτική ενώ υπερασπίστηκε τον Νικ Καλάθη μετά το άσχημο βράδυ που είχε στην «Fernando Buesa Arena».

«Έτσι είναι το μπάσκετ. Κάθε σεζόν είναι διαφορετική. Πρέπει όλοι μας να έχουμε εμπιστοσύνη στον Νικ. Είναι ένας από τους κορυφαίους point guards στην Ευρώπη και θεωρώ ότι θα βρει τι φταίει. Είναι ο αρχηγός μας, ο ηγέτης μας και όλοι πρέπει να νιώθουν άνετα με τον Νικ» ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ δεν θέλησε να πει πολλά για τη δική του εμφάνιση.

«Πρέπει πάντα να παίρνεις τα θετικά και από εκεί και πέρα να τα βάζεις στο επόμενο παιχνίδι. Σε αυτό το ματς έπαιξα αρκετά λεπτά, ίσως στο επόμενο ίσως να μην έχω τον ίδιο χρόνο συμμετοχής. Πρέπει να βρίσκω τον τρόπο να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει παράλληλα με τη δική μου απόδοση».

Όταν κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «τι έφταιξε» δεν δίστασε να κάνει τη δική του κριτική: «Πρέπει να είμαστε πιο έτοιμοι και πιο συγκεντρωμένοι. Ο κόουτς έχει πολλές λεπτομέρειες και φυσικά όλοι μας πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Είτε παίζεις, είτε όχι, πρέπει να συγκεντρώνεσαι στις λεπτομέρειες. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Θεωρώ πως τώρα πρέπει όλοι να κοιτάξουμε στον καθρέφτη μας και να διορθώσουμε τα λάθη μας».

Όσο για το ματς; «Το βίντεο θα έχει τις απαντήσεις αν και δεν ξεκινήσαμε καλά στο μαρκάρισμα του Σενγκέλια. Η Μπασκόνια έδειχνε ότι ήθελε τη νίκη αλλά εμείς δεν είχαμε τις απαντήσεις. Ξεφύγαμε από το αρχικό μας πλάνο στην άμυνα με αποτέλεσμα ο Σενγκέλια να σημειώσει γρήγορα 10 πόντους. Αμέσως πήρε αυτοπεποίθηση η ομάδα του και τα πράγματα μετά έγιναν δυσκολότερα για εμάς».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.