Συγκλονίζει ο Ουίλιαμς για Γιάννη: «Είναι πιο αξιολάτρευτος έξω από το γήπεδο!»

Αντώνης Καλκαβούρας
Συγκλονίζει ο Ουίλιαμς για Γιάννη: «Είναι πιο αξιολάτρευτος έξω από το γήπεδο!»
Ο νεοαποκτηθείς forward της Μπάγερν, Ντέρικ Ουίλιαμς, μιλάει στο gazzetta.gr για την αποψινή (21.30) μάχη με τον Ολυμπιακό, χαρακτηρίζει άδικη την απόλυση του Ντέϊβιντ Μπλατ από τους Καβαλίερς και «στάζει μέλι» για Γιάννη και Θανάση Αντετοκούνμπο.

Γεννημένος στο Λος Άντζελες και μεγαλωμένος σε ένα ισπανόφωνο προάστιο της «πόλης των Άγγέλων» (La Mirada), αξιοποίησε στο έπακρο τα δύο εξαιρετικά μπασκετικά του χρόνια στο φημισμένο κολέγιο της Αριζόνα (μ.ο. 17,8π. & 7,8ρ.) και το καλοκαίρι του 2011, επελέγη στο νο2 του ντραφτ (πίσω από τον Καϊρί Ίρβινγκ και μπροστά από τους Κέμπα Ουόκερ, Κλέϊ Τόμπσον και Καουάϊ Λέοναρντ!) από τους Μινεσότα Τίμπεργουλβς, δείχνοντας ικανός για μία μεγάλη καριέρα στο ΝΒΑ.

Τα πράγματα όμως, δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι και ο πολύ αθλητικός forward, που ουσιαστικά όμως, είναι ένας παίκτης χωρίς θέση, μετατράπηκε σε ένα γυρολόγο του «μαγικού κόσμου» του αθλήματος. Σε 7 χρόνια στο ΝΒΑ, άλλαξε συνολικά 6 ομάδες, με την καλύτερή του χρονιά να είναι η δεύτερη (2012-13), όταν είχε μ.ο. 12,0 πόντους και 5,5 ριμπάουντ σε 78 αγώνες με τους «λύκους» της Μινεσότα.

Ο λόγος για τον Ντέρικ Ουίλιαμς, που κόπηκε από τους Λέικερς στην διάρκεια της εφετινής προετοιμασίας και όταν ήρθε η πρόταση της Μπάγερν, δεν το πολυσκέφτηκε και πήρε την απόφαση για την ευρωπαϊκή περιπέτεια.

«Άλλη πάστα τα αδέρφια Αντετοκούνμπο!»

Η γνωριμία του με τον Θανάση Αντετοκούνμπο (τη σεζόν 2015-16 ήταν συμπαίκτες στους Νικς) τον βοήθησε να γνωρίσει καλύτερα τον Γιάννη και να εκτιμήσει το μεγαλείο του χαρακτήρα του. «Είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε κάποιες φορές εκτός των γηπέδων και πραγματικά εντυπωσιάστηκα με το πόσο απλό και ταπεινό παιδί είναι και τι αρχές έχει από την οικογένειά του. Είχα διαβάσει και ακούσει πολλά για την ιστορία τους και τα δύσκολα παιδικά χρόνια που πέρασαν, αλλά όταν συναναστράφηκα αυτόν και τον αδερφό του, συνειδητοποίησα γιατί είναι δύο ξεχωριστοί τύποι, που όμως δείχνουν σαν ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που απολαμβάνουν στο έπακρο τη ζωή, διαρκώς χαμογελούν και ζουν το κάθε δευτερόλεπτο. Όταν έρχεσαι από τόσο χαμηλά, είναι πιο εύκολο να καταλάβεις ότι στη ζωή τίποτε δεν είναι δεδομένο! Γι' αυτό και δεν αφήνει την επιτυχία του στο μπάσκετ να του πάρει τα μυαλά! Είναι ακόμη πιο αξιολάτρευτος έξω από τις τέσσερις γραμμές!», μας λέει αρχικά ο 27χρονος Αμερικανός forward, που ακόμη και τώρα δυσκολεύεται να προφέρει το επίθετο-γλωσσοδέτης του "Greek Freak" (σ.σ.: τον ακούσαμε δύο φορές και βάλαμε τα γέλια)...

«Φίλε, γίνομαι ρεζίλι κάθε φορά που προσπαθώ να το πω, οπότε προτιμώ το Giannis, όπως άλλωστε και οι περισσότεροι στην Αμερική!», μας απολογείται, πριν τον ρωτήσουμε την άποψή του για το σημερινό status του 23χρονου Έλληνα superstar των Μπακς. «Αυτό είναι το πιο τρομακτικό! Ότι μιλάμε τόσα χρόνια για αυτό το παιδί, θαυμάζοντας την εντυπωσιακή πρόοδο που κάνει από χρονιά σε χρονιά και τα νέα στοιχεία που προσθέτει στο παιχνίδι του και μας είναι πολύ δύσκολο να πιστέψουμε ότι δεν έχει κλείσει ούτε τα 24 του χρόνια! Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα κυριαρχήσει για πολλά χρόνια στο ΝΒΑ και θα αφήσει εποχή! Κατά την προσωπική μου άποψη είναι ήδη μέσα στους 3 καλύτερους παίκτες του κόσμου, μαζί με τον ΛεΜπρόν και τον KD (σ.σ.: Κέβιν Ντουράντ) και φέτος θα διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο του MVP!», υπερθεματίζει ο νεοαποκτηθείς παίκτης της Μπάγερν, που μέρα με την ημέρα νιώθει ολοένα και πιο εξοικειωμένος με το διαφορετικό στυλ μπάσκετ που παίζεται στην Ευρώπη.

Το κεφάλαιο "ευρωπαϊκό μπάσκετ" και ο θαυμασμός για Ντόντσιτς!

«Είμαι ενθουσιασμένος! Στο γερμανικό πρωτάθλημα τα γήπεδα είναι γεμάτα και υπάρχει μεγάλη δίψα από τον κόσμο για μπάσκετ, ενώ στους ευρωπαϊκούς αγώνες το επίπεδο είναι πολύ πιο υψηλό απ' όσο περίμενα... Αυτό άλλωστε εξηγεί και την αθρόα εισροή Ευρωπαίων παικτών στο ΝΒΑ, που τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει να αποτελούν το 25% της λίγκας! Για παράδειγμα, βλέπω τα highlights του Ντόντσιτς και όταν διαβάζω την ηλικία του, λέω "δεν είναι δυνατόν!"... Τι κάνει το παλικάρι; Είναι 19 χρονών και ήδη ο καλύτερος παίκτης των Μάβερικς, ενώ πέρυσι που ήταν 18 βγήκε MVP της Euroleague! Όλα αυτά λένε πολλά για την ποιότητα του μπάσκετ στην Ευρώπη και στον ένα μήνα που είμαι εδώ, έχω καταλάβει ότι δεν είναι πλέον καθόλου εύκολο για οποιονδήποτε ΝΒΑer να έρθει στην Ευρώπη και να κάνει... πλάκα! Πρέπει να είσαι πνευματικά πολύ δυνατός για να αντεπεξέλθεις, γιατί όλοι οι παίκτες που παίζουν στο κορυφαίο επίπεδο, είναι βαθιά γνώστες των βασικών του αθλήματος, παίζουν περισσότερο με το μυαλό τους, χρησιμοποιούν διαφορετικά το σώμα τους και ξέρουν να σουτάρουν!», επισημαίνει ο πρώην συμπαίκτης του ΛεΜπρόν Τζέϊμς στους Καβαλίερς (2017) και για λίγο στην εφετινή προετοιμασία των Λέϊκερς, που δείχνει πολύ διαβασμένος σχετικά με πρόσωπα και πράγματα γύρω από την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωσης της "Γηραιάς Ηπείρου".

«Άδικη η απόλυση του Μπλατ!»

«Δεν τα έχουμε πάει άσχημα ως τώρα! Νικήσαμε τον Παναθηναϊκό και την Μπασκόνια και συντρίψαμε την Νταρουσάφακα και πλέον περιμένουμε τον Ολυμπιακό του Ντέϊβιντ Μπλατ! Διάβασα ότι είναι από τις πιο ιστορικές ομάδες στην Ευρώπη με δύο τίτλους και τέσσερις τελικούς στα τελευταία 6 χρόνια, οπότε μας περιμένει πολλή δύσκολη δουλειά. Έχουν και πολύ έμπειρο προπονητή, που αν δεν έμπλεκε με τον ΛεΜπρόν θα ήταν ακόμη στο ΝΒΑ! Έκανε εξαιρετική δουλειά και αν δεν τραυματιζόταν ο Ίρβινγκ στους τελικούς του 2015, τότε ίσως να είχε πάρει και δαχτυλίδι! Ήταν αδικία που απολύθηκε και αυτό είναι λίγο-πολύ κοινό μυστικό στην Αμερική...», σχολίασε ο Ντέρικ Ουίλιαμς, που δηλώνει λάτρης του ποδοσφαίρου και στοχεύει να δώσει σύντομα το παρών στην Allianz Arena του Μονάχου, στο επόμενο παιχνίδι της επόμενης Τρίτης (27/11) με την Μπενφίκα, για το Champions League.