Βεζένκοβ: «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει»!

Βεζένκοβ: «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει»!

Gazzetta team
Βεζένκοβ: «Ήρθε η ώρα να νικήσουμε και να βοηθήσουμε τον Ολυμπιακό να πετύχει»!
Ενθουσιασμένος ο Σάσα Βεζένκοβ για την νέα χρονιά που αρχίζει στην Euroleague.

Ο 23χρονος φόργουορντ του Ολυμπιακού εξέφρασε την ανυπομονησία του να πατήσει παρκέ και να βοηθήσει την ομάδα του να φτάσει σε επιτυχίες, μέσω του blog του στο επίσημο site της διοργανώτριας αρχής.

Αφού συστήθηκε στον κόσμο αρχικά, λέγοντας πως γεννήθηκε στην Κύπρο, ο πατέρας του έπαιζε μπάσκετ και στα 15 του ήρθε στην Ελλάδα, ο Βεζένκοβ μίλησε για την νέα χρονιά με την ερυθρόλευκη φανέλα και έκανε ειδική μνεία στον Ντέιβιντ Μπλατ.

Αναλυτικά:

«Οι οπαδοί του Ολυμπιακού μπορούν να περιμένουν μια διαφορετική ομάδα, με νέο προπονητή και μερικούς νέους παίκτες. Κάθε προπονητής έχει τη φιλοσοφία του και τη στρατηγική του και εμείς, οι νέοι παίκτες, προσπαθούμε να "βρεθούμε" μεταξύ μας και να παίξουμε ομαδικά, με όσους είναι εδώ χρόνια, οι οποίοι μας βοηθούν πολύ. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν, γιατί όλες οι ομάδες θα είναι πιο δυνατές και έχουν πολλούς καλούς παίκτες, που ήρθαν ή έμειναν στη διοργάνωση. Όλες οι ομάδες θα έχουν σκαμπεναβάσματα και θα είναι σημαντική η διαχείριση του ψυχολογικού κομματιού. Όλες οι ομάδες είναι θα είναι πολύ καλές και ανταγωνιστικές.

Είναι πραγματικά πολύ ωραίο να δουλεύεις με τον κόουτς Ντέιβιντ Μπλατ. Έχει κερδίσει τα πάντα στην καριέρα του και προσπαθεί πραγματικά να σου μάθει πώς να κάνεις πράγματα. Κάθε λέξη που λέει έχει σημασία. Κάθε πράξη του γίνεται για να σε βοηθήσει. Όλοι οι νέοι παίκτες, που ήρθαν, είναι γνωστοί στους οπαδούς του μπάσκετ, είναι top level παίκτες. Προπονηθήκαμε πολύ, παίξαμε φιλικά σε αυτές τις έξι εβδομάδες της προετοιμασίας. Όλοι οι παίκτες μας είναι καλοί χαρακτήρες και "χτίζουμε" τη χημεία της ομάδας. Έχουμε ένα πλεονέκτημα, τον κορμό των Ελλήνων, που είναι μαζί εδώ και χρόνια και μας βοηθάει να μπούμε στη φιλοσοφία της ομάδας. Στην Ελλάδα δεν νιώθω πως είμαι ξένος. Είναι πραγματικά ωραίο, που μπορώ να μιλήσω ελληνικά ξανά στα αποδυτήρια!».

Όλες οι ομάδες έκαναν καλές μεταγραφές, αλλά αυτές που θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε θα είναι οι ίδιες. ΤΣΣΚΑ, Φενέρ και Ρεάλ θέλουν να μείνουν στο κορυφαίο επίπεδο, μετά Μακάμπι, Μπαρτσελόνα και Εφές θέλουν να κάνουν μια καλή επιστροφή. Ο Παναθηναϊκός είναι μια καλή και δυνατή ομάδα. Θα είναι μια ενδιαφέρουσα και σκληρή διοργάνωση. Πρέπει να κοιτάμε ένα παιχνίδι τη φορά. Ξέρουμε πως θα είναι ένα δύσκολο πρόγραμμα για όλους, ειδικά με τις διπλές αγωνιστικές, αλλά θα πρέπει να είμαστε συνεπείς και να παίζουμε όπως μας λέει ο προπονητής μας. Αν ακολουθήσουμε τις οδηγίες του, θα τα καταφέρουμε».

Το πρώτο μας παιχνίδι είναι εκτός έδρας με τη Χίμκι. Στην Euroleague παίζεις με όλες τις ομάδες εντός και εκτός, οπότε το να παίξουμε τώρα με τη Χίμκι εκτός ή στη 10η αγωνιστική δεν έχει μεγάλη διαφορά. Είναι μια καλή και αθλητική ομάδα, που έκανε πολύ καλή δουλειά με τον κόουτς Μπαρτζώκα πέρυσι, φτάνοντας μέχρι τα playoffs. Θα είναι ένα πολύ, πολύ σκληρό παιχνίδι, αλλά έχουμε μια εβδομάδα για να προετοιμαστούμε και είμαι σίγουρος ότι θα είμαστε στο μάξιμουμ, που μπορούμε να δώσουμε τόσο νωρίς στη σεζόν.

Είναι ειλικρινά η καλύτερη στιγμή του χρόνου, επειδή όλοι οι παίκτες δουλεύουν σκληρά όλο το καλοκαίρι γι' αυτό, για να επιστρέψουν στην Euroleague και να είναι ανταγωνιστικοί. Τώρα είναι η στιγμή να νικήσουμε παιχνίδια και να δείξουμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε την ομάδα να είναι επιτυχημένη. Περιμέναμε γι' αυτή την στιγμή καιρό τώρα κι επιτέλους έφτασε!».

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.