Προτάσεις για την υγεία και την ξεκούραση παικτών έκανε η ELPA στην Euroleague

Gazzetta team
Προτάσεις για την υγεία και την ξεκούραση παικτών έκανε η ELPA στην Euroleague
Η Ένωση Παικτών της Euroleague συναντήθηκε με εκπροσώπους της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης, έκανε τις πρώτες της προτάσεις και βρήκε ανταπόκριση.

Οι πρώτες εισηγήσεις είχαν να κάνουν με την καλύτερη και γρηγορότερη αποθεραπεία των παικτών, εξαιτίας των πολλών παιχνιδιών που δίνουν μέσα στην χρονιά. Οι σύλλογοι της διοργάνωσης συμφώνησαν με τις προτάσεις και είπαν πως θα τις λάβουν σοβαρά υπόψιν τη νέα σεζόν.

Άλλες προτάσεις είχαν να κάνουν με την χρήση λωρίδων προτεραιότητας στο check-in και τον έλεγχο ασφαλείας, τη χρήση καθισμάτων εξόδου στα αεροπλάνα, όταν αυτό είναι δυνατό, περισσότερες ημέρες ξεκούρασης μεταξύ των αγώνων και προπόνηση 12 ώρες μετά την ολοκλήρωση αυτών.

Η Ένωση επίσης κανόνισε όλοι οι παίκτες να έχουν το δικαίωμα για δεύτερη ιατρική γνώμη, μετά από τραυματισμούς τους, ώστε να έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια ουδέτερη γνώμη από γιατρό, πλην των ομάδων τους.

Στο τέλος, η ELPA ευχαρίστησε την Euroleague και τις ομάδες για τη στήριξη, την κατανόηση και την αρχή μιας εξαιρετικής συνεργασίας, η οποία αντικατοπτρίστηκε στην έγκριση των πρώτων προτάσεων.