Αγιόν στην EuroLeague Greece: «Δεν διαλέξαμε αντίπαλο, φοβερή πίεση το ΟΑΚΑ»

Γιώργος Κούβαρης
Αγιόν στην EuroLeague Greece: «Δεν διαλέξαμε αντίπαλο, φοβερή πίεση το ΟΑΚΑ»
Μία μέρα πριν από το πρώτο ματς των playoffs, ο Γκουστάβο Αγιόν μίλησε στην EuroLeague Greece για τη σειρά με τον Παναθηναϊκό, ξεκαθάρισε ότι δεν μπήκε η Ρεάλ σε δίλημμα «Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακός» ενώ στάθηκε και στο «θορυβώδες» ΟΑΚΑ!

Η φετινή... μάστιγα στη Μαδρίτη δεν ήταν άλλη από αυτή των τραυματισμών! Ένας από τους παίκτες που ταλαιπωρήθηκε αρκετά με αποτέλεσμα να απουσιάσει από 18 ματς της regular season ήταν και ο Γκουστάβο Αγιόν.

Μάλιστα είχε απουσιάσει και από την αναμέτρηση του α' γύρου στο ΟΑΚΑ ωστόσο τώρα είναι 100% έτοιμος για τη σειρά των playoffs! Στα 12 παιχνίδια που έδωσε το «παρών» μέτρησε 9,6 πόντους με 57% στα δίποντα, 68% στις βολές, 6,3 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ, ενώ ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του στο τελευταίο ματς κόντρα στην Μπάμπεργκ (14π., 8ριμπ.)

Ένα ματς όπου η Ρεάλ είχε την ευκαιρία να... διαλέξει «Παναθηναϊκό ή Ολυμπιακό»! Ο ίδιος μιλώντας στην EuroLeague Greece ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχαν θεωρίες... συνωμοσίας και ότι στόχος ήταν η νίκη, ανεξαρτήτου αντιπάλου στην postseason. Όπερ και εγένετο. Η Ρεάλ επικράτησε εύκολα των Γερμανών και τέθηκε αντιμέτωπη του Παναθηναϊκού στα playoffs.

Ο Μεξικανός σέντερ στάθηκε επίσης στην έδρα... φόβητρο του ΟΑΚΑ, τους τραυματισμούς της ομάδας του ενώ ήταν ξεκάθαρος στο δίλημμα «Ντόντσιτς ή Καλάθης!»

-Πρώτη φορά που Παναθηναϊκός και Ρεάλ θα παίξουν στα playoffs. Βάσει εμπειρίας και παραστάσεων, θα παίξει τελικά ρόλο το πλεονέκτημα της έδρας;

«Θεωρώ ότι θα είναι μια πολύ δύσκολη και σκληρή σειρά. Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ δυνατή ομάδα, έχει ιστορία, προσωπικότητα και εξαιρετικούς παίκτες. Γι' αυτούς τους λόγους η σειρά θα είναι δύσκολη. Επιπλέον έχουν το πλεονέκτημα της έδρας αν και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επηρεάσει το αποτέλεσμα. Παρόλα αυτά έχουν το μικρό προβάδισμα από τη στιγμή που μπορούν να δώσουν τρία ματς στην έδρας τους, ενώ εμείς μόνο δύο».

-Έχεις παίξει σε πολλά γήπεδα. Είναι το ΟΑΚΑ το πιο δύσκολο όπως λένε οι περισσότεροι;

«Σίγουρα είναι ένα μία από τις πιο δύσκολες αρένες στην EuroLeague. Πολύ... θορυβώδης με αποτέλεσμα να ασκεί τεράστια πίεση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού βοηθάει πολύ την ομάδα τους με αποτέλεσμα να παίζει πολύ καλύτερα».

-Η Ρεάλ έδωσε το τελευταίο ματς της regular season κόντρα στην Μπάμπεργκ. Ξέρατε ότι με νίκη θα αντιμετωπίζατε τον Παναθηναϊκό, με ήττα τον Ολυμπιακό. Μπήκατε καθόλου στη διαδικασία να σκεφτείτε την επιλογή αντιπάλου;

«Όχι. Όλη μας η προσοχή ήταν στραμμένη στο ματς με τη Μπάμπεργκ και στο πώς θα κερδίζαμε. Δεν σκεφτήκαμε καθόλου ποια ομάδα θα αντιμετωπίζαμε στα playoffs. Γνωρίζουμε ότι και οι δύο ελληνικές ομάδες είναι πολύ δυνατές και δεν μπήκαμε καν σε αυτή τη διαδικασία. Αν μπεις μπορεί να το πληρώσεις. Οπότε κοιτάξαμε μόνο τη νίκη στο συγκεκριμένο ματς».

-Πολλά τα προβλήματα της Ρεάλ φέτος καθώς αντιμετωπίσατε πολλούς τραυματισμούς. Αν είχατε γεμάτο ρόστερ όλη τη χρονιά, θεωρείς ότι θα τερματίζατε στην πρώτη δυάδα όπως και πέρυσι που είχατε τη πρώτη θέση;

«Η αλήθεια είναι ότι οι τραυματισμοί έπαιξαν ρόλο τη φετινή σεζόν. Βέβαια δεν γίνεται να ξέρουμε την πορεία εάν και εφόσον δεν είχαμε προβλήματα και παίζαμε πλήρεις. Το σίγουρο είναι ότι η ομάδα αντέδρασε και έδωσε μια θαυμάσια απάντηση στα προβλήματα τραυματισμών. Τώρα είμαστε έτοιμοι για να παίξουμε αυτά τα κρίσιμα παιχνίδια και πρέπει να δείξουμε τη δέουσα συγκέντρωση».

-Μετά από έναν δύσκολο μήνα ο Παναθηναϊκός επέστρεψε και έκλεισε την regular season με πέντε σερί νίκες. Πιστεύεις ότι παίζει στο υψηλότερο επίπεδο τώρα και αυτό λόγω του Καλάθη;

«Όλες οι ομάδες που φτάνουν στα playoffs είναι καλές και όλοι οι παίκτες έχουν τον ρόλο τους. Οπότε δεν θα ήταν δίκαιο να επικεντρωθώ σε έναν και μόνο παίκτη. Θα ήταν άδικο για τους υπολοίπους. Γι' αυτό και λέγεται ομάδα. Όλοι είναι σημαντικοί».

-Καλάθης ή Ντόντσιτς για MVP;

«Δίχως αμφιβολία και δεύτερη σκέψη θα πω... Ντόντσιτς. Είναι συμπαίκτης μου, φανταστικός μπασκετμπολίστας και εξαιρετικό άτομο. Ετσι θα ήθελα ένας συμπαίκτης μου να κερδίσει τον τίτλο του MVP».

-Έχοντας την εμπειρία στο ΝΒΑ, ο Ντόντσιτς θα πάει και θα μείνει... για πάντα εκεί; Θα κάνει θεωρείς μεγάλη καριέρα;

«Ο Λούκα είναι εκπληκτικός παίκτης και θα γίνει ακόμα περισσότερο. Δουλεύει συνέχεια και συνεχίζει να βελτιώνεται. Είναι πολύ ταλαντούχος, ενώ είναι και πολύ ώριμος για την ηλικία του. Όταν παίζει μοιάζει να είναι έμπειρος παίκτης οπότε θεωρώ ότι αν συνεχίσει έτσι, τότε θα έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά του!»

-Το 2015 καταφέρατε να κατακτήσετε το τρόπαιο, αλλά πέρυσι δεν περάσατε ούτε στον τελικό. Θεωρείς τη Ρεάλ έτοιμη για το μεγάλο come back;

«Πραγματικά οι αναμνήσεις μου είναι πάρα πολλές από το 2015. Πολλές και πολύ ευχάριστες. Θα ήθελα να τις επαναλάβω και στο Βελιγράδι. Πέρυσι δεν τα πήγαμε και τόσο καλά στο Final 4 αλλά ελπίζω αυτό να αλλάξει φέτος».