Ντέιβις: «Ας... φωνάζει ο Σάρας, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε»

Αντωνία Σπανού
Ντέιβις: «Ας... φωνάζει ο Σάρας, μπορούμε να νικήσουμε οποιονδήποτε»
Ο Μπράντον Ντέιβις απάντησε στην Euroleague Greece για τον... εκρηκτικό Σάρας, τόνισε ότι ας συνεχίσει να κάνει ότι κάνει αφού δουλεύει, ενώ δεν έχει καμία αμφιβολία για την ποιότητα της ομάδας του.

Η Ζαλγκίρις επέστρεψε σε ένα δύσκολο παιχνίδι, κέρδισε τον Ολυμπιακό μέσα στο ΣΕΦ για την τελευταία αγωνιστική της Euroleague και μετά από μερικές ώρες έμαθε ότι σε αυτό το γήπεδο θα επιστρέψει και πάλι για να διεκδικήσει την πρόκριση της στο Final 4.

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του ήταν ο Μπράντον Ντέιβις, όπου τέλειωσε το παιχνίδι με 18 πόντους, 6 ριμπάουντ και 24 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης, που πιστοποιεί ότι η ομάδα του εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την λειψανδρία στην front line του Ολυμπιακού.

Ο σέντερ της Ζαλγκίρις, χωρίς να ξέρει σίγουρα αντίπαλο για την ομάδα του, μίλησε στην Euroleague Greece, δηλώνοντας κατηγορηματικά σίγουρος για την ομάδα του, όποιον και να έβρισκε απέναντι της.

Ο Ντέιβις δεν δίστασε να μιλήσει και για τον έντονο χαρακτήρα του προπονητή του, αλλά και για τις κουβέντες που φάνηκε να ανταλλάσσει με τον Βασίλη Σπανούλη.

«ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ ΕΔΕΙΞΕ ΤΙ ΘΕΛΑΜΕ»

Ο Ντέιβις στο πρώτο του σχόλιο στάθηκε στην προσπάθεια της ομάδας του να επιστρέψει έπειτα από ένα κακό πρώτο ημίχρονο με τον Ολυμπιακό, ενώ τόνισε ότι είναι θετικό που τελικά η Ζαλγκίρις κατάφερε να πάρει αυτή την νίκη.

«Προσπαθήσαμε να δείξουμε ότι μπορούμε να παίξουμε καλύτερα. Ξεκινήσαμε άσχημα το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, στο δεύτερο ημίχρονο δείξαμε τις δυνατότητες μας, παλέψαμε να επιστρέψουμε κόντρα σε μια καλή ομάδα και το ότι το καταφέραμε είναι καλό».

Ενώ, για τις διασταυρώσεις και όλα όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική, φάνηκε να μην δίνει ιδιαίτερη σημασία.

«Δεν κοιτάξαμε πέρα από αυτή την νίκη. Βρεθήκαμε σε ένα σημείο που είπαμε ότι πρέπει να πάρουμε αυτή την νίκη. Δεν παίζει ρόλο με ποιον θα παίξουμε στην συνέχεια, προσπαθήσαμε να συγκεντρωθούμε σε αυτή την νίκη. Μπορεί να μην φάνηκε στο πρώτο μισό του σημερινού παιχνιδιού, αλλά το δεύτερο ημίχρονο 'έδειξε' τι θέλαμε από το παιχνίδι.

Δεν είχαμε καμία προτίμηση σε αντίπαλο. Ειλικρινά όταν παίζουμε ενωμένοι και όπως παίξαμε στο δεύτερο ημίχρονο νομίζω ότι μπορούμε να κερδίσουμε οποιονδήποτε.

Προσπαθήσαμε να μην κοιτάξουμε πάρα πολύ τις διασταυρώσεις, γιατί οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι. Θα επιστρέψουμε σίγουρα στην Ελλάδα για να παίξουμε με μια από τις δύο ελληνικές ομάδες για τα playoffs».

«ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΣΠΑΝΟΥΛΗ»

Μέσα στο παιχνίδι φάνηκε ο σέντερ της Ζαλγκίρις να ανταλλάσσει κάποια λόγια με τον Βασίλη Σπανούλη. Τίποτα παραπάνω απ' όσα λέγονται σε ένα παιχνίδι δεν ήταν αυτά, ενώ ο Ντέιβις δεν ξέχασε να δηλώσει τον θαυμασμό του για τον αρχηγό του Ολυμπιακού.

«Έτσι είναι το μπάσκετ. Ο Σπανούλης είναι σπουδαίος παίκτης και τα όσα λέγαμε μεταξύ μας είναι μέρος του παιχνιδιού. Είμαστε και οι δύο ανταγωνιστικοί και είπαμε κάποια πράγματα πάνω στο παιχνίδι. Τον σέβομαι απεριόριστα και νομίζω ότι και εκείνος θα σας έλεγε το ίδιο πράγμα».

Ενώ για το τι χρειάστηκε να αλλάξει, ώστε να βγει μεταμορφωμένη η Ζαλγκίρις στο δεύτερο ημίχρονο ο Ντέιβις τόνισε.

«Ο προπονητής στα αποδυτήρια μας τόνισε ότι πρέπει να ξυπνήσουμε. Έκαναν ότι ήθελαν επιθετικά και μιλώντας για τον εαυτό μου δεν ήμουν συγκεντρωμένος. Έπρεπε να ξυπνήσω και να βγάλω ενέργεια και το ίδιο έκαναν και οι συμπαίκτες μου, οπότε θα έλεγα ότι ήταν μια σπουδαία ομαδική προσπάθεια».

«ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ Ο ΚΟΟΥΤΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ»

Για τον έντονο χαρακτήρα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους μίλησε ο Ντέιβις ο οποίος είπε ξεκάθαρα ότι ό,τι και να κάνει ο προπονητής του για το καλό της ομάδας ας το κάνει.

«Η δουλειά του Γιασικεβίτσιους είναι να βγάλει τον καλύτερο μας εαυτό. Ό,τι και να κάνει για να το βγάλει αυτό εμένα δεν με ενδιαφέρει. Προφανώς και αυτό δουλεύει οπότε ο κόουτς συνεχίζει να κάνει την δουλειά του και εμείς την δικιά μας».

«Το στιλ που προπονεί δείχνει ότι ήταν ένας σπουδαίος παίκτης. Σίγουρα βλέπει πράγματα που εγώ δεν βλέπω, προφανώς ακόμα μαθαίνω, κάνω πολλά λάθη εκεί έξω, αλλά ο κόουτς κάνει καλή δουλειά στο να τα δω, να μάθω από αυτά και να γίνω ο καλύτερος παίκτης που μπορώ να γίνω».

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ»

Η Ζαλγκίρις θα επιστρέψει στο ΣΕΦ, τελικά για τα playoffs, αλλά ο Ντέιβις δεν ανησυχεί για κανέναν αντίπαλο.

«Ξαναείπα η ομάδα μου μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε. Δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε και τις δύο αυτές ομάδες, και όλα εξαρτώνται από το πως θα παίξουμε εμείς. Αν μείνουμε ενωμένοι, παλέψουμε μαζί όπως κάναμε στο δεύτερο ημίχρονο σήμερα όλα θα πάνε καλά».