Ουίλτζερ: «Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο μας»

Αντωνία Σπανού
Ουίλτζερ: «Κάθε ματς σαν να είναι το τελευταίο μας»
Ο Κάιλ Ουίλτζερ που προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα στον αγώνα με την Ζαλγκίρις μίλησε στην Euroleague Greece για τα λάθη που έφεραν στην νίκη, δεν ασχολήθηκε καθόλου με αντίπαλο και έδωσε το... σύνθημα.

Ο Ολυμπιακός με πολλές απουσίες να τον ταλαιπωρούν δεν κατάφερε να πάρει την νίκη στην παράταση από την Ζαλγκίρις και έπρεπε να περιμένει μέχρι αργά το βράδυ για να ξέρει σίγουρα ότι για τα playoffs θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει ξανά τους Λιθουανούς.

Η ομάδα του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους θα επιστρέψει στο ΣΕΦ για μια σειρά αγώνων, όπου εκείνος που θα κάνει 3 νίκες θα βρεθεί στo Final 4 στο Βελιγράδι.

Το τελευταίο παιχνίδι της κανονικής διάρκειας ήταν «περίεργο» για τον Ολυμπιακό, αφού οι απουσίες ήταν πολλές. Παπανικολάου, Πρίντεζης, Τιλί, ΜακΛιν, δηλαδή το μεγαλύτερο μέρος της front line των «ερυθρόλευκων», ήταν εκτός και όσοι έμειναν πίσω έπρεπε να κάνουν το κάτι παραπάνω.

Κάτι τέτοιο έκανε και ο Κάιλ Ουίλτζερ, που μπορεί να ήταν άστοχος από μακρυά, αλλά έδωσε δύο κρισιμότατα καλάθια στην ομάδα του και έδειξε να έχει καθαρό μυαλό και να είναι σε ετοιμότητα για την συνέχεια.

Μιλώντας στην Euroleague Greece και χωρίς να ξέρει ακόμα τον αντίπαλο, στάθηκε στις λεπτομέρειες που έκριναν το τελικό αποτέλεσμα, ήταν ξεκάθαρος για τον αντίπαλο, ενώ τόνισε ότι η προετοιμασία του δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού οφείλει να αντιμετωπίζει κάθε παιχνίδι σαν να είναι το τελευταίο.

Το ματς κόντρα στην Ζαλγκίρις πήρε δραματικό χαρακτήρα, αφού ο Ολυμπιακός είχε την πάρει μεγάλη διαφορά που δεν κατάφερε να την κρατήσει στο τέλος, οι Λιθουανοί γύρισαν το ματς, οι «ερυθρόλευκοι» έστειλαν το παιχνίδι στην παράταση και εκεί ο Γιανκούνας με καλάθι της τελευταίας στιγμής έδωσε την νίκη στην ομάδα του. Ο Ουίλτζερ σχολίασε ότι λεπτομέρειες ήταν εκείνες που έκριναν το παιχνίδι.

«Δεν νομίζω ότι έγινε κάτι συγκεκριμένο σήμερα. Τα παιχνίδι κρίνονται στις λεπτομέρειες. Χάσαμε ένα ριμπάουντ, κάποιες στιγμές που χάσαμε την συγκέντρωση αρκούν. Παλέψαμε, επιστρέψαμε, αν και δεν κάναμε το καλύτερο μας παιχνίδι, παλέψαμε για την νίκη, αλλά στο τέλος χάσαμε».

Η ώρα των playoffs έφτασε, ο Αμερικανός φόργουορντ μπορεί να μην έχει εμπειρία, αλλά η διάθεση του περισσεύει για τα πιο κρίσιμα ματς της σεζόν, μέχρι τα επόμενα.

«Είναι η καλύτερη και πιο ενθουσιώδης στιγμή της χρονιάς, αυτή που βρισκόμαστε τώρα. Η πρόκριση στα playoffs προκαλεί τον ενθουσιασμό μας. Οι νίκες μετρούν πραγματικά. Τώρα είναι που πρέπει να πραγματικά να συγκεντρωθούμε σε αυτά που έχουμε να κάνουμε, να ακούμε τους προπονητές μας και να παίξουμε πραγματικά σκληρά για να κερδίσουμε την πρόκριση στο Final 4».

Όσο για το αν έχει κάποια προτίμηση σε αντίπαλο η απάντηση ήταν ξεκάθαρη. Δεν υπάρχει θέμα επιλογής, απλά θα χρειαστεί οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να τα δώσουν όλα μέσα στο παρκέ.

«Δεν μας απασχολεί ο αντίπαλος. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να ελέγξουμε με ποιον θα παίξουμε, αλλά δεν έχει και μεγάλη σημασία. Θα κάνουμε το καλύτερο μας».

Ο Ουίλτζερ μαζί με αρκετούς ξένους από τον Ολυμπιακό δεν έχουν εμπειρία από τα playoffs, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν τον αγχώνει. Η προετοιμασία παραμένει η ίδια, με προσήλωση στο πλάνο του προπονητή.

«Δεν έχω σκοπό να αλλάξω κάτι στην προετοιμασία μου. Έίναι τα πρώτα playoffs της καριέρας μου, αλλά αυτό δεν αλλάζει κάτι. Ετοιμαζόμαστε για κάθε αντίπαλο σαν να είναι το τελευταίο μας παιχνίδι, πρέπει να ακούσαμε αυτά που έχουν να μας που οι προπονητές μας και να κάνουμε το καλύτερο μας».