Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής!

Νίκος Καρφής
Tα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» της 30ης αγωνιστικής!
Η Euroleague Greece απονέμει για άλλη μια φορά τα Όσκαρ και τα «βατόμουρα» στους κορυφαίους και τους χειρότερους της αγωνιστικής.

H regular season ολοκληρώθηκε και η Euroleague Greece διάλεξε τους καλύτερους και χειρότερους της 30ης αγωνιστικής, χαρίζοντας τους τα Όσκαρ και τα «χρυσά βατόμουρα».

Πάμε να δούμε τις επιλογές της Euroleague Greece

Παίκτης-ευχάριστη έκπληξη: Ο Άντονι Ράντολφ. Ο παίκτης των Μαδριλένων σκόραρε 23 πόντους (season high) κόντρα στη Μπάμπεργκ με 4/6 δίποντα, 4/4 τρίποντα, 3/4 βολές, ενώ είχε 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 5 κλεψίματα σε 23 λεπτά συμμετοχής. Έτσι μάζεψε 38 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και αναδείχθηκε MVP της αγωνιστικής.

Παίκτης-απογοήτευση: Ο Στέφαν Μάρκοβιτς είχε μόλις 2 πόντους κόντρα στην Μπαρτσελόνα σε 19 λεπτά, μέτρησε -3 στην αξιολόγηση και δεν μπορούσε να χάσει το... βατόμουρο.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν: Το 8/14 τρίποντα της ΤΣΣΚΑ, οι 29/32 βολές της Μάλαγα και οι 99 πόντοι της κόντρα στη Φενέρ, τα 9/10 δίποντα του ΜακΚόλουμ με τη Μπασκόνια και τα 4/4 τρίποντα του Ράντολφ απέναντι στη Μπάμπεργκ.

Η νίκη της αγωνιστικής: Όπως ήρθαν τα πράγματα, νίκη της αγωνιστικής είναι αυτή του Παναθηναϊκού κόντρα στην Αρμάνι και της Ζαλγκίρις απέναντι στον Ολυμπιακό. Αυτά τα δύο αποτελέσματα, καθόρισαν την κατάταξη από τις θέσεις 3-5 και... χάρισαν το πλεονέκτημα έδρας στους «πρασίνους», οι οποίοι θα κοντραριστούν με τη Ρεάλ.

Limit-up: Θα το μοιραστούν η Μάλαγα και η Ζαλγκίρις. Οι Ανδαλουσιάνοι έφυγαν με το διπλό από την έδρα της Φενέρ με 99-91, ενώ οι Λιθουανοί με τη νίκη τους μέσα στο ΣΕΦ, καθόρισαν τον... χάρτη των playoffs και έβαλαν στην... πρίζα τον Ολυμπιακό για τις αναμετρήσεις που ακολουθούν.

Limit-down: Πριν από την 30η αγωνιστική η Μπασκόνια μετρούσε 6 νίκες. Όμως η εντός έδρας ήττα από την Εφές, την χειρότερη ομάδα της διοργάνωσης της... χάλασε το σερί και της... έριξε τις μετοχές. Δεν υπήρχε τρόπος να αποφύγει το... βατόμουρο.

Ο coach με την μεγαλύτερη επιρροή: Το αξίζουν δύο κύριοι. Ο Τσάβι Πασκουάλ που οδήγησε τον Παναθηναϊκό στη νίκη-θρίλερ επί της Αρμάνι που τελικά έμελλε να του δώσει και το πλεονέκτημα έδρας, αλλά και ο Σάρας Γιασικεβίτσιους, αφού πήρε διπλό μέσα στο ΣΕΦ (απέναντι στον Ολυμπιακό που θα αντιμετωπίσει στα playoffs) και εν πολλοίς υπέγραψε την τελική κατάταξη στις θέσεις 3-5.