Το ρεκόρ, η μπασκετάρα κι η... πλημμύρα

Το ρεκόρ, η μπασκετάρα κι η... πλημμύρα

Το ρεκόρ, η μπασκετάρα κι η... πλημμύρα
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γράφει για την ιστορική βραδιά στην Ανδαλουσία, για το καταπληκτικό μπάσκετ στα 18' τους δευτέρου ημιχρόνου και για τα μόνιμα λάθη στην πίεση των αντιπάλων.

Το επίτευγμα του Βασίλη Σπανούλη είναι τόσο μεγάλο που δεν υπήρχε περίπτωση να μην ξεκινήσω με αυτό. Ο αρχηγός του Ολυμπιακού είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία παίκτης στην Ευρώπη και ένας από τους κορυφαίους εις τους αιώνες των αιώνων...

Τα πράγματα που έχει πετύχει στην Euroleague αγγίζουν τα όρια του μύθου αφού θεωρώ αδιανόητο αυτός που έχεις τις περισσότερες ασίστ στην ιστορία της διοργάνωσης να είναι ταυτόχρονα και δεύτερος σκόρερ της.

Καλά να 'ναι ο άνθρωπος να περάσει και τον Ναβάρο.

Πάμε και στα του παιχνιδιού.

Η αδικαιολόγητη απόδοση στο δεύτερο δεκάλεπτο στοίχισε τη νίκη στον Ολυμπιακό και του στέρησε την ευκαιρία να διεκδικήσει την 2η θέση. Οι Πειραιώτες φυσικά και δε χάνουν το πλεονέκτημα της έδρας, ωστόσο την τελευταία αγωνιστική θα μάθουν τον αντίπαλό τους. Αυτό βέβαια θα συνέβαινε και σε περίπτωση νίκης τους στην Ανδαλουσία.

Προσωπικά έμεινα ικανοποιημένος από αυτά που είδα μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου. Μου άρεσε το μπάσκετ που έβλεπα.

Μου άρεσε η διάθεση του ΜακΛιν, η εκτελεστική δεινότητα των Μάντζαρη, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς, το θράσος του Παπαπέτρου που πήρε 4 επιθέσεις στο τέλος.

Προσοχή εδώ... δε μου άρεσε το γεγονός ότι πήρε 4 σουτ, το θράσος του μου άρεσε. Θεωρώ πως ίσως να έπρεπε να υπάρξει άλλη επιλογή.

Μου άρεσε επίσης ο Τιλί... ο άνθρωπος στο παρκέ έκανε τα πάντα, απίστευτη ενέργεια και περιμένω να τον δω ταυτόχρονα στο παρκέ με τον Παπανικολάου. Θα είναι σαν να παίζει με παίκτη περισσότερο ο Ολυμπιακός στο παρκέ.

«Ωραία και αφού σου άρεσαν όλα και όλοι έπαιξαν καλά ρε Μελάγιες πώς χάσαμε» θα αναρωτηθούν οι φίλοι του Ολυμπιακού.

Απλά τα πράγματα. Σε ένα ακόμη ματς οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανταποκρίθηκαν στην πίεση full court (σε όλο το γήπεδο) των αντιπάλων.

Στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρ πήγε παράταση από το +11. στο ΟΑΚΑ με τον Παναθηναϊκό η μπάλα έφτασε κατά τύχη στα χέρια του Πρίντεζη και εν συνεχεία στου Παπαπέτρου για τις βολές.

Ο Σφαιρόπουλος για να τα λέμε όλα έπαιξε εκείνη τη στιγμή με Μάντζαρη, Ρόμπερτς και Σπανούλη, δηλαδή τρεις χειριστές. Τώρα πως διάολο η μπάλα πήγε στην επαναφορά στα χέρια του Τιλί, δεν το κατάλαβα.

Υπάρχουν δεκάδες τρόποι να σπάσεις το press των αντιπάλων. Όλοι απλοί. Δε μπορώ να καταλάβω πως το κάνουν αυτό.

Δε γίνεται να προηγείσαι 67-74 δυόμιση λεπτά πριν το τέλος και να μη νικάς.

ΥΓ: Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ομάδα που έχει δυνατότητα επιλογής αντιπάλου από τις ομάδες της «τετράδας». Αν χάσει από Ζαλγκίρις θα τη συναντήσει στα playoffs δίνοντας πλεονέκτημα έδρας στον Παναθηναϊκό. Αν νικήσει θα συναντηθεί με την Μπασκόνια.

ΥΓ 2: Δεύτερο και τρίτο δεκάλεπτο έχουν ολοκληρωθεί με λανθασμένες αποφάσεις του Ρόμπερτς.

ΥΓ 3: Δεν ξέρω τι ειπώθηκε στα αποδυτήρια στον ΜακΛιν, αλλά βγήκε αγνώριστος, βγήκε όπως τον θέλει η ομάδα.

ΥΓ 4: Ο Μάντζαρης ήταν έτοιμος πνευματικά κυρίως. Για αυτό έπαιξε καλά.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.