Μπράιαντ Ντάνστον: Τα λεφτά φέρνουν την... ευτυχία;

Αντωνία Σπανού
Μπράιαντ Ντάνστον: Τα λεφτά φέρνουν την... ευτυχία;
O Μπράιαντ Ντάνστον τρία χρόνια μετά την φυγή του από τον Ολυμπιακό, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με την Εφές, ανανέωσε το συμβόλαιο του και η Euroleague Greece καταγράφει τα δεδομένα από την φυγή του από τους «ερυθρόλευκους» μέχρι και σήμερα.

Ήταν 17 Μαϊού του 2017 όταν η Εφές ανακοίνωσε την επέκταση της συμφωνία της με τον Μπράιαντ Ντάνστον και ο Αμερικανός σέντερ θα παραμείνει κάτοικος Κωνσταντινούπολης τουλάχιστον μέχρι το 2019.

Ήταν το καλοκαίρι του 2015 όταν το συμβόλαιο του έληξε με τον Ολυμπιακό και τα χρήματα των Τούρκων έπαιξαν καταλυτικό ρόλο για να τελειώσει η καριέρα του με τους «ερυθρόλευκους» και να αρχίσει μια νέα στην γείτονα χώρα.

Η έλλειψη ποιοτικών ψηλών στην διοργάνωση τους κάνει πάντα... ανάρπαστος και με την επιτυχία που έχουν οι «ερυθρόλευκοι» στο να βγάζουν και να αναδεικνύουν παίκτες σε αυτή την θέση, έχουν βρεθεί τα τελευταία χρόνια αρκετά συχνά, στην άβολη θέση να τους αποχωρίζονται.

Χάινς, Ντάνστον και πρόσφατα Χάντερ είναι τρία χαρακτηριστικά παραδείγματα με τους δύο να είναι στην ΤΣΣΚΑ και τον τρίτο να φορά τα τελευταία χρόνια την φανέλα της Εφές.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΑΡΕΖΕ ΣΤΟΝ... ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ

Ο Μπράιαντ Ντάνστον γεννημένος το 1986, πλέον στα 32 του χρόνια, έχει διαγράψει την δικιά του διαδρομή στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Κορέα και έπειτα ήρθε στα... μέρη μας για λογαριασμό του Άρη.

Κάπου εκεί άρχισε την περιπλάνηση πριν καταλήξει το 2012 στην Βαρέζε και από εκεί τον δει ο Ολυμπιακός και τον φέρει στην Ελλάδα για να πάρει την θέση του Κάιλ Χάινς, που με την σειρά του είχε αποφασίσει ότι είχε κλείσει ο κύκλος του στην Ελλάδα, μετά από μια πολύ πετυχημένη διετία.

Οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας ήδη ένα εξαιρετικό... πείραμα με τον σέντερ της ΤΣΣΚΑ το δοκίμασαν δεύτερη φορά και εκ του αποτελέσματος καλά έκαναν.

Αποφάσισαν να επενδύσουν πάνω στον Αμερικανό και εκείνος άρπαξε την ευκαιρία από τα «μαλλιά». Έγινε βασικός σέντερ του Ολυμπιακού και η Ευρώπη έβαλε το όνομα του στα μπλοκάκια της.

Στην πρώτη του σεζόν στην διοργάνωση ήταν εξαιρετικός με 29 παιχνίδια, 10.3 πόντους και 5.3 ριμπάουντ, ενώ και την επόμενη (2015/15) μέτρησε 7.1 πόντους και 4.4 ριμπάουντ, αλλά παράλληλα και τις δύο σεζόν αναδείχτηκε και καλύτερος αμυντικός της διοργάνωσης.

Στο «Λιμάνι» αγαπήθηκε και βρήκε χώρο να αναδειχθεί πριν πάρει όμως την απόφαση να βρει νέο προορισμό. Οι Τούρκοι αποφάσισαν να ρίξουν χρήματα και να φτιάξουν ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στην Euroleague και προσέλκυσαν πολλούς και καλούς παίκτες.

Έτσι η θητεία του στον Ολυμπιακό έλαβε τέλος και η σεζόν 2015/16 βρήκε τον Μπράιντ Ντάνστον με προπονητή τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στην Εφές.

«ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΕΙ» Η ΕΦΕΣ

Η Εφές κατάφερε να πάρει ονόματα, έριξε χρήματα, αλλά η επιτυχία που αναζητούσε δεν ήρθε.

Ο Αμερικανός σέντερ, στην πρώτη του σεζόν στην Τουρκία και με την ομάδα του να φτάνει μέχρι το TOP 16, ήταν και πάλι θετικός κρατώντας θετικούς τους αριθμούς του στην διοργάνωση.

Την σεζόν 2015/16 ο Ντάνστον είχε 7.9 πόντους και 4.9 ριμπάουντ, αλλά τελικά και πάλι τα αποτελέσματα δεν ήταν εκείνα που θα ήθελαν οι φίλαθλοι αλλά και η διοίκηση της ομάδας, που έχει προσπαθήσει πολύ για να την φέρει μέσα στην ελίτ της διοργάνωσης.

Η περσινή σεζόν ίσως θα μπορούσε να είχε εκτυλιχτεί διαφορικά, αλλά τα... ίσως δεν γράφουν ιστορία.

Η Εφές κατάφερε και έφτασε στα playoffs, με μειονέκτημα έδρας, παράλληλα έσπασε την έδρα του Ολυμπιακού και αυτό που έπρεπε να κάνει ήταν να τελειώσει το παιχνίδι στην έδρα της και να βρεθεί στο Final 4. Κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ, η ευκαιρία χάθηκε και μάλλον στοίχισε πολύ παραπάνω απ' όσο είχαν υπολογίσει.

Ο Ντάνστον έκανε ακόμα μια πολύ γεμάτη μπασκετική χρονιά με 10. 7 πόντους και 6.2 ριμπάουντ, ενώ συμπεριλήφθηκε και στην δεύτερη καλύτερη ομάδα της διοργάνωσης.

Λίγο πριν το τέλος της σεζόν και πριν προλάβουν οι... μνηστήρες να εμφανιστούν με λουλούδια στην πόρτα του, βγήκε η ανακοίνωση ανανέωσης του συμβολαίου του και πλέον ο Αμερικανός θα είναι κάτοικος Τουρκίας μέχρι το 2019.

Βέβαια η φετινή σεζόν μπορεί να χαρακτηριστεί και ως τραγική για την τούρκικη ομάδα. Μετά την περσινή της επιτυχία, αναλογικά με το μέγεθος της, φέτος υπήρχαν προσδοκίες για κάτι ίσως καλύτερο ή έστω το ίδιο. Παίκτες ήρθαν, για ακόμα μια φορά επενδύσεις έγιναν, αλλά τίποτα δεν λειτούργησε.

Η Εφές πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος της διοργάνωσης, βρίσκεται στην τελευταία θέση της βαθμολογίας με μόλις 6 νίκες και είναι τουλάχιστον απογοητευτικό για όλη την προσπάθεια που έγινε.

Ο Ντάνστον δεν πρωταγωνιστεί στην διοργάνωση πια και η επιλογή του τον έχει αφήσει πιο μακρυά απ' όσο περίμενε σε σχέση με τον πρωταθλητισμό. Πάντως τα προσωπικά του νούμερα παραμένουν θετικότατα (10.4 πόντους, 5.8 ριμπάουντ ενώ είναι πρώτος με 1.8 μπλοκς στην διοργάνωση).

Η χρονιά δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερη για την Εφές και ο Ντάνστον έχει μείνει να δίνει τις προσωπικές του παραστάσεις στην Euroleague.