Κάρολ: «Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι τέλους»! (vids)

Κάρολ: «Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι τέλους»! (vids)
Ο Τζέισι Κάρολ είναι… on fire κι μιλάει στην Euroleague Greece για την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό (8/3, 22:00) και τις βραδιές που αισθάνεται ότι θα μπουν όλα τα σουτ!

Ο 34άχρονος Αμερικανός γκαρντ ήλθε στη Ρεάλ το 2011 από την Γκραν Κανάρια κι έκτοτε κατοικοεδρεύει στη Μαδρίτη, επεκτείνοντας το συμβόλαιό του ως το επόμενο καλοκαίρι κι αποτελώντας τον μακροβιότερο ξένο της «Βασίλισσας». Πρωταθλητής Ευρώπης το 2015 και μέλος της Ρεάλ που πανηγύρισε όλους τους τίτλους εκείνη τη σεζόν (Euroleague, Copa del Rey, Liga Endesa και SuperCopa), ο Κάρολ μίλησε στην Euroleague Greece πριν από τον αγώνα με τον Παναθηναϊκό στο WiZink Center σχολιάζοντας μεταξύ άλλων τον Σέρχιο Γιουλ, τον Νικ Καλάθη και τον Λούκα Ντόντσιτς.

Που ήσουν όταν τραυματίστηκε ο Σέρχιο Γιουλ, ποια ήταν η πρώτη σκέψη σου και πόσο έχει επηρεάσει η απουσία του τη Ρεάλ Μαδρίτης;
«Ήμουν στο σπίτι μου στις ΗΠΑ όταν έμαθα για τον τραυματισμό του Σέρχι! Ένιωσα πραγματικά σκ…ά! Αμέσως σκέφτηκα "τώρα γιατί να του συμβεί αυτό"; Προφανώς είναι τεράστια απώλεια για τη Ρεάλ και το να μπεις στα παπούτσια του είναι πραγματικά δύσκολο! Εύχομαι να επιστρέψει γρήγορα κοντά μας».

Αγωνίζεσαι στη Ρεάλ Μαδρίτης από το 2011 και το συμβόλαιό σου ολοκληρώνεται το επόμενο καλοκαίρι, στα 36 σου! Τι χρειάζεται ένας παίκτης για να επιβιώσει τόσα χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα κλαμπ του πλανήτη;
«Η εύκολη απάντηση είναι να σε πιστεύει ο προπονητής, να δουλεύεις σκληρά και να βοηθάς την ομάδα να νικάει. Η Ρεάλ είναι ένα brand name που συνεπάγεται πολλά πράγματα. Σίγουρα το να κερδίζεις και να κατακτάς τίτλους είναι πολύ σημαντικό όμως εξίσου σημαντικό είναι ο φίλαθλος να μένει ικανοποιημένος από αυτό που βλέπει στο γήπεδο».

Σε τι διαφέρει η εφετινή Ρεάλ σε σχέση με τις προηγούμενες;
«Κάθε χρόνο έρχονται πολλοί νέοι παίκτες και το ζητούμενο σε κάθε περίπτωση είναι να παρουσιάσουμε ένα δυνατό σύνολο που θα παλεύει για όλους τους τίτλους».

Ποια είναι η κορυφαία στιγμή και, συγχρόνως η μεγαλύτερη κρίση που αντιμετώπισες στη Ρεάλ από το 2011;
«Η καλύτερη στιγμή ήταν η Euroleague στον τελικό με τον Ολυμπιακό το 2015. Γενικώς, εκείνη η χρονιά που κατακτήσαμε όλους τους τίτλους! Ήταν κάτι ασύλληπτο που πολύ δύσκολα θα επαναληφθεί… Τώρα σε ό,τι αφορά την κρίση, θα έλεγα τα αρνητικά σερί ή τις ήττες στα Final 4».

Πως εξηγείς την εξωφρενική σεζόν του Λούκα Ντόντσιτς;
«Όλοι ξέρουμε ότι ο Λούκα είναι ένας σπέσιαλ παίκτης που θα συνεχίσει να βελτιώνεται, παίζει ήδη στο υψηλότερο επίπεδο και είναι ήδη σταρ, πρωταγωνιστεί στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα και έχει όλο το μέλλον μπροστά του».

Η γνώμη σου για τον Παναθηναϊκό και τον ηγέτη του, τον Νικ Καλάθη;
«Ο Παναθηναϊκός θα παλέψει μέχρι τέλους για το πλεονέκτημα, έχει ακόμα χρόνο για να το πετύχει. Η διαδρομή είναι μεγάλη ως τα playoffs και το Final 4. Ο Καλάθης κάνει εξαιρετική δουλειά… Δεν ξέρω που θα βρίσκεται του χρόνου».

Η Ρεάλ ήταν ασταμάτητη στο Palau όταν πήρε ρεβάνς για την ήττα από την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Copa del Rey όμως έπειτα από λίγες μέρες ηττήθηκε από την Ανδόρα. Η πραγματική Ρεάλ βρίσκεται… κάπου στη μέση;
«Εκείνο το βράδυ στη Βαρκελώνη κάναμε πραγματικά σπουδαία πράγματα (σ.σ. η Ρεάλ επικράτησε με 74-101)! Αυτήν, ακριβώς, τη Ρεάλ περιμένω να δω και στη συνέχεια. Είναι μια δύσκολη σεζόν με γεμάτο πρόγραμμα και σοβαρούς τραυματισμούς. Βέβαια δεν είμαστε οι μόνο που έχουμε τραυματίες όμως θα προσπαθήσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες νίκες ως το φινάλε».

Πως είναι το συναίσθημα του να είσαι σε ρυθμό και να μην χάνεις σουτ;
«Σε μερικά παιχνίδια νιώθω πραγματικά καλά. Το νιώθω από την αρχή ότι θα μπουν τα σουτ. Οι συμπαίκτες μου κάνουν πιο εύκολα τα πράγματα με τα σκριν τους και βρίσκω τον χώρο για να εκτελέσω. Είναι πολύ όμορφο».