Μόνο η προσθήκη του Τζόρνταν (των Μπουλς) μπορεί να μεταμορφώσει μία ομάδα σε 3 μέρες

Μόνο η προσθήκη του Τζόρνταν (των Μπουλς) μπορεί να μεταμορφώσει μία ομάδα σε 3 μέρες

Κωνσταντίνος Μελάγιες Κωνσταντίνος Μελάγιες
Μόνο η προσθήκη του Τζόρνταν (των Μπουλς) μπορεί να μεταμορφώσει μία ομάδα σε 3 μέρες
Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες δεν πιστεύει σε «Μεσσίες» που μεταμορφώνουν ομάδες ούτε προς το πολύ καλύτερο ούτε προς το πολύ χειρότερο σε διάστημα τριών ημερών.

Κάθε ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού έχει ιδιαιτερότητες. Άλλοτε περισσότερες, άλλοτε λιγότερες. Έτσι κι αυτό που ακολουθεί.

Οι «πράσινοι» έχουν πάρει ξεκάθαρα το ψυχολογικό πλεονέκτημα ύστερα από τις συνεχόμενες νίκες τους επί του Ολυμπιακού, αλλά αυτό το κομμάτι παίζει ρόλο στο τελευταίο τρίλεπτο ενός ντέρμπι.

Είμαι της άποψης πως μόνο αν στο 37΄ενός ντέρμπι τα πράγματα είναι οριακά θα σκεφτούν στον Παναθηναϊκό «πάμε να το ξανακάνουμε» και στον Ολυμπιακό «ωχ μην την πατήσουμε πάλι».

Στο αγωνιστικό μέρος του αγώνα δε θεωρώ πως υπάρχει άνθρωπος να το διαβάσει. Ούτε καν οι Σφαιρόπουλος και Πασκουάλ. Οι ομάδες θα εμφανιστούν με νέα πρόσωπα, νέους ρόλους, νέο rotation και νέους «στόχους» στην τακτική.

Οι γηπεδούχοι θα έχουν Τζέιμς και Πέιν. Οι φιλοξενούμενοι θα έχουν Μπράουν και Τιλί.

Ο Σφαιρόπουλος έχει αντίθετο τρόπο σκέψης από τον Ισπανό κόουτς ως προς αυτό το κομμάτι. Ο Πασκουάλ με δύο προπονήσεις ξεκίνησε βασικούς Τζεντίλε και Τζέιμς, ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» εικάζω πως δε θα δώσει περισσότερα από 10-12 λεπτά συμμετοχής στον Γάλλο και τον Αμερικανό.

Οι Πειραιώτες με νίκη αγκαλιάζουν 2η ή 3η θέση, η οποία τους δίνει πολύ μεγάλο πλεονέκτημα σχετικά με τα playoffs. Ίσως μάλιστα να πρέπει να εκμεταλλευτούν την πίεση για θετικό αποτέλεσμα που υπάρχει στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Μετά τη νίκη της Χιμκι, για τον Παναθηναϊκό μοιάζει αναγκαία η νίκη το βράδυ της Παρασκευής. Αντιθέτως για τον Ολυμπιακό βαθμολογικά δε θα είναι τόσο μεγάλο το κακό.

Αυτό που θα τους στοιχίσει περισσότερο θα είναι η απώλεια ηρεμίας κι η έντονη αμφισβήτηση για τη «μία ακόμη ήττα από τον Παναθηναϊκό» ειδικά για τον Γιάννη Σφαιρόπουλο.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΕΙ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ

Δεν υπάρχει παίκτης που να πάει σε οποιαδήποτε ομάδα μεσούσης της περιόδου και σε 3 μέρες να την μεταμορφώσει. Μην περιμένετε από τον Μπράουν να έχει 14 πόντους και 6 ασίστ. Χρειάζεται χρόνος για να μπει στον τρόπο σκέψης μίας ομάδας και να αφομοιώσει τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν το παιχνίδι της.

Ακριβώς η ίδια σκέψη ισχύει και αντίθετα.

Δεν υπάρχει παίκτης που μέσα σε 3 μέρες μπορεί να χαλάσει μία ομάδα.

Το διάβαζα τις προάλλες μετά τη νίκη της Χίμκι επί των «πράσινων» ό,τι και καλά ο Τζέιμς έκανε κακό στον Παναθηναϊκό.

Δεν έφταιγε ο Αμερικανός που ο Καλάθης αστοχούσε σε lay up. Το μοναδικό τίμημα της παρουσίας του Τζέιμς ήταν ο μειωμένος χρόνος συμμετοχής του Παππά, αλλά αυτό απέχει χιλιόμετρα από το «ο Τζέιμς χάλασε το παιχνίδι του Παναθηναϊκού».

Απλά εμείς πιστεύουμε πως ένας παίκτης είναι ικανός σε 3 μέρες να αναμορφώσει μία ολόκληρη ομάδα.

Αν δεν τον λέμε Μάικλ Τζόρνταν και αν δε φοράει το 23 στην πλάτη (ούτε καν το 45), δεν μπορεί.

ΥΓ: Πιστεύω πως στο χρόνο συμμετοχής του Μπράουν θα δούμε στο μεγαλύτερο διάστημα δίπλα του τον Σπανούλη.

ΥΓ 2: Ποιοι θα μείνουν εκτός δωδεκάδας; Και στις δύο ομάδες... Από Ολυμπιακό νομίζω Μπόγρης και Ουίλτζερ. Από Παναθηναϊκό οι Όγκουστ, Μήτογλου και Λοτζέσκι.

ΥΓ 3: Μεγάλο ενδιαφέρον της ΚΕΔ (δηλ. της ΕΟΚ, δηλ. του Βασιλακόπουλου) για το ματς του Φάρου/Λάρισας με την Κύμη το ερχόμενο Σάββατο. Ορίστηκαν να το σφυρίξουν οι Αναστόπουλος και Παναγιώτου λες κι είναι τελικός πρωταθλήματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Κωνσταντίνος Μελάγιες

Ο Κωνσταντίνος Μελάγιες γεννήθηκε το 1977 και από μικρή ηλικία ερωτεύτηκε το μπάσκετ το οποίο υπηρέτησε ως παίκτης, ως προπονητής (για λίγο) και πλέον ως δημοσιογράφος. Ασχολείται με το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού από το 2002 και είναι ερωτευμένος με τη δουλειά του όπως ήταν ακριβώς και την πρώτη μέρα που ασχολήθηκε με αυτή.

Πέραν του μπάσκετ του αρέσει να βλέπει (και να παίζει) τένις, μπιλιάρδο και ποδόσφαιρο. Τα τελευταία χρόνια δεν έχει την άρνηση για το ΝΒΑ που είχε πιο παλιά, αλλά σαν την Euroleague... δεν έχει.