Αλόνσο: «Πολύ σοβαρός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, απίστευτη βελτίωση»

Gazzetta team
Αλόνσο: «Πολύ σοβαρός στην άμυνα ο Παναθηναϊκός, απίστευτη βελτίωση»
Η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από τον Παναθηναϊκό (21:00, 11/1) και ο Σίτο Αλόνσο στάθηκε στην βελτίωσε την πρασίνων από την πρώτη μάχη των δύο ομάδων και μετά.

Aναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής της Μπαρτσελόνα ενόψει της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό

«Σίγουρα, θα δούμε ένα διαφορετικό παιχνίδι από αυτό της πρεμιέρας, η βελτίωση του Παναθηναϊκoύ έπειτα από εκείνο το ματς είναι απίστευτη. Πρόκειται για μία ομάδα που ουσιαστικά δεν δίνει καμία ευκαιρία στις ομάδες που υποδέχεται εντός έδρας. Έχει πάρει ακόμη και τα κλειστά ματς. Οι αριθμοί που έχει στην έδρα του ο Παναθηναϊκός λένε τα πάντα για τη δυσκολία του αγώνα».

Το πιο επικίνδυνο πράγμα δεν είναι η ατμόσφαιρα του ΟΑΚΑ, αλλά η ίδια η ομάδα του Παναθηναϊκού που τα πάει πολύ καλά και είναι πολύ σοβαρή στις αμυντικές λεπτομέρειες. Δεν έχει πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση, αλλά ακόμη κι όταν έχει, καταφέρνει να κρατά το ρυθμό.

Πολλές φορές, το σκορ ανεβαίνει πάνω από τους 85 πόντους κι αυτό δείχνει ότι είναι κι επικίνδυνοι επιθετικά. Η αυτοπεποίθηση που έχουν οι σουτέρ της ομάδας είναι διαφορετική, όταν παίζει εντός έδρας. Εκτός αυτών, όταν χρειάζονται στήριξη από το κοινό, υπάρχει μεγαλύτερη πίεση σε σχέση με άλλες έδρες».