Όλο και λιγότεροι, όλο και πιο πεισμωμένοι!

Αντωνία Σπανού
Όλο και λιγότεροι, όλο και πιο πεισμωμένοι!
Ο Ολυμπιακός φιλοξενείται στο Κάουνας από την Ζάλγκιρις (20:00, NS2), πλέον οι απουσίες είναι περισσότερες από ποτέ και θέλει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο και να διατηρηθεί στην κορυφή.

Το 2017 σταδιακά μας... αφήνει και η 15η αγωνιστική είναι η τελευταία της χρονιάς για την Euroleague.

Ο πρωτοπόρος της βαθμολογίας Ολυμπιακός βρίσκεται στην Λιθουανία για να αντιμετωπίσει την Ζάλγκιρις και το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι.

Εκτός από τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και νίκες που έχει κάνει ήδη το σύνολο του Σαρούνας Γιασισκεβίτσιους, έχει να ξεπεράσει μπαίνοντας στο παρκέ και τα προβλήματα τραυματισμών, που αντί να μειώνονται, αυξάνονται.

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος είδε και τον Βαγγέλη Μάντζαρη να τραυματίζεται και να μένει εκτός προσθέτοντας το όνομα του στην λίστα των Νίκολα Μιλουτίνοφ και Γιώργου Πρίντεζη, που δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους, ενώ δεδομένες είναι οι απουσίες των Δημήτρη Αγραβάνη και Κιμ Τιλί που βρίσκονται σε στάδιο αποθεραπείας.

Οι «ερυθρόλευκοι» κάθε εβδομάδα έχουν και από νέο πρόβλημα να αντιμετωπίσουν οι απουσίες πλέον, σε βασικούς παίκτες, είναι πολλές. Τα πλάνα αλλάζουν από παιχνίδι σε παιχνίδι και με τις απαιτήσεις να είναι στο υψηλότερο επίπεδο οι δυσκολίες είναι κάθε αγωνιστική πολύ μεγάλες και οι υπερβάσεις διαδέχονται η μια την άλλη.

Άπαντες γνωρίζουν ότι βρίσκονται μπροστά σε ακόμα μια μεγάλη πρόκληση, όπως τόσες έχουν κάνει μέχρι τώρα και πρέπει να υπερβάλλουν τους εαυτούς τους για να πάρουν την τελευταία νίκη της χρονιάς μέσα σε μια πολύ δύσκολη έδρα.

Από την πλευρά τους οι Λιθουανοί είναι σε εξαιρετική κατάσταση, «τρέχουν» σερί 4 νικών και το μόνο που σκέφτονται είναι να το επεκτείνουν μέσα στην κατάμεστη «Zalgirio Arena».

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους γνωρίζει πολύ καλά τον Ολυμπιακό και ότι μια νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο θα δώσει άλλη ψυχολογία στην ομάδα του ενόψει της νέας σεζόν.