Πάνγκος: «Όνειρο μας το Final 4, στόχος μας η νίκη επί του Ολυμπιακού» (pics & vids)

Πάνγκος: «Όνειρο μας το Final 4, στόχος μας η νίκη επί του Ολυμπιακού» (pics & vids)

Κωνσταντίνος Μελάγιες
Πάνγκος: «Όνειρο μας το Final 4, στόχος μας η νίκη επί του Ολυμπιακού» (pics & vids)
Ο Κέβιν Πάνγκος πραγματοποιεί σπουδαία σεζόν και ο γκαρντ της Ζαλγκίρις μίλησε στην Euroleague Greece.

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο το οποίο πρωταγωνιστεί στη μέχρι τώρα πορεία της Ζαλγκίρις είναι χωρίς δεύτερη σκέψη ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Αν υπάρχει ένα δεύτερο πρόσωπο που πρωταγωνιστεί είναι επίσης χωρίς δεύτερη σκέψη, ο Κέβιν Πάνγκος. Ο Καναδοσλοβένος γκαρντ στην δεύτερη του σεζόν στην Euroleague πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και αποτελεί τον άνθρωπο του Σάρας στο παρκέ.

Ο Κέβιν Πάνγκος παραχώρησε συνέντευξη στη Euroleague Greece μιλώντας για την ξέφρενη πορεία της ομάδας του, για την επιρροή του Γιασικεβίτσιους στο παιχνίδι τους και φυσικά για τους Ολυμπιακό και την εθνική Σλοβενίας.

Κέβιν από τα ηλιόλουστα Κανάρια Νησιά μετακόμισες στο παγωμένο Κάουνας και από το Eurocup πλέον είσαι παίκτης Euroleague. Σημαντικές αλλαγές στη ζωή σου, αλλά ας ξεκινήσουμε από τη διαφορά μεταξύ Eurocup και Euroleague…

Χωρίς αμφιβολία πρόκειται για διοργάνωση κορυφαίου επιπέδου όπου αγωνίζονται οι καλύτερες ομάδες κι οι καλύτεροι παίκτες. Κάθε εβδομάδα βλέπουμε πόσο ανταγωνιστικά είναι τα παιχνίδια και καμία ομάδα δεν θεωρεί σίγουρη ή εύκολη κάποια νίκη. Κάθε παίκτης ονειρεύεται να αγωνιστεί στο κορυφαίο επίπεδο κι αυτό συμβαίνει και στη δική μου περίπτωση.

Πες μας και για την αλλαγή κλίματος που βίωσες. Από τις 365 μέρες με ήλιο πήγες κάπου με πολύ κρύο καιρό.

Στην αρχή είχα κάποιες δυσκολίες, Από εκεί που κυκλοφορούσα συνέχεια με κοντομάνικο τώρα είμαι συνέχεια με μπουφάν, αλλά το συνήθισα πλέον. Έτσι κι αλλιώς οι υποχρεώσεις μας και τα ταξίδια είναι τόσα πολλά που δεν έχω και πολύ χρόνο για να γυρνάω έξω στο κρύο. Ίσως το μόνο που με στεναχωρεί είναι πως βραδιάζει γρήγορα.

Πάμε και σε αγωνιστικά θέματα. Η Ζαλγκίρις παίζει σπουδαίο μπάσκετ και δικαίως βρίσκεται κοντά στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Υπάρχει κάποιο μυστικό;

Δεν ξέρω αν υπάρχουν μυστικά. Απλά νιώθω πως σιγά σιγά τα κομμάτια ενός παζλ ενώνονται και διαμορφώνεται η καλή εικόνα. Ο προπονητής και οι συνεργάτες του μας παρέχουν όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε. Από την πλευρά μας οι παίκτες προπονούμαστε καλά κι ανταποκρινόμαστε με τη σειρά μας στις επιθυμίες των προπονητών. Οι νίκες μας έχουν δώσει και αυτοπεποίθηση κι ελπίζω να συνεχίσουμε σε αυτό το ρυθμό.

Πόσο μεγάλη είναι η επιρροή του coach Γιασικεβίτσιους στην ομάδα;

Νομίζω φαίνεται από το πόσο καλά παίζουμε και από το γεγονός πως θεωρείται ένας από τους καλύτερους προπονητές στην Ευρώπη παρά το γεγονός πως δεν το κάνει και πολλά χρόνια. Είναι τρομερά έξυπνος, είναι ανταγωνιστικός και καθημερινά μελετά ώστε να βρει κάτι καινούριο να μας δείξει.

Σου άρεσε και σαν παίκτης φαντάζομαι…

Στο ΝΒΑ δεν είχε παίξει αρκετά και στην Ευρώπη ήξερα ότι έκανε σπουδαία πράγματα. Πάντως μόλις έγινα μέλος της Ζαλγκίρις συνειδητοποίησα πόσα έχει πετύχει στην καριέρα του σαν παίκτης. Πραγματικά απίστευτο.

Πάμε και στην αναμέτρηση απέναντι στον Ολυμπιακό. Ποια είναι η άποψή σου για το παιχνίδι;

Δίκαια βρίσκονται στην κορυφή της βαθμολογίας. Παίζουν καταπληκτική άμυνα, διαθέτουν ένα ρόστερ με πολλούς έμπειρους παίκτες και παίζουν με μία σκληράδα στα παιχνίδια τους. Επίσης μου έχει κάνει εντύπωση πως έχουν ένα συγκεκριμένο αγωνιστικό πλάνο στο οποίο μένουν πιστοί. Αυτό πρέπει να κάνουμε κι εμείς όμως. Να παίξουμε πιο σκληρά από αυτούς και καλύτερη άμυνα ώστε να πάρουμε τη νίκη.

Οι στόχοι της Ζαλγκίρις στο ξεκίνημα της σεζόν παραμένουν ίδιοι ή επειδή η ομάδα τα καταφέρνει καλά, έχουν διαφοροποιηθεί;

Κοίτα ο αρχικός μας στόχος δεν αλλάζει. Ήταν και θα είναι να κερδίζουμε σε κάθε παιχνίδι και να βελτιωνόμαστε. Από εκεί και πέρα σίγουρα θέλουμε να βρεθούμε στο Top 8 και στο Final 4. Όπως παίζουμε μέχρι τώρα σίγουρα μας έχει ανοίξει η όρεξη, αυτό όμως δε σημαίνει πως πρέπει να σταματήσουμε να στοχεύουμε σε κάθε ματς ξεχωριστά.

Κέβιν έχεις και σλοβενικό διαβατήριο, έχει περάσει η σκέψη να αγωνιστείς με τη συγκεκριμένη εθνική Σλοβενίας η οποία μάλιστα κατέκτησε το Eurobasket;

Νομίζω πως δεν έχω το δικαίωμα να αγωνιστώ στην εθνική Σλοβενίας, αλλά δεν το έχω ψάξει και πολύ. Θα ήταν ωραίο, αλλά όπως σας είπα δεν έχει περάσει από το μυαλό μου.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.