Σβεντ: «Δεν είναι η... χώρα μας η Ελλάδα, αλλά η ατμόσφαιρα είναι απόλαυση!»

Στέλλα Παπαδοπούλου
Σβεντ: «Δεν είναι η... χώρα μας η Ελλάδα, αλλά η ατμόσφαιρα είναι απόλαυση!»
Η Ελλάδα δεν... ταιριάζει στην Χίμκι παραδέχτηκε ο Αλεξέι Σβεντ που παρόλα αυτά εκμυστηρεύτηκε στην EuroLeague Greece πως είναι απόλαυση κάθε φορά που αγωνίζονται στα ελληνικά γήπεδα!

Επτά αναμετρήσεις, δύο ήττες. Ναι, η Χίμκι του Γιώργου Μπαρτζώκα έχει... σκοντάψει δύο φορές στην φετινή EuroLeague και τις δύο επί ελληνικού εδάφους. Πρώτα ηττήθηκε από τον Ολυμπιακό (92-75) κι έπειτα το βράδυ της Τρίτης (14/11) από τον Παναθηναϊκό.

Αυτό δεν έχει καμία σημασία για τον Αλεξέι Σβεντ που απολαμβάνει ν' αγωνίζεται σε γεμάτα γήπεδα, ακόμα κι αν το περιβάλλον είναι εχθρικό.

Ο ηγέτης της Χίμκι δεν είχε πολλά να πει στην EuroLeague Greece για την ήττα από τους «πράσινους», αφού έκαναν: «Τραγικό παιχνίδι» κι απλά θέλει να συγκεντρωθεί στην Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/11, 19:00) που αντιμετωπίζουν σε λίγες ώρες.

Ωστόσο, δεν παρέλειψε να μιλήσει για τον Γιώργο Μπαρτζώκα και συμφώνησε με τον συμπαίκτη του Τόμας Μάλκομ πως είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος που δεν διστάζουν να του τηλεφωνήσουν για οποιοδήποτε πρόβλημά τους, οποιαδήποτε στιγμή.

Δεν περάσατε και την καλύτερή σας βραδιά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Τι πήγε στραβά;

«Παίξαμε τραγικά, δεν κυκλοφορήσαμε σωστά την μπάλα... και ο Παναθηναϊκός είναι μία ομάδα που παίζει σκληρά. Ήταν μία κακή ημέρα για εμάς κι απλά τελείωσε».

O Παναθηναϊκός κατάφερε να σας κρατήσει στους 65 πόντους και ήταν το χειρότερό σας παιχνίδι επιθετικά:

«Όπως είπα κάναμε πολύ άσχημο παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός έπαιξε πολύ σκληρή άμυνα και κατάφερε να μας περιορίσει.

Πρέπει ν' αφήσουμε αυτό το παιχνίδι πίσω. Δεν έχουμε χρόνο άλλωστε για να το σκεφτούμε, αφού έχουμε μπροστά μας το παιχνίδι με την Μακάμπι Τελ Αβίβ (16/11, 19:00).

Δεν θέλει περισσότερη ανάλυση! Πρέπει να βάλουμε στο μυαλό μας τη συνέχεια».

Αυτή είναι η δεύτερη φορά που δεν φεύγετε νικητές από το παρκέ και μάλιστα ξανά επί ελληνικού εδάφους:

«Δεν είναι η... χώρα μας (σ.σ. γέλια). Πάντως είμαι χαρούμενος κάθε φορά που έρχομαι εδώ και παίζω απέναντι σε ελληνικές ομάδες. Έχετε εξαιρετικούς φιλάθλους και δεν έχει σημασία αν δεν... φωνάζουν για εμάς. Είναι απόλαυση να παίζουμε σε γεμάτα γήπεδα».

Αλήθεια, ο Γιώργος Μπαρτζώκας πως είναι ως προπονητής;

«Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, προσιτός και σπουδαίος προπονητής. Ξέρει πως πρέπει να παίζουμε, ξέρει πως μπορείς να φτάσεις σε ένα Final 4. Είναι έτοιμος να βοηθήσει ανά πάσα στιγμή κάθε παίκτη. Μπορείς να του τηλεφωνήσεις οποιαδήποτε στιγμή για να μιλήσετε για μπάσκετ ή για κάποιο προσωπικό πρόβλημα. Υπάρχει εμπιστοσύνη και σεβασμός».

Ο Τόμας Μάλκομ δεν μπορούσε παρά να συμφωνήσει από την πλευρά του με τον Αλεξέι Σβεντ:

«Είναι παθιασμένος προπονητής! Το σημαντικό είναι ότι είναι πάντα ανοιχτός και προσιτός κάθε φορά που θέλουμε να του μιλήσουμε. Μοιραζόμαστε ιδέες... Το σίγουρο είναι πως είναι προπονητής... των παικτών!».