Σεραφέν: «Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να βγούμε από τη δύσκολη θέση»

Σεραφέν: «Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να βγούμε από τη δύσκολη θέση»

Σεραφέν: «Να νικήσουμε τον Ολυμπιακό για να βγούμε από τη δύσκολη θέση»
Ο Κέβιν Σεραφέν λίγο πριν η Μπαρτσελόνα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό (03/11-22:00) μίλησε στην Euroleague Greece.

Ύστερα από 6 χρόνια παρουσίας (με εξαίρεση λίγους μήνες στη Μπασκόνια) στο ΝΒΑ, ο Γάλλος σέντερ επέστρεψε στην Ευρώπη για χάρη της Μπαρτσελόνα. Ο Κέβιν Σεραφέν λίγες ώρες πριν αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό μίλησε στην Euroleague Greece για τις πέντε συνεχόμενες ήττες, για τον αήττητο Ολυμπιακό, για την ανεξαρτητοποίηση της Καταλονίας και φυσικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Η Euroleague λένε πως είναι το δεύτερο καλύτερο πρωτάθλημα με το ΝΒΑ. Από τη στιγμή που έχεις εικόνα κι από τις δύο Λίγκες, βρίσκεις κοινά σημεία;

Συμφωνώ απόλυτα πως η Euroleague είναι ό,τι καλύτερο υπάρχει μετά το ΝΒΑ, αλλά ακόμη υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ τους. Στο ΝΒΑ παίζει 82 παιχνίδια και υπάρχουν εβδομάδες που παίζεις πέντε φορές. Στην Ευρώπη αυτό συμβαίνει 4-5 εβδομάδες μόνο και παίζεις το πολύ τέσσερα ματς αν υπολογίσουμε και το εγχώριο πρωτάθλημα. Πάντως σίγουρα η Euroleague κινείται προς την κατεύθυνση του ΝΒΑ ως προς την ποιότητα.

Η Μπαρτσελόνα είναι ένας πολύ μεγάλος σύλλογος και οι πέντε συνεχόμενες ήττες είναι σπάνιο φαινόμενο. Σας δημιουργεί μεγαλύτερη πίεση ενόψει του ματς με τον Ολυμπιακό;

Δε θα το έλεγα πίεση. Περισσότερο ως κίνητρο το βλέπω προσωπικά. Σίγουρα κατανοούμε τη δυσάρεστη αυτή κατάσταση. Πρέπει να νικήσουμε για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση. Οι νίκες πάντα είναι το ιατρικό σε τέτοιες περιπτώσεις.

Δε θα είναι εύκολο όμως από τη στιγμή που αντιμετωπίζετε μία πολύ καλή ομάδα όπως είναι ο Ολυμπιακός που έρχεται στη Βαρκελώνη αήττητος...

Έχουμε πολύ καλή ομάδα κι εμείς. Ακόμη κι αν έχουμε χάσει πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, παραμένουμε μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης. Δε φοβάμαι τον Ολυμπιακό. Δε φοβάμαι κανέναν αντίπαλο, αρκεί να παίξουμε το μπάσκετ που μπορούμε.

Ο Ολυμπιακός είναι αρκετά καλή ομάδα και αυτή την εποχή παίζει καλό μπάσκετ. Στο παρκέ κάνουν πολλά πράγματα σωστά. Παίζουν σκληρά, κινούν καλά τη μπάλα, ευστοχούν συχνά σε σουτ τριών πόντων. Κάνουν λίγο από όλα στο παρκέ. Έχουμε προετοιμαστεί κι εμείς κατάλληλα όμως και νομίζω είμαστε έτοιμοι.

Αυτή την περίοδο στην Καταλονία, στη Βαρκελώνη υπάρχει ένταση λόγω των πολιτικών εξελίξεων. Σας επηρεάζει καθόλου;

Σαν παίκτες εμάς δε μας επηρεάζει. Ενδεχομένως η ατμόσφαιρα να επηρεάζει την ομάδα σα σύλλογο, αλλά εμείς σαν παίκτες δεν έχουμε νιώσει κάτι. Προσωπικά τις περισσότερες ώρες τις περνάω στο γήπεδο και στο σπίτι οπότε δεν αντιλαμβάνομαι κάτι. Πάντως κι όταν βγαίνω για φαγητό δεν έχει υποπέσει κάτι στην αντίληψή μου. Φυσικά και παρακολουθούμε τηλεόραση και ξέρουμε τι γίνεται, αλλά μέχρι εκεί...

Υπέγραψες για δύο χρόνια στην Μπαρτσελόνα με σκοπό να μείνεις ή θες να γυρίσεις στο ΝΒΑ αν σου δοθεί η ευκαιρία;

Δύσκολο να σου απαντήσω αυτή την περίοδο. Αυτή τη στιγμή είμαι αφοσιωμένος στην Μπαρτσελόνα και μόνο. Είμαι χαρούμενος εδώ. Η αλήθεια είναι πως εγώ επέμενα περισσότερο για διετές συμβόλαιο. Δεν ήθελα σε λίγους μήνες από τώρα να σκέφτομαι τι να κάνω και πως θα συνεχίσω την καριέρα μου. Ήθελα να είμαι ήρεμος από αυτή την άποψη. Να είμαι με τους ίδιους συμπαίκτες στον ίδιο σύλλογο. Δεν σκέφτομαι το ΝΒΑ. Παρακολουθώ αρκετά τι συμβαίνει εκεί, αλλά σε δύο χρόνια από τώρα δεν ξέρω τι μπορεί να συμβεί. Πρέπει να παίξω καλά στην Ευρώπη αν θέλω να γυρίσω στο ΝΒΑ οπότε για αυτό το λόγο μένω συγκεντρωμένος μόνο για την Μπαρτσελόνα.

Αφού παρακολουθείς όπως λες ΝΒΑ ποια η άποψή σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

Μία λέξη αρκεί. Φαινόμενο. Μου αρέσει να τον βλέπω να αγωνίζεται. Διαθέτει τρομερό κορμί, είναι μακρύς, ξέρει να διαβάζει καταστάσεις, έχει καλή προσωπικότητα. Πραγματικό φαινόμενο. Είναι ένας εξαιρετικός franchise player και πιστεύω πως θα γίνει ένας από τους καλύτερους στο ΝΒΑ.