Βεζένκοβ στο Gazzetta: «Δεν επέστρεψα στον Ολυμπιακό για το βραβείο του MVP, αλλά για το τρόπαιο της Euroleague»

Βεζένκοβ
Ο Σάσα Βεζένκοβ μίλησε στο Gazzetta για το 2-0 του Ολυμπιακού, το βραβείο του MVP που δεν τον ενδιαφέρει, αλλά και τον φίλο του, Νίκολα Μιλουτίνοφ!

Αν υπάρχει ένας παίκτης που έχει λάμψει περισσότερο από όλους στη σειρά του Ολυμπιακού με την Ρεάλ, αυτός είναι ο Σάσα Βεζένκοβ.

Παρότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται για το βραβείο του MVP, το οποίο κατέκτησε ο Κέντρικ Ναν, κόντρα στην Βασίλισσα μοιάζει λες και θέλει να δώσει απαντήσεις για αυτή την απόφαση της Euroleague. Δεν το λέμε εμείς, το λένε τα νούμερά του αυτό!

Μετράει 22.5 πόντους σε αυτή τη σειρά, σουτάροντας με 65% δίποντα, 42% τρίποντα, 73% βολές, ενώ μαζεύει 7 ριμπάουντ, μοιράζει 1 ασίστ, κάνει 1.5 κλεψίματα και έχει αξιολόγηση 24.5.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα έδινε το MVP στον Σάσα Βεζένκοβ. Ο Νίκολα Μιλουτίνοβ το ίδιο. Ο κόσμος τον φώναζε MVP με κάθε ευκαιρία. Ο ίδιος όμως, πάντα ταπεινός, μίλησε για το άλλο βραβείο, το… πιο μεγάλο!

 

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κόσμο για τη στήριξη και τους συμπαίκτες μου, και ολόκληρο τον οργανισμό που πιστεύει σε εμένα. Θα συνεχίσω με τη δουλειά μου να βοηθάω την ομάδα να κερδίζει. Αυτό με νοιάζει. Όταν με είχες ρωτήσει το καλοκαίρι θυμάμαι, αν είναι αυτόσκοπός μου, είπα ότι ο μόνος στόχος είναι ο τίτλος. Οπότε θέλουμε άλλη μια νίκη και μετά θα πάμε στην τρίτη φάση αυτής της διοργάνωσης. Αλλά το μόνο που μας νοιάζει τώρα είναι να ξεκουραστούμε και να πάμε την Τρίτη να τελειώσουμε τη σειρά», ανέφερε στο Gazzetta ο Σάσα Βεζένκοβ.

Από εκεί και πέρα, ο Σάσα Βεζένκοβ σχολίασε το 2-0 που έκανε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, τονίζοντας πως «Ήταν πολύ σημαντικό, γιατί ξέραμε ότι παίζουμε μια ομάδα με μεγάλη ποιότητα που ξέρει να κερδίζει σε όλες τις έδρας. Δεν ελέγξαμε τον ρυθμό, βρεθήκαμε να χάνουμε νωρίς πίσω στο σκορ. Αλλά η άμυνά μας ήταν το κλειδί για να γυρίσουμε το παιχνίδι και να κερδίσουμε αυτόν τον αγώνα», και πρόσθεσε ότι: «Χάσαμε βολές, χάσαμε ελεύθερα τρίποντα. Μετά κάναμε και κάποιες λάθος επιλογές, ειδικά στη ζώνη. Αλλά είμαι σίγουρος ότι την Τρίτη θα μπουν αυτά που πρέπει.

Στο ΣΕΦ, κάθε φορά που η μπάλα πήγαινε στα χέρια του Σάσα Βεζένκοβ, ένιωθες μια ανακούφιση από τον κόσμο, καθώς ο σταρ του Ολυμπιακού ήξερε τι πρέπει να κάνει κάθε φορά και είχε τον τρόπο να σμπαραλιάσει την άμυνα της Ρεάλ. Παρόλα αυτά, ο 30χρονος πάλι ξεκίνησε την αναφορά του από τα λάθη του!

«Είχα κάποια λάθη, αλλά μου αρέσει να παίρνω την ευθύνη, μου αρέσει να αποφασίζω. Μου αρέσει που με εμπιστεύονται οι συμπαίκτες μου. Για αυτό γύρισα, για να νιώθω σημαντικός, να βοηθάω την ομάδα μου να κερδίζει. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είμαστε τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Γιατί ξέρουμε ότι η Ρεάλ το έχει ξανακάνει από το 2-0 και σε πιο δύσκολες συνθήκες. Οπότε πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι», είπε ο Σάσα Βεζένκοβ.

«Για αυτά που ζήσαμε αλλά και για αυτά που θα ζήσουμε», είχε πει το καλοκαίρι στην επιστροφή του στο μεγάλο λιμάνι. Βέβαια, με χαμόγελο στα χείλη, ο Σάσα Βεζένκοβ είπε πως… δεν θέλει να ζήσει άλλο ευρωπαϊκό παιχνίδι στο ΣΕΦ για φέτος!

«Δεν θέλω να ζήσω άλλο ένα αγώνα στην Ευρωλίγκα. Θέλω η πρόκριση να έρθει μέσω Μαδρίτης και να πάμε στο Αμπου Ντάμπι έτοιμοι. Αλλά όπως είπα, η Ρεάλ είναι πάρα πολύ καλή ομάδα. Το έχει ξανακάνει, ξέρει τον τρόπο, έχει τις προσωπικότητες. Ευχαριστούμε τον κόσμο που ήταν στο πλευρό μας και ελπίζω να τα πούμε στους ελληνικούς τελικούς», ήταν τα λόγια του.

Το ΣΕΦ ήταν καμίνι. Ο κόσμος του Ολυμπιακού σε αυτά τα Play Offs δεν είναι υπερβολή να πούμε πως είναι ο MVP της ομάδας του Πειραιά και ο Σάσα Βεζένκοβ

«Ευχαριστούμε πραγματικά τον κόσμο, όντως είναι ΣΕΦ από Game 5 που όσοι ήμασταν εδώ έχουμε ζήσει. Τον ευχαριστούμε που είναι δίπλα μας και σίγουρα είναι άβολο για τον αντίπαλο να παίζει σε μια τέτοια έδρα. Αλλά ξαναλέω, ελπίζω να μην τα ξαναπούμε στην Ευρωλίγκα για φέτος».

Και επειδή έπρεπε να χαλαρώσουμε και λίγο τον Σάσα Βεζένκοφ, η ερώτηση που ακολούθησε ήταν για το αν έδωσε εκείνος στον Τσικίνιο τη φανέλα που φορούσε στο ΣΕΦ.

«Όχι όχι, αλλά το έμαθα, το πληροφορήθηκα, οπότε εντάξει είναι ωραίο», είπε ο Σάσα Βεζένκοβ, πριν μιλήσει για τον Νίκολα Μιλουτίνοφ.

«Ο καθένας ξέρει τι είναι καλύτερο για το μέλλον του. Ο Νίκολα είναι πρώτα απ' όλα φίλος μου και μετά συμπαίκτης μου. Οπότε εγώ είμαι πάντα χαρούμενος για αυτόν. Και ακόμη παραπάνω όταν παίζει καλά, γιατί όλοι εδώ μέσα ξέρουμε το ταλέντο του. Όλοι ξέρουμε τις προσδοκίες που έχει ο κόσμος. Και όλοι ξέρουμε και βλέπουμε τι μπορεί να κάνει όταν τον εκμεταλλευόμαστε εμείς σωστά. Οπότε συνεχίζουμε, έχουμε 17 παίχτες, δόξα τω Θεό. Να είναι όλοι υγιείς, σε όλες τις ομάδες. Το ξαναλέω, αυτή είναι η ευχή μου, να μην υπάρχει τραυματίας σε καμία ομάδα και να πάμε στο στόχο μας».

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.