Ρεάλ Μαδρίτης: Η στατιστική απόδειξη ότι «ο παλιός ήταν αλλιώς» στον τελικό με τον Ολυμπιακό

οι βετερανοι έκαναν την διαφορά
Η εμπειρία σε τελικούς παίζει -ίσως και τον μεγαλύτερο- ρόλο. Και αυτό αποδείχθηκε βάσει αριθμών στο μεγάλο τελικό του Final Four στο Κάουνας όπου το «καρέ» των Ροντρίγκεθ, Κοζέρ, Ρούντι, Γιουλ έκανε την διαφορά.

Όταν μια ομάδα έχει το «know how» από μεγάλα ματς, ξέρεις και με ποιον τρόπο να το αξιοποιεί. Όπως ακριβώς έκανε η Ρεάλ Μαδρίτης στον μεγάλο τελικό του Final Four στο Κάουνας «πληγώνοντας» τον Ολυμπιακό.

Ο Γιουλ ναι μεν έδωσε τη χαριστική βολή στους «ερυθρόλευκους» με το φοβερό καλάθι μπροστά από τον Φαλ ωστόσο συνολικά οι βετεράνοι της ομάδας είχαν φροντίσει και είχαν κάνει τη διαφορά στο προηγούμενο διάστημα του αγώνα.

Συγκεκριμένα ο 35χρονος Σέρχιο με 13 σεζόν στην πλάτη του είχε πετύχει 15 πόντους και είχε +15 στο +/- των 28:13 λεπτών που έμεινε στο παρκέ. Ο επίσης 35χρονος Φαμπιάν Κοζέρ στην 12η χρονιά του στην Euroleague σημείωσε 11 πόντους και είχε +13 στα 17:41 λεπτά που αγωνίστηκε. Ο 38χρονος Ρούντι Φερνάντεθ πέτυχε 3 πόντους ωστόσο είχε +11 στα 16:38 λεπτά συμμετοχής του. Τέλος, ο Σέρχιο Γιουλ με 16 χρονιές στα παρκέ, πέτυχε μόλις το τελευταίο καλάθι του ματς, αλλά στα 12:48 λεπτά που του εμπιστεύθηκε ο Τσους Ματέο είχε +8 πόντους στο +/-.

Όπερ και σημαίνει ότι στον τελικό του Κάουνας «μίλησε» (και) η εμπειρία των «μπαρουτοκαπνισμένων», από τέτοιες καταστάσεις, παικτών της Ρεάλ Μαδρίτης.