Ανακοίνωση EuroLeague για τα επεισόδια στο Ρεάλ-Παρτίζαν: «Καταδικάζουμε τα γεγονότα, εντός 24ωρου η απόφαση»

Newsroom
Γιουλ και Πάντερ ξεκινούν τη σύρραξη
Η διοργανώτρια αρχή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τοποθετείται και επίσημα για το συμβάν του Game 2 στη Μαδρίτη ανάμεσα σε Ρεάλ και Παρτίζαν. Ο λόγος της διακοπής και η απόφαση των ποινών εντός 24ωρου.

Την επίσημη θέση για όσα συνέβησαν στο παρκέ του WiZink Center το βράδυ της Πέμπτης (27/04) εξέδωσε η EuroLeague ξημερώματα της επομένης. Στην ανακοίνωση γίνεται λόγος για την αιτία που προκάλεσε τη διακοπή του δεύτερου αγώνα ανάμεσα σε Ρεάλ και Παρτίζαν, ενώ αναφέρονται οι διαδικασίες που ακολουθούν.

Το χαρακτηριστικό κομμάτι αφορά την τελική απόφαση για την υπόθεση, που θα παρθεί εντός 24 ωρών.

Πιο συγκεκριμένα: «Ο δεύτερος αγώνας των play-offs ανάμεσα στη Ρεάλ και την Παρτίζαν διεκόπη ένα λεπτό και 40 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος την Πέμπτη, όταν προέκυψε σύρραξη στο παρκέ και το μεγαλύτερο μέρος των δύο πάγκων άδειασε. Όταν εφαρμόστηκαν οι αποβολές για όσους παίκτες συμμετείχαν στο επεισόδιο και όσους αποβλήθηκαν αυτομάτως αφήνοντας τον πάγκο, οι δύο ομάδες δεν είχαν τον απαιτούμενο ελάχιστο αριθμό των δύο αθλητών για να ολοκληρωθεί ο αγώνας. Γι' αυτό και το ματς θεωρείται λήξαν με το σκορ στο 80-95 υπέρ της Παρτίζαν η οποία προηγείται πλέον με 2-0 στη σειρά.

Η EuroLeague Basketball παρέπεμψε τα αναφερόμενα γεγονότα στον Ανεξάρτητο Πειθαρχικό Δικαστή της, που θα εκδώσει απόφαση για τα επεισόδια που συνέβησαν εντός του γηπέδου σύμφωνα με την καθιερωμένη διαδικασία, εντός των επόμενων 24 ωρών.

Η Euroleague καταδικάζει έντονα τα γεγονότα που συνέβησαν στο τέλος του αγώνα. Τέτοιες ενέργειες δεν αντιπροσωπεύουν τις αξίες σεβασμού που προωθούν η λίγκα, οι σύλλογοί της και το ίδιο το άθλημα».