Εκλογές: Πώς θα ψηφίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο Final-4 του Κάουνας

Εκλογές: Πώς θα ψηφίσουν οι φίλοι του Ολυμπιακού που θα βρεθούν στο Final-4 του Κάουνας

Οι φίλοι του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ
Οι φίλοι του Ολυμπιακού και όσοι Έλληνες βρεθούν στο Final-4 έχουν σήμερα ως τις 23:59 προθεσμία για να ολοκληρώσουν την αίτηση ετεροδημότη και να ψηφίσουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους.

Μπορεί τα play-offs της EuroLeague να μην έχουν ακόμα ξεκινήσει, όμως αρκετοί Έλληνες και ειδικότερα οι φίλοι του Ολυμπιακού, έχουν ήδη κλείσει τα εισιτήριά τους για τη Λιθουανία.

Ο τόπος διεξαγωγής του Final Four φέτος θα είναι το Κάουνας και το τριήμερο 19 με 21 Μαΐου πέφτει ταυτόχρονα με τις βουλευτικές εκλογές. Πώς θα γίνει να ψηφίσουν οι Έλληνες που θα βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους;

Η διαδικασία είναι απλή, αφού για να ψηφίσει κάποιος ετεροδημότης απλώς συμπληρώνει την αίτηση στην πλατφόρμα apodimoi.gov.gr. Η προθεσμία ολοκληρώνεται σήμερα (10/04) στις 23:59, αφού για να γίνει δεκτή η αίτηση πρέπει να έχει συμπληρωθεί 12 ημέρες πριν την προκύρηξη των εκλογών, δηλαδή προτού εκδοθεί το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο με βάση την ανακοίνωση της Ν.Δ. πρόκειται να γίνει στις 22 Απριλίου.

Στη συγκεκριμένη αίτηση οι Έλληνες φίλαθλοι που θα βρίσκονται στη Λιθουανία αρκεί να επιλέξουν ως πόλη ψηφοφορίας το Βίλνιους ή το Κάουνας.

Τι χρειάζεται κάποιος για να κάνει αίτηση ετεροδημότη

  • Να έχουν διαμείνει συνολικά δύο (2) έτη εντός της Ελληνικής Επικράτειας κατά το χρονικό διάστημα των τελευταίων τριάντα πέντε (35) ετών από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης εγγραφής,
  • Να έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση κατά το τρέχον ή το προηγούμενο φορολογικό έτος.

Για να συσταθεί εκλογικό τμήμα χρειάζονται τουλάχιστον 40 εκλογείς που έχουν εκφράσει την επιθυμία τους να ψηφίσουν στην ίδια πόλη, ενώ ο εκλογέας μπορεί οποτεδήποτε και έως και τρεις ημέρες πριν από την προκήρυξη των εκλογών να αναστείλει την εγγραφή του στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: eurokinissi