Βίρτους: Αποκτά μέχρι το 2025 νέο γήπεδο-στολίδι 10.000 θέσεων

Βίρτους: Αποκτά μέχρι το 2025 νέο γήπεδο-στολίδι 10.000 θέσεων

Εικόνα από το νέο γήπεδο της Βίρτους Μπολόνια.
Η Βίρτους Μπολόνια παρουσίασε το νέο της γήπεδο, χωρητικότητας 10.000 θέσεων, ένα δώρο από την πόλη της Μπολόνια στην ομάδα.

Η Βίρτους Μπολόνια παρουσίασε το νέο της γήπεδο με κάθε επισημότητα, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο μέχρι το 2025. Και πρόκειται να κοστίσει 55 εκατομμύρια ευρώ.

Η λογική υπαγορεύει ότι η κίνηση για την κατασκευή ενός νέου γηπέδου στοχεύει στη... μονιμοποίηση της παρουσίας της στη EuroLeague, αφού για την επόμενη σεζόν η ιταλική ομάδα μπορεί να ελπίζει μόνο σε wild card, εκτός αν βρεθεί στην πρώτη οκτάδα της διοργάνωσης.

«Αυτή είναι η συνεισφορά μου στην πόλη της Μπολόνια. Έδωσα μία υπόσχεση όταν ανέλαβα τον σύλλογο και με αυτή την πράξη νομίζω ότι την κράτησα. Θέλω να δώσω κάτι στη Βίρτους. Για να μείνεις στην EuroLeague πρέπει να έχεις τις σωστές εγκαταστάσεις και είμαι περήφανος για αυτό που φαίνεται σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ομάδας, Μάσιμο Ζανέτι.

Το νέο γήπεδο αναμένεται να παραδοθεί για χρήση είτε στα τέλη του 2024, είτε στις αρχές του 2025, με το Δήμο της Μπολόνια να έχει συμμετοχή στο κόστος των 55 εκατομμυρίων ευρώ.

@Photo credits: Virtus Segafredo Bologna twitter