Βελένθια - Φενέρμπαχτσε 82-80: Ο Γουέμπ έκλεψε τη δόξα του Γκούντουριτς 0.4'' πριν το τέλος

Η Βαλένθια πήρε το «θρίλερ» απέναντι στη Φενέρ για την 29η αγωνιστική με φόλοου του Γουέμπ στα 0.4'' και μένει ζωντανή στο κυνήγι της οκτάδας.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα φάνηκε πως η Βαλένθια με τη Φενέρ θα παίξουν ένα κλειστό ματς ως το φινάλε. Έτσι και έγινε φυσικά, με τον Γκούντουριτς να κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τη νίκη στην ομάδα του σκοράροντας 23 πόντους (5 ασίστ) και ένα επικό τρίποντο με ταμπλό για να ισοφαρίσει στα 11''.

Ωστόσο ούτε αυτό αρκούσε, μιας και ο Γουέμπ έπεσε από την... οροφή της Fonteta για να δώσει με το φόλοου τη νίκη στους Ισπανούς με 82-80. Εντυπωσιακός με 18 πόντους, 7 ριμπάουντ ο Ντούμπλιεβιτς, αντίπαλο δέος του Μότλεϊ που μέτρησε 19.

Ο αγώνας

Το ξεκίνημα όπως συνήθως είχε αρκετό από Ντούμπλιεβιτς για τη Βαλένθια. Ο Μαυροβούνιος με τρίποντο έγραψε το 10-4 (3'), αλλά ο Μότλεϊ πέτυχε 8 γρήγορους πόντους και οι δύο ομάδες βρέθηκαν ισόπαλες στους 15, με τον Ντόρσεϊ να διαμορφώνει το 22-21 στο φινάλε της 1ης περιόδου.

Τα τρίποντά του κρατούσαν τη Φενέρ καθώς έφτασε τους 10 πόντους (32-29, 15'), αλλά ο Χάρπερ και ο Τζόουνς πήραν μπροστά και ο Ντούμπλιεβιτς παρέμεινε άλυτο πρόβλημα, φτάνοντας τους 11 πόντους, με τον Μότλεϊ να απαντά.

Το σκηνικό δεν άλλαξε ούτε στο δεύτερο μέρος. Απλώς αυτήν τη φορά ήταν η Φενέρ που έχτισε μία μίνι διαφορά, με τους Μότλεϊ και Ντούμπλιεβιτς να μοιάζουν ασταμάτητοι. Ο Γκούντουριτς σκόραρε για το 47-53 (25') αλλά οι γηπεδούχοι απάντησαν με ένα 7-0. Ο Σέρβος γκαρντ της Φενέρ αποφάσισε να πάρει την μπάλα στα χέρια του αλλά δεν αρκούσε μόνος του, αφού οι Ισπανοί με «όπλο» την άμυνα προηγήθηκαν 69-60 (33'). Μία διαφορά που μαζεύτηκε μετά από τρία λεπτά, με τον Γκούντουριτς να φτάνει στους 20 (74-72, 36').

Αφού καμία δεν κατάφερε να ξεχωρίσει οριστικά, πήγαν σχεδόν μαζί στο τελευταίο δίλεπτο (77-74). Ο Τζόουνς κόπηκε από τον Γουίλμπεκιν και ο Μπιμπέροβιτς ισοφάρισε στους 77, αλλά ο Τζόουνς βρήκε και άλλο σουτ στα 33'' για το 79-77 αλλά ο ήρωας της Φενέρ, Γκούντουριτς βρήκε λίγο αργότερα τρίποντο ισοφάρισης με ταμπλό για το 80-80. Στα 11'' που απέμεναν ο Γουέμπ ήρθε ως ήρωας να σκοράρει με φόλοου για το 82-80 και τα 0.3'' που απέμεναν δεν ήταν αρκετά για τους Τούρκους.

ΠΟΥ ΚΡΙΘΗΚΕ ΤΟ ΜΑΤΣ: Στα τελευταία 30'' η Βαλένθια αποφάσισε να μην κάνει φάουλ παρότι είχε το +3, ο Γκούντουριτς την τιμώρησε αλλά στο άστοχο λέι-απ του Χάρπερ ο Γουέμπ με φόλοου έδωσε τη λύση.

O MVP: Ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μπορεί να μην κατάφερε να περιορίσει τον Μότλεϊ, αλλά επιθετικά σκόραρε 18 με 4/4 τρίποντα, μαζεύοντας και 7 ριμπάουντ για να είναι άλλη μια φορά ο κορυφαίος της Βαλένθια.

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Σε κακό βράδυ οι Λεκαβίτσιους, Χέιζ και Μπραζντέικις.

Ο ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Χάρπερ σκόραρε 15 αλλά ο Γουέμπ (8π., 7ρ., 4κλ.) με το νικητήριο φόλοου δε θα μπορούσε να μην κλέψει τον ρόλο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Το 4/4 του Ντούμπλιεβιτς από την περίμετρο.

ΤΙ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΕΙ ΣΤΟΝ Α' ΓΥΡΟ: Η Φενέρμπαχτσε είχε επικρατήσει με 79-77 και έτσι η διαφορά παρέμεινε ίδια με τις νίκες μοιρασμένες.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Μία κακή ήττα για τη Φενέρ στον δρόμο για το πλεονέκτημα, ωστόσο ποιος μπορεί να βγάλει εκτός εξίσωσης για την οκτάδα τη Βαλένθια που παραμένει επικίνδυνη ακόμα και χωρίς τον Πρέπελιτς.

Τα δεκάλεπτα: 22-21, 43-42, 61-60, 82-80

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.