Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ: Η διπλή... απειλή του Ολυμπιακού στη «διαβολοβδομάδα»

Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ: Η διπλή... απειλή του Ολυμπιακού στη «διαβολοβδομάδα»

Λαρεντζάκης, ΜακΚίσικ: Η διπλή... απειλή του Ολυμπιακού στη «διαβολοβδομάδα»
Οι δύο παίκτες που φέρνουν ενέργεια από τον πάγκο, Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ πήραν τα... όπλα τους και «καθάρισαν» για τον Ολυμπιακό στη «διαβολοβδομάδα».

Με την κούραση που ακολούθησε το Κύπελλο και τα συνεχόμενα παιχνίδια στην EuroLeague, μια «διαβολοβδομάδα» μπορεί εύκολα να αποδειχθεί καταστροφική για ομάδες όπως ο Ολυμπιακός, που έχουν βάλει τις βάσεις για το πλεονέκτημα έδρας.

Η εκκίνηση με την Μπαρτσελόνα συνηγορούσε προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά η συνέχεια ήταν σαρωτική. Οι παίκτες του Μπαρτζώκα βρήκαν τρόπο να γυρίσουν την κατάσταση και δύο βράδια αργότερα να επικρατήσουν και της Μπάγερν, με τον δικό τους τρόπο, γεννώντας άλλη μία φορά πρωταγωνιστές από διαφορετικές θέσεις.

Μπορεί ο Βεζένκοβ να έμεινε χαμηλά απέναντι στους Καταλανούς στο σκοράρισμα, αλλά οι δύο «energy guys» της ομάδας βρέθηκαν στο επίπεδο που χρειαζόταν. Λαρεντζάκης και ΜακΚίσικ έρχονται συχνά ως ζευγάρι από τον πάγκο και εκτοξεύουν στο κόκκινο τη βελόνα της έντασης.

Πρωτίστως από την πίεση στην μπάλα που φέρνουν στην άμυνα και την αθλητικότητα, ο Ολυμπιακός έχει μάθε πλέον να παίζει στον ίδιο ρυθμό, ανεξαρτήτως της πεντάδας που βρίσκεται στο παρκέ. Και οι δύο συγκεκριμένοι παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το κομμάτι.

Από τη στιγμή που βρέθηκαν και επιθετικά στη... ζώνη τους, τότε όλα απλοποιήθηκαν. Αναλύσαμε άλλωστε τη συνεισφορά τους στην αναμέτρηση με την Μπαρτσελόνα. Ο Λαρεντζάκης κατάφερε το μοναδικό, να σκοράρει 4/5 τρίποντα, 14 πόντους και να μαζέψει 5 ριμπάουντ και στις δύο αναμετρήσεις της «διαβολοβδομάδας».

Η επιτομή της σταθερότητας για έναν φόργουορντ που έχει βάλει για τα καλά το τρίποντο στο «οπλοστάσιό» του και μαζί με τα χέρια στην μπάλα και την άμυνά του, είναι πλέον στα 30 του χρόνια βασικό κομμάτι του rotation μιας ομάδας που διεκδικεί είσοδο στο Final-4.

Τα νούμερα του Λαρεντζάκη στη «διαβολοβδομάδα»

  • Μπαρτσελόνα: 14 πόντοι (0/2 2π, 4/5 3π.), 5 ριμπάουντ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη
  • Μπάγερν: 14 πόντοι (1/1 2π, 4/5 3π.), 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 λάθος

Η «εκτόξευση» του ΜακΚίσικ από την άλλη είναι τρομερή. Ο Σακ όλα αυτά τα χρόνια στον Ολυμπιακό δε βελτίωσε απλώς τις επιδόσεις του στο μακρινό σουτ, αλλά κυρίως ωρίμασε με τις αποφάσεις που παίρνει έχοντας την μπάλα στα χέρια.

Τα νούμερα του ΜακΚίσικ στη «διαβολοβδομάδα»

  • Μπαρτσελόνα: 16 πόντοι (2/4 2π, 3/4 3π.), 1 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 λάθος
  • Μπάγερν: 15 πόντοι (3/3 2π, 3/4 3π.), 3 ασίστ, 1 κλέψιμο, 2 λάθη

Από τη στιγμή που προστέθηκαν αυτά τα δύο στο «εκρηκτικό» πρώτο του βήμα, είναι αδύνατο οποιαδήποτε άμυνα να τον μαρκάρει. Απέναντι στην Μπάγερν σκόραρε τρία τρίποντα, όσα και κόντρα στην Μπαρτσελόνα, μοιράζοντας αθροιστικά και 7 ασίστ. Αριθμό που φανερώνει την αντίληψή του πια για το τι συμβαίνει γύρω του και το πώς μπορεί να λειτουργήσει ακόμα ως initiator μέσα στην επίθεση του Ολυμπιακού.

@Photo credits: eurokinissi