Παναθηναϊκός: Τι λέει ο κανονισμός για τη φάση του Γκριγκόνις

Newsroom
Παναθηναϊκός: Τι λέει ο κανονισμός για τη φάση του Γκριγκόνις
Ο Παναθηναϊκός «φωνάζει» (και) για τη φάση του Μάριους Γκριγκόνις στην 4η περίοδο, η οποία και ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Όπως έγινε γνωστό η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θα διαμαρτυρηθεί επίσημα στην Euroleague για τη διαιτησία του αγώνα στην Βιτόρια, με αποκορύφωμα τη φάση του Μάριους Γκριγκόνις η οποία ήταν και η αφορμή για να ακυρωθεί τρίποντο του Μπέικον στην εξέλιξη της φάσης χωρίς να έχει σταματήσει καν το ματς.

Αποτέλεσμα ; Αντί ο Παναθηναϊκός να μειώσει στους 8 πόντους, βρέθηκε να χάνει με 13 πόντους διαφορά και δη σ' ένα ματς το οποίο κρίθηκε στις δύο κατοχές. Τι λέει όμως ο κανονισμός για την συγκεκριμένη φάση;

Συγκεκριμένα είναι το άρθρο 4 όσον αφορά την χρήση του «Instant Replay» και η παράγραφος «3» η οποία κάνει λόγο για «σωματική διαμάχη μεταξύ δύο ατόμων. Οι διαιτητές θα επανεξετάσουν
το υλικό για τον προσδιορισμό των ακόλουθων ζητημάτων μόνο: την ταυτότητα των εμπλεκομένων στη σωματική διαμάχη, καθώς και για την κατάλληλη ποινή για κάθε άτομο.»

Βέβαια κάτι τέτοιο δεν έγινε στο ματς και οι διαιτητές απλά χρέωσαν ένα απλό αντιαθλητικό φάουλ έχοντας ωστόσο «ακυρώσει» το καλάθι που ακολούθησε χωρίς να σταματήσει το ματς.