Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι μεγάλες»

Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι μεγάλες»

Δημήτρης Οικονόμου
Μπαρτζώκας: «Στον Ολυμπιακό οι απαιτήσεις είναι μεγάλες»
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα ενόψει της αναμέτρησης του Ολυμπιακού με την Μακάμπι για την 21η αγωνιστική της EuroLeague.

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας στάθηκε στην αθλητικότητα της Μακάμπι, την οποία υποδέχεται ο Ολυμπιακός στο ΣΕΦ για την 21η αγωνιστική το βράδυ της Παρασκευής (27/1 - 21:30), ενώ αναφέρθηκε και στην πίεση που έχουν πάντοτε για νίκες οι «ερυθρόλευκοι».

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Έχουμε να κάνουμε με μία ομάδα που χάσαμε στον πρώτο γύρο, που παίζει με ένταση λόγω των αθλητικών προσόντων και χρειάζεται να έχεις μια πολύ καλή εκτέλεση σε άμυνα και επίθεση. Όλα τα παιχνίδια διεκδικούνται από όλους. Θα προσπαθήσουμε να εκτελέσουμε το πλάνο μας, να παίξουμε όσο πιο σοβαρά γίνεται γιατί η EuroLeague κρύβει απρόοπτα».

Για το τι θα προσέξει ο Ολυμπιακός: «Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό, κάθε παίκτης έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σίγουρα πρέπει να αμυνθούμε καλά στους δύο βασικούς σκόρερ και δημιουργούς τους αλλά είναι όλοι καλοί παίκτες. Θα επιμείνω ότι δεν έχει σχέση ο παίκτης που μαρκάρει αλλά η συνολική αμυντική λειτουργία. Μία ομάδα που δε δημιουργεί είναι δύσκολο να πάει σε μεγάλο αριθμό πόντων. Πρέπει να είναι σε εκπληκτική μέρα οι παίκτες της».

Για την έδρα: «Πριν μια εβδομάδα λέγαμε μήπως το ΣΕΦ είναι πρόβλημα. Δεν μπορώ να πάω σε γενικεύσεις. Εμείς πρέπει να ετοιμάζουμε το επόμενο παιχνίδι. Υπάρχουν δεδομένα και στη δική μας ομάδα, όπως η φόρμα, οι τραυματισμοί. Ας είμαστε πιο φειδωλοί στις εκτιμήσεις μας. Μιλάω για εμένα. Θα προετοιμαστούμε και αν είμαστε καλοί θα κερδίσουμε».

Για την πίεση: «Στο μυαλό μας οι απαιτήσεις είναι μεγάλες. Ο Ολυμπιακός έχει πάντα δυσκολία σε αυτήν τη διαχείριση γιατί η πίεση είναι μεγάλη και ο κόσμος θέλει νίκες. Φέτος και πέρσι ο κόσμος εκτιμάει την προσπάθεια. Πολλές φορές χάσαμε και μας χειροκρότησαν. Δείχνουν ότι έχουν δεθεί με τον τρόπο που παίζουμε και το πόσο ομάδα είμαστε. Το θεωρούμε πολύ σημαντικό όπλο μας».

Για την κατάσταση των παικτών: «Υπάρχουν δύο τρεις παίκτες με μικροθέματα αλλά θα βρίσκονται στο παιχνίδι».

@Photo credits: eurokinissi