Παναθηναϊκός: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς βρήκε παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και... δεν πιανόταν

Παναθηναϊκός: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς βρήκε παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και... δεν πιανόταν

Δημήτρης Οικονόμου
Παναθηναϊκός: Ο Ντέρικ Γουίλιαμς βρήκε παιχνίδι στο ανοιχτό γήπεδο και... δεν πιανόταν
Συνεχίζει να εντυπωσιάζει ο Ντέρικ Γουίλιαμς που ήταν ο MVP της νίκης του Παναθηναϊκού επί της Ζάλγκιρις στη Λιθουανία για την 11η αγωνιστική της EuroLeague και το Gazzetta με τη βοήθεια του InStat μελετάει τα πεπραγμένα του.

Ο πρωταγωνιστής της νίκης του Παναθηναϊκού στη Zalgirio Arena είχε ονοματεπώνυμο. Ντέρικ Γουίλιαμς, λοιπόν, και πάλι, όπως ακριβώς με τη Βίρτους. Τότε σκόραρε 26 πόντους και ένα εύστοχο τρίποντο που έφερε τον Παναθηναϊκό σε θέση οδηγού αλλά αυτήν τη φορά δε χρειάστηκε κάτι τέτοιο.

Οι «πράσινοι» είδαν τον φόργουορντ τους να διαλύει την άμυνα της Ζάλγκιρις με κάθε τρόπο σκοράροντας 25 πόντους με 6/6 δίποντα, 2/6 τρίποντα παράλληλα με 5 ριμπάουντ και 2 ασίστ, πανηγυρίζοντας στο φινάλε, αφού απέκρουσαν και την τελευταία απόπειρα αντίδρασης των Λιθουανών.

Το τρίποντό του ήταν αυτήν τη φορά χαριστική βολή, τρία λεπτά πριν το τέλος για το 65-75, αλλά προηγουμένως ο Ντέρικ σκόραρε πραγματικά με κάθε τρόπο, θυμίζοντας αρκετούς από τους λόγους που η Μινεσότα τον επέλεξε στο Νο2 του Draft το 2011. Τη μεγάλη «ζημιά» βέβαια την έκανε στην 3η περίοδο, όπου και χτύπησε με πρόσωπο κάθε αλλαγή στην άμυνα της Ζάλγκιρις, όντας ο άνθρωπος που εμπιστεύτηκε ο Ράντονιτς για να του δώσει την μπάλα στα χέρια.

Οι τρόποι σκοραρίσματος του Γουίλιαμς με την Ζάλγκιρις

  • Catch n' shoot: 4 κατοχές - 6 πόντοι
  • Transition: 4 κατοχές - 7 πόντοι
  • Iso: 2 κατοχές - 4 πόντοι
  • Pick n' pop: 2 κατοχές - 2 πόντοι
  • Drive: 2 κατοχές - 3 πόντοι
  • Ποστ: 1 κατοχή - 2 πόντοι
1
Το shot chart του Γουίλιαμς κόντρα στη Ζάλγκιρις

Οι λόγοι που κάνουν τον Γουίλιαμς να... χαμογελά

Μπορεί τα νούμερά του να παρουσίαζαν μία απόκλιση από τα παιχνίδια του ΟΑΚΑ σε αυτά εκτός έδρας, όμως πλέον υπάρχουν οι παράγοντες ώστε όλα αυτά να σταθεροποιηθούν. Ο Γουίλιαμς μπορεί να αισθάνεται πολύ πιο άνετα στο παρκέ για τρεις λόγους. Ο πρώτος είναι η παρουσία του Νέιτ Γουόλτερς, ενός παίκτη που στερήθηκε ο Παναθηναϊκός στο ξεκίνημα της σεζόν, αλλά αποτελεί τον floor general της ομάδας από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ.

Σε συνδυασμό με αυτήν του Μπέικον, οι «πράσινοι» έχουν πλέον δύο πόλους που τραβάνε τα βλέμματα της αντίπαλης άμυνας, παίρνουν αρκετές από τις ευθύνες, κάτι που ανοίγει τους χώρους για τον Γουίλιαμς, ο οποίος όχι μόνο απειλεί από μακριά αλλά έχει την ικανότητα -όπως είδαμε και με τη Ζάλγκιρις- να βάλει την μπάλα στο παρκέ για να επιτεθεί με πρόσωπο.

Το τελευταίο στοιχείο που αρχίσει να αρέσει παραπάνω στον Γουίλιαμς, είναι η αναζήτηση του ανοιχτού γηπέδου. Η άμυνα των «πρασίνων», με τον παράγοντα Παπαγιάννη να ανεβαίνει σημαντικά στον τομέα αυτόν, δίνει πολλά περισσότερα stop σε αντιπάλους και υπάρχει χώρος για transition κατάσταση, κάτι που για τον Αμερικανό είναι λατρεμένο, αφού έχει την εκρηκτικότητα να τρέξει το γήπεδο κάθετα.

Δεν είναι τυχαίοι οι 7 πόντοι του στο transition απέναντι στους απρόσεκτους Λιθουανούς. Η Ζάλγκιρις διεκδικεί τα επιθετικά ριμπάουντ με αρκετούς παίκτες και αφήνει πολλές φορές κενό το πίσω μέρος του γηπέδου. Ο Γουίλιαμς σκόραρε έτσι 7 πόντους στο ανοιχτό γήπεδο, την ώρα που σύμφωνα με το InStat είχε 29 στις 10 προηγούμενες αγωνιστικές, δηλαδή έπιασε το 1/4 της μέχρι το βράδυ της Παρασκευής επίδοσής του.

Δικαίως λοιπόν, μετά και το σερί των τριών νικών στην Ευρώπη, ο ίδιος θέλει να αναμετρηθεί με τον Ολυμπιακό και ανυπομονεί για τη Δευτέρα. Περνώντας όμως ένα προς ένα τα τεστ, θα κληθεί να δώσει το δυσκολότερο από όλα, αφού απέναντί του θα βρει τον Σάσα Βεζένκοβ, στη «μάχη» δύο... καυτών φόργουορντ της Ευρώπης.

@Photo credits: eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.