Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοβ σκόραρε όλους τους πόντους του κόντρα στην Άλμπα χωρίς ντρίπλα (vid)

Δημήτρης Οικονόμου
Ολυμπιακός: Ο Βεζένκοβ σκόραρε όλους τους πόντους του κόντρα στην Άλμπα χωρίς ντρίπλα (vid)
Άλλη μία μοναδική επίδοση του Σάσα Βεζένκοβ, που σκόραρε κάθε του καλάθι απέναντι στην Άλμπα δίχως να ακουμπήσει η μπάλα στο παρκέ.

Η 7η νίκη του Ολυμπιακού στη φετινή EuroLeague επί της Άλμπα Βερολίνου στο ΣΕΦ είχε αρκετούς πρωταγωνιστές. Σλούκας, Παπανικολάου, Λαρεντζάκης, Μπολομπόι, έβαλαν όλοι το λιθαράκι τους, μικρότερο ή μεγαλύτερο για να φτάσουν οι «ερυθρόλευκοι» στη συγκομιδή των 86 πόντων.

Από αυτούς όμως, τους 24 πέτυχε ο ξεχωριστός Σάσα Βεζένκοβ. Τον τρόπο με τον οποίο σκόραρε, τον είδαμε και αναλυτικά, όμως το κάθε του καλάθι αποκτά μία υψηλότερη αξία, μια λεπτομέρεια.

Ο Σάσα σκόραρε 24 με 6/6 δίποντα, 2/7 τρίποντα και 6/6 βολές, πέραν των 6 ριμπάουντ και των 2 ασίστ. Από αυτούς τους 24, οι 18 ήρθαν εντός παιδιάς! Το αξιοσημείωτο όμως είναι άλλο. Για να σκοράρει ο φόργουορντ του Ολυμπιακού δε χρειάστηκε ούτε μία ντρίπλα.

Σε κάθε του καλάθι ο Βεζένκοβ είτε σούταρε από απόσταση όντας στατικός, είτε πήρε την μπάλα στο κόψιμό του προς το καλάθι. Ακόμα και όταν σκόραρε με drive, υποδέχτηκε τέλεια μία πάσα πάνω στον βηματισμό και έτσι δεν έβαλε ούτε μία φορά την μπάλα στο παρκέ.

Κάτι που μαρτυρά καταφανώς την πρόοδό του, στην οποία αναφερόμαστε σχεδόν κάθε εβδομάδα, τα τελευταία δύο χρόνια, αλλά και το πόσο κομβικός είναι στην επίθεση του Ολυμπιακού. Μία επίθεση που ο Γιώργος Μπαρτζώκας έχει βασίσει στους κανόνες της γρήγορης κυκλοφορίας, της κίνησης μακριά από την μπάλα, με τον Βεζένκοβ να είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη και σε αυτό το κομμάτι.

Tο σκοράρισμα του Βεζένκοβ απέναντι στην Άλμπα

@Photo credits: eurokinissi