Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε καλή άμυνα πάνω στους Μπράουν και Μπάλντγουιν» (vid)

Μπαρτζώκας: «Να παίξουμε καλή άμυνα πάνω στους Μπράουν και Μπάλντγουιν» (vid)
Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην Μακάμπι ενόψει της 9ης αγωνιστικής της EuroLeague.

Στους δύο «εκρηκτικούς» γκαρντ της Μακάμπι στάθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, λίγο πριν την αναχώρηση του Ολυμπιακού προς το Τελ Αβίβ για την 9η αγωνιστική της EuroLeague.

Οι δηλώσεις του Γιώργου Μπαρτζώκα

«Τα δύο combo γκαρντ που παίζουν σε αυτή τη θέση ο Μπράουν και ο Μπόλντγουιν παίρνουν μεγάλο μέρος των αποφάσεων στο παιχνίδι και στο σκορ. Συνεπώς είναι καθοριστικό το να παίξουμε καλά πάνω τους. Αναλύσαμε τον τρόπο που παίζουν. Χρησιμοποιούν κάποιες match up ζώνες. Στην ουσία είναι man to man με αλλαγές η άμυνά τους. Έχουμε ένα πλάνο για αυτό το παιχνίδι και ελπίζουμε να πάει καλά».

Για το τι πρέπει να κάνει ο Ολυμπιακός ώστε να φύγει νικητής: «Πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα. Πιέζουν πάρα πολύ και τις εισαγωγικές πάσες, συχνά κλέβουν τη μπάλα και με τους ψηλούς και όταν ανοίξουν το παιχνίδι στο transition πάνε με δύναμη στο επιθετικό ριμπάουντ. Είναι μια ομάδα που αρέσκεται να παίζει και με δύο αθλητικά 5άρια, τον Πόιθρες και το Νίμπο. Γενικά πρέπει να προστατεύσουμε τη μπάλα, να έχουμε καλή εκτέλεση, να έχουμε υπομονή, να προσπαθήσουμε να ελέγξουμε τον ρυθμό του παιχνιδιού, να πάρουμε καλές αποφάσεις και φυσικά να επιβάλλουμε το παιχνίδι μας. Αν το κάνουμε, τότε έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.