Βίρτους Μπολόνια - Βιλερμπάν 79-84: Με επική ανατροπή η Βιλερμπάν άλωσε την Μπολόνια

Βίρτους Μπολόνια - Βιλερμπάν 79-84: Με επική ανατροπή η Βιλερμπάν άλωσε την Μπολόνια
Η Βιλερμπάν βρέθηκε έως και στο -19 αλλά πέτυχε επική ανατροπή μέσα στην Μπολόνια και επικράτησε της Βίρτους με 84-79.

Η αφέλεια έχει βαρύ τίμημα κι αυτό πλήρωσε η Βίρτους Μπολόνια καθώς όταν προηγήθηκε με διαφορά 19 πόντων πίστεψε ότι όλα είχαν τελειώσει. Την ίδια ώρα όμως η Βιλερμπάν σχεδίαζε την επιστροφή της και μια σπουδαία ανατροπή. Και το πέτυχε γιατί οι Ιταλοί έδωσαν ρεσιτάλ λαθών στο δεύτερο ημίχρονο και οι Γάλλοι ρεσιτάλ ευστοχίας αλλά και σωστής εκδήλωσης επιθέσεων με κορυφαίους τους ΝτεΚολό, Λάιτι και Μάθιους. Μάλιστα τα νεύρα δεν έλειψαν στην Μπολόνια καθώς υπήρξε συζήτηση σε έντονο τόνο μεταξύ του Σέρτζιο Σκαριόλο με τον Μίλος Τεόντοσιτς.

Ο αγώνας

Το πρώτο ημίχρονο απέκτησε ενδιαφέρον από τη στιγμή που πάτησε στο παρκέ ο Μίλος Τεόντοσιτς. Μέχρι τότε (14-16, 7’) η Βίρτους Μπολόνια λειτουργούσε σα χαλασμένη μηχανή και η δε Βιλερμπάν είχε τον έλεγχο του ρυθμού. Εκεί ο Σέρτζιο Σκαριόλο εμπιστεύτηκε το δίδυμο των Τεόντοσιτς-Παγιόλα στα γκαρντ και άλλαξαν όλα. Όταν ο Σέρβος έφυγε από το παρκέ η ιταλική ομάδα ήταν στο +19 (42-23, 14:30)!

Γιατί έκανε τα πάντα, μέχρι και άμυνες «έβγαλε». Έδωσε κατεύθυνση, τελική πάσα αλλά και εννιά πόντους. Ο δε Παγιόλα πρόσφερε κατοχές μέσω από τα κλεψίματά του και ο Ογιελέγε πόντους μέσα από τα επιθετικά ριμπάουντ. Αντιθέτως, το rotation αποδείχθηκε καταστροφικό για τη Βιλερμπάν η οποία υπέπεσε σε δέκα λάθη στο πρώτο ημίχρονο το οποίο έκλεισε με σκορ 50-36.

Η Βίρτους έκανε εύκολα το λάθος στην 3ης περίοδο και η Βιλερμπάν βρήκε την ευκαιρία να «μαζέψει» τη διαφορά (59-56, 26:30) με πρωταγωνιστές τον Νάντο ΝτεΚολό, Νουά και Λάιτι. Η περίοδος έκλεισε με σκορ 64-63 κι έπειτα από επιμέρους σκορ 14-27 για τη Βιλερμπάν η οποία αξιοποίησε τα έξι λάθη των γηπεδούχων.

Η Βίρτους συνέχισε να ψάχνεται αλλά η Βιλερμπάν δεν εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία καθώς θα μπορούσε να είχε προηγηθεί με μεγαλύτερη διαφορά (68-72, 34:30). Παρά την αντίδραση των γηπεδούχων, η Βιλερμπάν μπήκε με πλεονέκτημα (74-75) στο τελευταίο τρίλεπτο. Παρά τη λογομαχία τους στο 34’, ο Σέρτζιο Σκαριόλο επανέφερε τον Μίλος Τεόντοσιτς στο παιχνίδι. Η Βιλερμπάν ξέφυγε με +6 (74-80, 39’) έπειτα από ένα ακόμη μεγάλο σουτ του Μάθιους για να ακολουθήσει ένα ακόμη λάθος του Τεόντοσιτς το οποίο ψαλλίδισε ακόμη περισσότερο τις πιθανότητες επιστροφής της Βίρτους.

Το παιχνίδι οδηγήθηκε στις βολές καθώς η Βίρτους με σουτ της απελπισίας, σαν αυτό στο οποίο ευστόχησε ο Τεόντοσιτς (79-82) στα 13’’ πριν το τέλος, προσπάθησε να ξαναμπεί στο παιχνίδι στέλνοντας παράλληλα τους παίκτες της Βιλερμπάν στη γραμμή της φιλανθρωπίας. Κι αυτοί δεν έδωσαν δικαίωμα επιστροφής στη Βίρτους.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Τα παιχνίδια κρίνονται στο δεύτερο ημίχρονο και σε αντίθεση με τη Βίρτους Μπολόνια που προσπάθησε να κάνε διαχείριση, η Βιλερμπάν βγήκε στο γήπεδο για να παίξει. Στο δεύτερο μέρος η Βίρτους έκανε διψήφιο αριθμό λαθών και η Βιλερμπάν έβαλε όλα τα μεγάλα σουτ.

MVP: Ο Νάντο ΝτεΚολό δεν έδωσε ρεσιτάλ ευστοχίας, το έκανε όμως σε οργάνωση, κατεύθυνση ομάδας και τελική πάσα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Για να μην αδικηθεί κανείς, τόσο ο Λάιτι όσο και ο Μάθιους έβαλαν όλα τα μεγάλα σουτ και τελείωσαν το παιχνίδι με 7/10 τρίποντα!

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ»: Το πρόβλημα της Βίρτους δεν ήταν ένα πρόσωπο αλλά η κακή νοοτροπία της. Ο Μίκι ελάχιστα φάνηκε, ενώ ο Χάκετ είχε κακές αποφάσεις.

ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Πέραν της σπουδαίας ανατροπής, τα νεύρα μεταξύ Τεόντοσιτς και Σκαριόλο στην αντικατάσταση του πρώτου έπειτα από 3:30 λεπτά στην τελευταία περίοδο.

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΜΑΤΣ: Τα 17 λάθη της Βίρτους.

ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Όταν η Βίρτους στρογγυλοκάθισε πάνω στη μεγάλη διαφορά η Βιλερμπάν σχεδίαζε την ανατροπή της. Κι αυτή έγινε γιατί οι σουτέρ της βρήκαν ρυθμό και ο ΝτεΚολό τον τρόπο να οργανώσει εξαιρετικές επιθέσεις. Εν τέλει, ο καθένας πήρε αυτό που άξιζε.

Τα δεκάλεπτα: 22-18, 50-36, 64-63, 79-84

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.