Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον πρώην NBAer Ιβ Πονς

Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον πρώην NBAer Ιβ Πονς

Newsroom
Βιλερμπάν: Ανακοίνωσε τον πρώην NBAer Ιβ Πονς
Η Βιλερμπάν ενισχύεται στο «2-3» με τον νεαρό Γάλλο Ιβ Πονς, προερχόμενο από τους Μέμφις Γκρίζλις

Η Βιλερμπάν πραγματοποίησε την προσθήκη του Ιβ Πονς, που έπειτα από 4 χρόνια στο κολλεγιακό μπάσκετ και μια σεζόν με μικρό ρόλο στο ΝΒΑ γυρνάει στα παρκέ της Ευρώπης. Ο 23χρονος μπορεί να αγωνιστεί στο «2» και κυρίως στο «3», όπου ενδεχομένος θα καλύψει το κενό που άφησε ο συμπατριώτης του, Γουίλιαμ Χάουαρντ. Η Βιλερμπάν, που εκτός από τον Χάουαρντ έχει χάσει και τους Γουεμπανιάμα και Στραζέλ από τον γηγενή κορμό της, υπέγραψε τον αθλητικό Γάλλο για 2 σεζόν.

Ο Πονς πέρασε την σεζόν 2021-22 ανάμεσα στους Γκρίζλις και την θυγατρική τους ομάδα στο G-League. Στο ΝΒΑ είχε μικρό ρόλο, καθώς «πάτησε» στο παρκέ για μονάχα 12 αναμετρήσεις, μετρώντας 1.1 πόντους, 1 ριμπάουντ και 0.1 ασίστ σε 5 λεπτά ανά ματς. Από την άλλη, στην θυγατρική των Γκρίζλις, ο Πονς είχε 9.2 πόντους, 4.6 ριμπάουντ, 1 ασίστ αλλά και 0.9 τάπες κατά μέσο όρο. Η ικανότητα του στο να «προστατεύει» την ρακέτα είναι ίσως το χαρακτηριστικό του σαν παίκτης που πιο πολύ προσοχή μπορεί να τραβήξει, καθώς παρόλο που δεν φτάνει τα 2 μέτρα σε ύψος (1,97 μέτρα), στις δυο τελευταίες του σεζόν στο κολλέγιο μέτρησε 2.4 και 1.8 τάπες ανά ματς αντίστοιχα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.