Βαλένθια: Θέλει τον Ντιοπ, «ψάχνεται» για NBA ο παίκτης

Βαλένθια: Θέλει τον Ντιοπ, «ψάχνεται» για NBA ο παίκτης

Βαλένθια: Θέλει τον Ντιοπ, «ψάχνεται» για NBA ο παίκτης
Η Βαλένθια θέλει να επενδύσει στον 20χρονο Καλίφα Ντιοπ της Γκραν Κανάρια, αλλά η συμμετοχή του στο προσεχές Draft (23/6) κρατούν... ζωντανό για τον ίδιο το όνειρο του NBA.

Ο 20χρονος σέντερ μέτρησε φέτος 6.7 πόντους και 4.3 ριμπάουντ στην ACB με τη Γκραν Κανάρια κι υπάρχει η εκτίμηση πως δεν έχει πιάσει ακόμη το αγωνιστικό του ταβάνι. Ο ταλαντούχος ψηλός από τη Σενεγάλη βρίσκεται στο στόχαστρο της Βαλένθια ενόψει της νέας σεζόν, η οποία θα κληθεί να πληρώσει 250.000 ευρώ στη «Γκράνκα», ποσό το οποίο αντιστοιχεί στο buyout του. Ωστόσο η υπόθεση δεν είναι τόσο απλή όσο ακούγεται.

Κι αυτό διότι ο Ντιοπ, που διακρίνεται για το αμυντικό του παιχνίδι, περιμένει να μάθει τη τύχη του στο NBA Draft της 23ης Ιουνίου. Οι εκτιμήσεις από τα αμερικανικά μέσα τον θέλουν να επιλέγεται στον δεύτερο γύρο της διαδικασίας. Εφόσον συμβεί κάτι τέτοιο, μένει να δούμε ποια θα είναι η διάθεση της ομάδας που θα τον επιλέξει. Αν δηλαδή θα τον καλέσει άμεσα ή αν θα τον αφήσει στην Ευρώπη για να δουλέψει περαιτέρω.

Το δεύτερο σενάριο, αν φυσικά γίνει πραγματικότητα, είναι εξαιρετικά πιθανό να τον οδηγήσει στην Euroleague, αφού η Βαλένθια επιστρέφει στην διοργάνωση για τη σεζόν 2022-23. Στο EuroCup με τη Γκραν Κανάρια, ο Αφρικανός είχε 5.7 πόντους και 3.9 ριμπάουντ σε 20 ματς.

Να σημειώσουμε δε πως η Βαλένθια είθισται κάθε καλοκαίρι τα τελευταία χρόνια να αποκτά έναν εξελίξιμο παίκτη πληρώνοντας την ρήτρα αποδέσμευσης του. Το έκανε πιο συγκεκριμένα με τις πριπτώσεις των Πραντίγια, Αμπάλδε, Ντιμιτρίεβιτς, Βίβες και Σάστρε.

Πάντως έχει αξία να αναφέρουμε ότι η Βαλένθια δημιούργησε χώρο στη frontline της, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί τον Ντιοπ. Οι Λαμπεϊρί και Τόμπεϊ άδειασαν πρόσφατα θέσεις, γεγονός που μαρτυρά πως οι «Taronjas» προχωρούν σε ένα μίνι rebuild στη θέση του σέντερ.